edition 1988 - ексклузивна версия на
F-PACE SVR

Очаква се България да получи един лимитиран екземпляр от общо 394 в света
edition 1988 - ексклузивна версия на <br>F-PACE SVR

• Анонсиране на Edition 1988: Експертите на Jaguar SV Bespoke създадоха ексклузивно издание F-PACE SVR

• Мощна производителност: 550 к.с.V8 двигател с компресор F-PACE SVR е на върха на SUV гамата на Jaguar с подобрена динамика на шофиране

• Поръчково покритие: Edition 1988 включва уникална боя Midnight Amethyst, ковани алуминиеви джанти Champagne Gold и изключителни акценти Sunset Gold

• Изключително лимитиран: Ще бъдат създадени само 394 екземпляра, по един за всяка обиколка, завършена от на 24-те часовото състезание през 1988 г.

• Спортни дебюти: Edition 1988 ще бъде представен на „24-те часа Льо Ман“ на 8-12 юни и на фестивала на скоростта в Гудууд на 23-26 юни


Ексклузивният F-PACE SVR Edition 1988 е първото лимитирано издание на върховния SUV на Jaguar, създаден от експертите по персонализиране в SV Bespoke, като в целия свят ще бъдат налични само 394 броя.

Емоционална спецификация, вдъхновена от богатото състезателно наследство на Jaguar, включва специалната боя Midnight Amethyst Gloss, 22-инчови ковани алуминиеви джанти Champagne Gold Satin, външни и вътрешни детайли на Sunset Gold Satin, както и „One of 394“ SV графика.

Edition 1988 г. и общият брой автомобили, които ще бъдат произведени от Jaguar Special Vehicle Operations, е свързан с броя обиколки, извършени от печелившия XJR-9 LM за 24 часа през 1988 г.

Марк Търнър, Търговски директор Jaguar Special Vehicle Operations, коментира: „От представянето си през 2019 г. Jaguar F-PACE SVR се утвърди като изключително характерен и високопроизводителен автомобил. Съчетаването на тези качества с нивото на персонализацията в SV Bespoke и ексклузивността, правят Edition 1988 още по-завладяващо предложение. Със силно ограничена наличност, ние сме уверени, че това бързо ще се превърне в най-търсения F-PACE SVR досега.”

Боята Midnight Amethyst Gloss е нов цвят, който ще се предлага само на Jaguar клиенти на F-PACE SVR Edition 1988.

Ричард Уули, Творчески директор Jaguar Special Vehicle Operations допълва: „Дизайнът на F-PACE SVR Edition 1988 е вдъхновен от легендарните състезателни автомобили за издръжливост Jaguar. Боята Midnight Amethyst Gloss изглежда черна, докато нейните аметистови нюанси не се изложат на ярко слънце, подчертавайки динамичния екстериор на SVR. За да постигнем това драматично покритие Ultra Metallic Gloss, ние изпробвахме повече от 40 варианта, докато създадем желаната дълбочина на цвета.”

Edition 1988 също е уникален с представянето на Sunset Gold Satin Jaguar надпис на задната врата и лазерно гравираното лого Edition 1988. В допълнение към компонентите на F-PACE SVR Black Pack са капачките на огледалата на вратите, спирачните апарати, централните капачки на джантите и буквата R на емблемата на SVR.

Допълнително подобрявайки изискания и луксозен интериор на F-PACE SVR, завършен с довършителни материали от въглеродни влакна, Edition 1988 включва тапицерия от полуанилин Ebony кожа и ексклузивни детайли от Sunset Gold Satin по арматурното табло, волана, скоростния лост и отопляеми и охлаждащи предни седалки.

Марк Уилкс, Директор Персонализация на автомобилите, Jaguar, разказва: „Edition 1988 започна с нашите екипи на SV Bespoke и Jaguar Design, които се вдъхновяват от емблематичните спортни автомобили на Jaguar, спечелили Льо Ман. Резултатът е печеливша комбинация от цветове, текстури и функции, която празнува спортния успех, като същевременно прави F-PACE SVR още по-привлекателен.”

F-PACE SVR е SUV автомобилът с най-висока производителност на Jaguar. Задвижван от 5,0-литров V8 бензинов двигател на Jaguar с мощност 550 к.с., той ускорява 0-100 км/ч за 4,0 секунди и може да достигне максимална скорост от 286 км/ч.

Изчерпателен пакет от технически подобрения, разработени и проектирани от експертите в Special Vehicle Operations, гарантира, че F-PACE SVR предоставя фокусирано върху производителността изживяване при шофиране, без да засяга ежедневното комфортно ползване на автомобила.

Луксозният интериор с плъзгащ се панорамен покрив, head-up дисплей и най-новите технологии за свързване, включително безжично зареждане на устройства, подчертават ролята на F-PACE SVR Edition 1988 като изискан SUV с изключителна производителност.

Информационно-развлекателната система Pivi Pro вече интегрира и платформата what3words, която разделя земното кълбо на равни квадрати с размери 3х3 м. По този начин достигате до всяка дестинация на света с уникален, лесен за запомняне адрес само с три думи.

Jaguar F-PACE SVR Edition 1988 ще бъде представен заедно със спечелилия в Льо Ман през 1988 г. XJR-9 от 8 до 12 юни и прави своя динамичен дебют на Goodwood Festival of Speed на 23-26 юни.

SVR Edition 1988 е върхът на гамата F-PACE, която включва модели S, SE, HSE, R-Dynamic Black, 300 SPORT, 400 SPORT и SVR, а от двигателите са налични бензинови, дизелови и хибридни.

Като официален вносител за България, от Мото-Пфое очакват да получат един ексклузивен екземпляр от новата лимитирана версия F-Pace SVR.