XE SV PROJECT 8

Най-екстремният мощен Jaguar досега излиза на Нюрбургринг Нордшлайфе.

НАЙ-ЕКСТРЕМНИЯТ МОЩЕН JAGUAR ДОСЕГА

С 600 к.с. от 5,0-литровия двигател V8 с компресор суперчарджър Project 8 е най-мощният пътнически Jaguar в историята. Общото производство ще бъде строго ограничено до 300 автомобила в цял свят, като всеки един от тях ще бъде ръчно сглобен в Техническия център на SVO в Уоруикшир, Великобритания. Изберете между двуместната версия с пакет Track и четириместния автомобил, предназначен основно за пътя – и двата ексклузивно налични с ляв волан. Прототипните версии се тестват на изпитателни полигони в цяла Европа, най-известният от които е пистата Нюрбургринг Нордшлайфе. Project 8 е постигнал най-бързата обиколка на Нордшлайфе за Jaguar, по-добро време от всеки друг предназначен за серийно производство седан с 4 врати в историята и по-добро време от много известни суперавтомобили.

ДИНАМИКА И ПРОХОДИМОСТ

ДИНАМИКА И ПРОХОДИМОСТ

Конструиран да бъде най-въодушевяващият спортен седан в света, Project 8 използва окачване, заимствано от моторните спортове, и модифицирана система за задвижване на всички колела за изключително усещане на водача и пъргавина на автомобила. Амортисьорите са със сферични шарнири за по-бързи реакции и има две височини на возията – една за пътя, и с 15 мм по-ниска настройка за пистата.
ДВИГАТЕЛ С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР. АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА

ДВИГАТЕЛ С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР. АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА

Сърцето на автомобила е легендарният двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar. Но скоростта и въодушевлението от шофирането не зависят единствено от мощността. Новаторската олекотена алуминиева архитектура на Jaguar в съчетание с широкото използване на карбонови влакна в Project 8 – за предния капак, броните, калниците, страничните прагове, предния сплитер и задното аеродинамично крило – свеждат до минимум теглото.

ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛА

ЗАДНО КРИЛО

ЗАДНО КРИЛО

Каросерията на Project 8 е значително модифицирана, за да предложи аеродинамични характеристики, типични за автомобил, развиващ скорост от 200 мили/ч. Това включва регулируем, дълбок преден сплитер, заден дифузьор и голямо, регулируемо задно аеродинамично крило. Ъгълът на атака на крилото може да бъде фино регулиран или да намалява въздушното съпротивление, или да увеличава притискащата сила, генерирайки максимална притискаща сила от 122 кг при достигане на скорост от 186 мили/ч.
СПИРАЧКИ

СПИРАЧКИ

Двигателят V8 с компресор суперчарджър и олекотената каросерия осигуряват невероятна динамика. Но спирачната мощност е също толкова важна за автомобил, развиващ 200 мили/ч. Project 8 има най-големите и най-технологично усъвършенствани спирачки, монтирани някога на Jaguar – големи 400-милиметрови карбоно-керамични дискове с огромни апарати с 6 бутала отпред. Те също са леки, спестявайки 18 кг.
ИСТИНСКА ВРЪЗКА С ПЪТЯ

ИСТИНСКА ВРЪЗКА С ПЪТЯ

Задвижването на всички колела осигурява изключително бързи реакции, тяга и пъргавина. Никой друг Jaguar не се усеща „по-жив“. Управлението е фокусирано върху задното задвижване, подобно на суперавтомобил с две врати. Интелигентната динамика на задвижване включва електронен активен диференциал като част от усъвършенстваната система на задвижване, управлявана от компютър. За максимална динамика уникално тунингованата версия на Адаптивната динамика на Project 8 включва нов режим Track.
СЪСТЕЗАТЕЛНИ СЕДАЛКИ

СЪСТЕЗАТЕЛНИ СЕДАЛКИ

Състезателни седалки от карбонови влакна са налични за онези, които искат двуместен, фокусиран върху пистата Project 8. Те са монтирани с четириточкови състезателни колани тип „хамут“. Многоточков обтекателен механизъм заменя задните седалки. Предназначената основно за пътя версия на Project 8 съдържа четири седалки с кожена тапицерия в цвят Ebony с контрастен шев в цвят Oyster. Предните две са специални олекотени седалки Performance с магнезиева рамка.
ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПО ВАШ ВКУС

ПЕРСОНАЛИЗИРАН ПО ВАШ ВКУС

Project 8 се предлага в 3 стандартни цвята както и пет опционални цвята от SVO Premium Palette. За да направите автомобила наистина уникален - единствен по рода си -изберете от гамата автомобили на SVO с възможности за персонализация. Това включва избор от 10 000 допълнителни цвята за каросерията и акцентиращи цветове плюс специални стикери, вдъхновени от състезателните автомобили, боядисани спирачни апарати, изработени по поръчка плакети и много други.
ДЖАНТИ

ДЖАНТИ

Специалните олекотени ковани алуминиеви джанти са по-здрави и по-леки от стандартните лети джанти, осигурявайки отлично управление. Уникалният дизайн на джантите намалява въздушното съпротивление със 7 пункта, а специално разработените гуми Michelin Sport Cup 2 съчетават изключително сцепление и комфорт, което ги прави идеални за пътя или пистата.

ДО МОЩНОСТ ОТ 600 К.С.

Project 8 е най-бързият седан Jaguar досега. Неговият 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър генерира 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент, което го прави най-мощния двигател, монтиран някога в несъстезателен автомобил Jaguar. Максималната скорост е 200 мили/ч, а ускорението от 0 до 60 мили/ч отнема само 3,3 секунди. Същевременно 8-степенната трансмисия на автомобила може светкавично да превключва предавките ръчно за едва 0,2 секунди.