• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

Речник

Научете повече за технологиите и характеристиките на автомобилите Jaguar.
Отворете всички
Затворете всички
Усъвършенствани системи в помощ на водача

АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST

Адаптивният автопилот използва радарна технология, за да настрои автоматично скоростта ви, така че да спазвате безопасна дистанция до автомобила пред вас. Ако въпросният автомобил забави ход, вашият Jaguar намалява скоростта си, за да поддържа безопасна дистанция. Автомобилът ви ще се върне към предварително зададената скорост веднага щом пътят пред вас се разчисти. Ако автомобилът отпред спре напълно, функцията Queue Assist ще осъществи плавно спиране на вашия автомобил. След като трафикът отново потегли, натиснете педала на газта и автомобилът ви отново ще последва този пред вас.

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

В ситуация на аварийно спиране автомобилът ви е винаги готов. Ако бъде засечен потенциален сблъсък, автомобилът ще даде звуков предупредителен сигнал, което ви дава време да предприемете действия. Ако все още се очаква сблъсък и не сте предприели действия, системата Автономна аварийна спирачка задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.

АСИСТЕНТ ЗА АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

С помощта на сензор, монтиран отпред на огледалото за обратно виждане, тази система автоматично превключва между дълги и къси светлини, когато е необходимо.

СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ

Функцията Следене на мъртвата точка на видимост ви предупреждава за превозни средства в или бързо приближаващи мъртвата ви точка на видимост. Когато бъде засечен автомобил, малка предупредителна лампичка ще светне в съответното странично огледало. Ако включите мигач в посоката на препятствието, предупредителната лампичка ще започне да мига, за да подчертае потенциалната опасност.

СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

Функцията Следене на състоянието на водача знае кога се чувствате сънливи или уморени и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И ЗАДЕН ХОД

Функцията Помощ при паркиране на преден и заден ход прави маневрирането още по-лесно и безопасно. Когато изберете задна предавка или я активирате ръчно, се включват сензори в предната и задната броня. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.

INTELLIGENT SPEED LIMITER

Когато бъде активиран, Интелигентният ограничител на скоростта използва функцията Разпознаване на пътните знаци, за да регулира скоростта на автомобила.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

Функцията Предупреждение за напускане на лентата прави дългите пътувания по-безопасни. Тя засича неволно напускане на лентата и ви предупреждава с визуална индикация и лека вибрация на волана.

АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

Функцията Асистент за придържане в лентата прави дългите пътувания по-безопасни. Тя засича неволно напускане на лентата и внимателно ви насочва обратно.

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ (УСПОРЕДНО ПАРКИРАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАРКОМЯСТО)

Асистентът за паркиране прави успоредното паркиране на тясно място по-лесно от всякога, като насочва автомобила ви към подходящото място. Вие трябва само да изберете правилната предавка и да контролирате скоростта на автомобила. Асистентът за паркиране може да ви помогне и да излезете от паркомясто, като премахва целия стрес от паркирането. Графики и съобщения ви насочват и при двата вида маневри.

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ (УСПОРЕДНО, ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО ПАРКИРАНЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАРКОМЯСТО)

Асистентът за паркиране прави успоредното и перпендикулярното паркиране по-лесно от всякога, като насочва автомобила ви към подходящото място. Вие трябва само да изберете правилната предавка и да контролирате скоростта на автомобила. Асистентът за паркиране може да ви помогне и да излезете от паркомясто, като премахва целия стрес от паркирането. Графики и съобщения ви насочват при маневрите.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

Функцията Разпознаване на пътните знаци ви предоставя актуална и пълна информация, като извежда ограниченията на скоростта и знаците за забранено изпреварване на инструменталния клъстер, където са лесно видими.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ЗАДЕН ХОД

Функцията Помощ при паркиране на заден ход прави маневрирането на заден ход в тесни пространства по-лесно и безопасно. Когато изберете задна предавка, сензорите в задната броня се активират автоматично. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.

ЗАСИЧАНЕ НА НАСРЕЩЕН ТРАФИК

Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто, функцията Засичане на насрещен трафик ви предупреждава за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от която и да е страна на автомобила. Системата ще ви предупреди с визуален и звуков сигнал, така че да знаете какво има зад вас, дори при намалена видимост.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

Функцията Помощ при паркиране на 360° ви дава пълна увереност, когато маневрирате в тесни пространства. Сензори, разположени в различни части на автомобила, се включват автоматично, когато е избрана задната предавка, или може да се активират ръчно, като на сензорния екран се появява графика, показваща изглед отгоре към автомобила. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.

Динамика при шофиране

АДАПТИВНА ДИНАМИКА

Системата Адаптивна динамика следи движенията на автомобила 500 пъти в секунда, като реагира почти мигновено, за да предостави по-голям контрол и да намали наклона на каросерията, осигурявайки стабилна возия. Адаптивната динамика е комбинация от интелигентни сензори и амортисьори с променлива твърдост. Функцията предоставя оптимален баланс между комфортна возия и контрол на стабилността.

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE (AdSR)

Системата AdSR разпознава разликите между повърхностите и използва максимално достъпното сцепление. Възползвайки се от несравнимия експертен опит на Jaguar Land Rover със системите за задвижване на четирите колела, AdSR постоянно следи заобикалящата среда на автомобила и регулира съответните настройки на двигателя и спирачката. Щом бъде активирана, AdSR работи при всякакви скорости, за да ви подпомага при неблагоприятни метеорологични условия и при предизвикателни терени.

ПРЕДНО АЛУМИНИЕВО ОКАЧВАНЕ С ДВОЙНИ НОСАЧИ

Широко смятано за най-добрата конфигурация за предно окачване, алуминиевото окачване с двойни носачи позволява прецизно управление и бързи реакции на волана.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL (ASPC)

Технологията ASPC е автопилот за ниски скорости, който помага на автомобила да се справя със ситуации на слабо сцепление. Щом бъде активирана, използвате бутоните за автопилота, за да зададете "целева" скорост между 3,6 и 30 км/ч. След това системата работи за постигането и поддържането на тази скорост, като същевременно извършва оптимален контрол на сцеплението. ASPC осигурява на водачите на Jaguar допълнителна увереност при хлъзгави, ронливи или заледени повърхности, хълмист терен и дори при спускане по труден наклон.

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА (AWD)

Jaguar AWD подобрява динамиката на автомобила и осигурява по-добро сцепление при всякакви метеорологични условия. Системата за задвижване на всички колела предлага динамика с перфектна стабилност, осигурявайки уверено управление, присъща пъргавина и усъвършенства задвижването на задните колела на Jaguar.

ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА

Системата Програмируема динамика ви дава възможност да настроите динамиката за подаването на газ, точките за смяна на предавките и управлението на волана, за да отговарят на вашите нужди при скоростно шофиране.

ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА (DSC)

Системата за динамичен контрол на стабилността следи сензорите в колелата на автомобила по всяко време и помага на водача да възвърне нормалното състояние на автомобила в случай на недостатъчно сцепление или стабилност. Системата за динамичен контрол на стабилността прилага спирачно усилие на всяко колело и регулира двигателната мощност за максимална безопасност и контрол.

АКТИВЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ С ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ

Като следи характеристиките на автомобила и терена, Активният диференциал с електронно управление работи съвместно със системите за стабилност, сцепление и ABS (система против блокиране на колелата), за да управлява подаването на въртящ момент към всяко задно колело. Пълният електронен контрол върху задния блокаж на диференциала дава възможност на системата да приложи почти мигновено пълен блокаж върху въртящия момент.

АВАРИЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ

При бързо натискане на спирачките тази система увеличава максимално спирачното усилие за постигане на по-къс спирачен път. Тя спомага и за по-голям контрол върху волана в неочаквани ситуации.

КОНТРОЛ НА СПИРАЧНИЯ МОМЕНТ НА ДВИГАТЕЛЯ (EDC)

Функцията EDC понижава риска от блокиране на колелата, причинено от силен спирачен момент на двигателя при хлъзгава пътна настилка. Тя действа, като за кратко увеличава въртящия момент, подаван към колелата, според необходимостта.

ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ (EPAS)

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) осигурява изключителна обратна връзка, контрол и незабавно електрическо подпомагане. Активира се при необходимост - пести енергия за моментите, в които наистина ви е необходима, а освен това пести и гориво. Позволявайки на сложно компютърно управление да адаптира нивото на подпомагане, EPAS ви осигурява добър контрол при висока скорост и цялостна помощ при бавно маневриране.

АСИСТЕНТ ЗА ПОТЕГЛЯНЕ ПО НАКЛОН

За да подпомогне водача при потегляне по наклон, Асистентът задържа спирачното усилие достатъчно дълго, така че кракът на водача да се премести от педала на спирачката на педала на газа, като това предотвратява движението на автомобила и облекчава водача. Асистентът за потегляне по наклон е винаги активен, няма нужда да бъде избиран.

ИНТЕЛИГЕНТНА ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ (IDD)

Разработен ексклузивно от Jaguar, уникалният софтуер IDD включва усъвършенствани алгоритми за интелигентна реакция спрямо пътните условия за сцепление при нужда. Когато е необходимо по-голямо сцепление, IDD се грижи точното количество въртящ момент да се предаде на предните колела - процес, който отнема не повече от 165 милисекунди. Предлагайки по-гладко и безопасно шофиране, системата изразходва по-малко гориво и има по-малко вредни емисии от постоянното AWD. Открийте повече за Интелигентната динамика на задвижване

ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Ingenium е серията двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция, Ingenium осигуряват впечатляващ нисък разход на гориво и CO2 емисии.

JAGUARDRIVE CONTROL

Взаимодейства със Системата за динамичен контрол на стабилността и със системи за управление на двигателя и трансмисията, за да промени характеристиките на двигателя, смяната на предавките и спирачката. Предлага различни режими, създадени да оптимизират реакцията на автомобила към определени условия и стил на шофиране.

ЗАДНО ОКАЧВАНЕ INTEGRAL LINK

Окачването Integral Link позволява на вашия Jaguar да осъществи перфектна комбинация от изтънчена, луксозна возия и бързо управление с отлична обратна връзка. Системата разделя и управлява поотделно страничните, надлъжни и вертикални сили, действащи върху окачването, за по-добър контрол и комфорт. Много от компонентите са от кован алуминий или кухи алуминиеви отливки - оптималната производствена технология за получаване на здраво и олекотено окачване.

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

Технологията за векторно разпределение на въртящия момент прилага контролирано спирачно усилие върху вътрешните предни и задни колела, за да увеличи въртящата сила, която действа върху автомобила. Резултатът е намалено недозавиване за по-рязко завиване и по-постоянно сцепление.

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

Технологията за векторно разпределение на въртящия момент прилага контролирано спирачно усилие върху вътрешните предни и задни колела, за да увеличи въртящата сила, която действа върху автомобила. Резултатът е намалено недозавиване за по-рязко завиване и по-постоянно сцепление.

АСИСТЕНТ ЗА СТАБИЛНОСТ НА РЕМАРКЕТО (TSA)

Функцията Асистент за стабилност на ремаркето следи сензорите за стабилност на автомобила за неизправности, причинени от небалансирано ремарке. Системата прилага индивидуално спирачно усилие, за да коригира потенциално опасна ситуация.

Технологии в автомобила

HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

Тази опция извежда ключови данни за автомобила като скорост, позиция на скоростния лост и навигационни инструкции на предното стъкло, без да се налага водачът да сваля поглед от пътя. Тази система е въведена за първи път в света и използва холографски техники за максимално наситени цветове, яркост и контраст. Водачът може да включва и изключва функцията.

INCONTROL

InControl включва редица услуги и приложения, които ви свързват с автомобила и с външния свят безпроблемно и сигурно. Дори когато сте далеч от автомобила, InControl остава с вас, като се грижи преживяването ви с Jaguar да е по-приятно от всякога.

INCONTROL APPS

InControl Apps ви позволява да използвате разнообразни приложения за смартфон, оптимизирани за ползване в автомобила, на вашия сензорен екран, като свържете устройството си към USB порта. InControl Apps включва постоянно разрастващата се гама от услуги. Те ви помагат да планирате пътуването си, да организирате деня си и следващата си среща, за резервирате стая в хотел и да опознаете света около вас.

INCONTROL PROTECT

Convenience and Confidence. InControl Protect delivers a clever Remote Smartphone App, Optimised Jaguar Assistance and SOS Emergency call.

INCONTROL SECURE

InControl Secure използва проследяваща технология, за да ви предупреди за опит за кражба и сигнализира за местоположението на автомобила ви на съответните власти за навременно откриване и връщане на автомобила.

INCONTROL TOUCH

InControl Touch е новата стандартна мултимедийна система, включваща 8-инчов сензорен екран с интуитивно сензорно управление и бутони с "плъзване". Тя включва свръхмодерна навигационна система с 2D или 3D карти и гласови съобщения. Има безпроблемна телефонна свързаност, както и управление на климатроника, развлекателните функции и автомобила спрямо настроението ви. InControl Touch е центърът на много функции за активна безопасност и допълнителни опционални екстри.

INCONTROL TOUCH PRO

InControl Touch Pro е най-усъвършенстваната мултимедийна система, която Jaguar някога са предлагали. Откликващият мултисензорен екран поддържа плъзгащи и прибиращи движения с пръсти и осигурява най-богатото ни аудиовизуално забавление досега. За още по-обогатено преживяване има и начален екран с възможност за цялостна персонализация, както и естествени гласови команди, като например "други подобни" за избор на песни. 10 GB от статичното дисково устройство (SSD) са запазени за съхранение на медийни файлове, както и за извеждане на кориците на албумите в Gracenote.

АУДИОСИСТЕМИ MERIDIAN

Три аудиосистеми, създадени за Jaguar в сътрудничество с британските аудио експерти Meridian, предлагат още по-високи показатели: 380-ватовата цифрова аудиосистема Meridian, 825-ватовата цифрова аудиосистема Meridian със съраунд звук и 1300-ватовата цифрова аудиосистема Meridian Reference. Всички те са с усъвършенствана технология, включваща софтуер за обработка на цифрови сигнали (DSP), за създаване на превъзходен стерео или съраунд звук в цялото купе и оптимизиране на всеки елемент от системата, както и Meridian Cabin Correction за значително подобрение на чистотата и автентичното възпроизвеждане на музиката ви.

Притежание

ADBLUE®

Дизеловите модели на Jaguar са снабдени с AdBlue® за пречистване на отработените газове. AdBlue® е нетоксична, незапалима, биоразградима добавка, която пречиства газовете в изпускателната система на автомобила, за да премахне вредните емисии на азотен оксид.

ТЕЧНОСТ ЗА ТРЕТИРАНЕ НА ОТРАБОТЕНИ ГАЗОВЕ (DEF)

DEF, известна още като AdBlue®, AUS 32 и ARLA 32, е нетоксична, незапалима течност без цвят и мирис. Съхранявана в специален резервоар в автомобила ви, DEF се инжектира в изпускателната система, за да пречиства отработените газове.

Безопасност и практичност

ACTIVITY KEY

Activity Key ви улеснява още повече да живеете пълноценно. Гривната е здрава и изцяло водоустойчива. Тя ви позволява да се наслаждавате на редица дейности (от скокове с парашут до плуване), като носите ключа от автомобила със себе си. Стандартният ключодържател може да остане в автомобила, защото се дезактивира за целите на сигурността.

ЗАДНА ВРАТА, КОНТРОЛИРАНА С ЖЕСТОВЕ

Достатъчно е само да поставите крака си под задната част на колата, за да отворите или затворите задната врата.