Единственият по рода си 1965 Series 1 E-type Roadster

Автомобилът направи първата си публична изява на Платинения юбилей на Кралицата
Единственият по рода си 1965 Series 1 E-type Roadster

• Jaguar Classic представи впечатляващия E-type Roadster на 70-годишния юбилей на Кралицата
• Единственият по рода си модел показва възможностите на Jaguar Classic и способността на екипа цялостно да преобрази E-type
• Специалните елементи включват боя, вдъхновена от Union Jack, 4,7-литров редови 6-цилиндров двигател, петстепенна скоростна кутия, подобрено окачване и спирачки
• Интериор по поръчка, завършен от Jaguar Classic
• Jaguar Classic изработи специален Roadster за клиент, който бил построен два дни след неговата рождена дата
• Jaguar отбеляза юбилея на Нейно Величество Кралицата, като представи 15 от своите автомобили на Платинения юбилеен конкурс на 5 юни 2022 г.


Jaguar Classic представи спортната икона E-type на юбилейния Платинен конкурс на Кралицата на 5 юни 2022 г. Реновирането включва множество подобрения, извършени от експертните техници в Classic Works, и метално синьо боядисване, вдъхновено от Union Jack.
Уникалният E-type направи своя дебют заедно с петнадесет емблематични Jaguar автомобили, които участват в Юбилейния конкурс, включително селекция от исторически важни Jaguar E-type, изцяло електрически състезателен автомобил I-PACE eTROPHY и още седем автомобила, всички превозващи популярни дами от обществото.

Jaguar Classic създава красиво изработени E-type автомобили, като възстановява моделите от Series 1 до оригиналната им спецификация. Създаденият E-type е поръчан от клиент, който има специални изисквания. Той е пожелал роудстър, произведен в годината, в която е роден и завършен по индивидуален проект. Екипът на Jaguar Classic проследява Series 1 E-type, и открива модел, който е бил построен само два дни след датата на раждане на клиента.


През следващите 12 месеца автомобилът претърпява цялостна реконструкция, като се започва с каросерията. Завършен в уникално наситено метално синьо, вдъхновено от синьото на Union Jack, след множество консултации и пробни творения, се създава перфектният нюанс за няколко седмици.


Интериорът по поръчка включва впечатляваща кожена тапицерия, завършена в нюанс на червено, вдъхновена от емблематичните британски пощенски кабини, и е ръчно изработена в Jaguar Classic Works.


Водещият Bespoke инженер в Jaguar Classic, Стивън Холис, коментира: „Да можеш да осъществиш визията на клиента за неговия мечтан E-type е изключително удовлетворяващо. Резултатът е единствен по рода си автомобил, който демонстрира пълния спектър от възможности, предоставени от екипа на Jaguar Classic. А Платинения юбилеен конкурс на Кралицата е най-доброто място, на което може да се появи за първи път!”

След завършване на сглобяването на каросерията и боядисването, инженерният екип се заема с преоборудването на механичните елементи. Оригиналният 4,2-литров редов шестцилиндров двигател е заменен от по-голям 4,7-литров двигател, осигуряващ превъзходна производителност. Той е оптимизиран за шофиране по пътищата и съчетан със специално разработената петстепенна скоростна кутия на Jaguar Classic, за по-плавно, по-тихо и по-изискано шофиране.

Подобреното окачване гарантира, че шасито може да използва производителността, осигурена от неговото задвижване, докато по-широките колела, гуми и подобрени спирачки осигуряват превъзходно сцепление и увереност. Спортният ауспух и колекторът гарантират, че саундтракът на E-type отговаря на неговия динамичен характер.

Съвременните технологии включват свързаност от 21-ви век, осигурена от класическата информационно-развлекателна система – комбинираща контроли на сензорен екран, сателитна навигация и Bluetooth, който е идеално съобразен с останалата част от автомобила. Мощното външно LED осветление също така осигурява осветление по съвременните стандарти за допълнителна увереност при шофиране през нощта.
Серия от ексклузивни детайли по поръчка допълват автомобила, като този E-type включва няколко елемента, вдъхновени от лимитираната колекция E-type 60.

Новият собственик споделя: „Исках класически E-type, на който може да се разчита за ежедневно шофиране и да е удобен, като същевременно остава автентичен на оригинала – и съм възхитен от резултатите. Усещате историята и енергията, когато влезете в творението на Jaguar Classic Works. Толкова се гордея с автомобила, който отдаденият екип там създаде и имам привилегията да бъда негов притежател.“

Въпреки че по-голямата част от проекта е по поръчка, някои елементи са достъпни за всички собственици на E-type, които могат да ги закупят и да се възползват от тях. Те включват специално разработената петстепенна скоростна кутия на Jaguar Classic и тяхната Classic Infotainment система.