F-PACE ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ХИБРИД СЕГА ПО-ДОБЪР ОТ ВСЯКОГА

20% увеличен пробег и подобрени спецификации на всички модели
F-PACE ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ХИБРИД СЕГА ПО-ДОБЪР ОТ ВСЯКОГА

● По-голям пробег само на електричество: Модернизираният пакет батерии позволява на електрическия хибрид P400e да измине до 65 км с нулеви емисии – с 20% повече от преди

● Обогатени спецификации: Всички модели вече по стандарт разполагат с TFT цифров дисплей за водача, джантите започват от 19 инча, а моделите R-Dynamic HSE включват Ebony Suedeccoth таван

● Безпроблемна свързаност: информационно-развлекателната система Pivi Pro вече се предлага в стандартно оборудване, включително интегрирани what3words навигация, както и безжични Apple CarPlay и Wireless Android Auto

● Актуализиран Black Pack: Gloss Black покритието сега се прилага върху огледалата на вратите, както и върху решетката, рамката на прозорците и задните емблеми на всички модели от R-Dynamic SE нататък, включително флагмана 550PS SVR

● Подобрена клиентска оферта: Опростената моделна гама вече включва R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT и SVR, което улеснява клиентите да изберат своя идеален F-PACE

● Достъпен за поръчка: Конфигурирай свой на https://www.jaguar.bg/.


Jaguar F-PACE сега е по-завладяващ от всякога с по-богати спецификации, опростена гама, по-голям обхват на P400e plug-in електрически хибрид и подобрена информационно-развлекателна система.

За 2024 моделна година, P400e продължава да бъде лидер в избора на F-PACE за електрифицирано задвижване и сега има по-голяма литиево-йонна батерия, включваща девет модула вместо осем, повишавайки капацитета за съхранение на енергия до 19,2kWh. Това увеличава пробега само на електричество от 53 км до максимум 65 км, или повече от 20%. Подобрението също така намалява емисиите на CO2 и разхода на гориво, които сега са от само 37 г/км до 1,6 литра/100 км (WLTP TEL).

Комбинираната мощност на задвижването на P400e от 404 к.с. и 640 Нм въртящ момент позволява ускорение от 0-100 км/ч само за 5,3 секунди. P400e вече представлява повече от една на всеки десет продажби на F-PACE в световен мащаб и в страни като Холандия – където електрифицираните автомобили са най-популярни – този дял се очаква да достигне до 98%.

Всички клиенти на F-PACE по света вече ще се възползват от опростена, по-фокусирана гама модели. Вече не се предлагат автомобили, които не са R-Dynamic и се предоставят подобрени спецификации.

Филип Коен, Управляващ директор на Jaguar, коментира: „Докато постигаме напредък в преосмислянето на Jaguar в изцяло електрическа луксозна марка до 2025 г., ние подготвяме настоящите ни продукти, като предлагаме по-богати и по-желани спецификации. Първият автомобил с подобна промяна, беше F-TYPE, с който празнуваме 75 години спортни автомобили Jaguar. Сега преминаваме към F-PACE - SUV, който предлага ненадминат баланс на возия, управление, финес и лукс.
„Чрез увеличаване на обхвата на plug-in електрически хибрид P400e с повече от 20%, той се превръща в още по-привлекателна комбинация от производителност, ефективност и способност за шофиране с нулеви емисии.“

Моделите R-Dynamic S, SE и HSE са оборудвани съответно с 19-, 20- и 21-инчови джанти, предлагани с избор от диамантено струговано или черно покритие (всички налични с опционални самоуплътняващи се гуми), докато 400 SPORT вече има 22-инчови ковани джанти – Style 1020 в Gloss Silver с диамантено стругова повърхност и контрастни вложки. Капачките на главините на всички вече са черни и сребристи вместо предишните червени и сребърни.

Динамичното присъствие на F-PACE се засилва още повече с черния пакет – вече стандартен за всички модели от R-Dynamic SE до SVR – и който сега има Gloss Black покритие, нанесено върху страничните огледала, решетката и рамката ѝ, рамката на прозорците, вентилационните отвори на калниците, задните емблеми. Друга фина промяна е емблемата R-Dynamic, актуализирана до съвременното черно и сиво вместо червено и зелено.

Вътре в луксозния, просторен интериор има повече технологии от преди. R-Dynamic S получава новия TFT цифров дисплей за водача, предлагащ конфигурация с два циферблата с избор на медия или навигация в централния панел, докато безжичното зареждане на устройства е стандартно от R-Dynamic SE. Всеки модел в гамата F-PACE има бързата, интуитивна информационно-развлекателна система Pivi Pro, предлагаща безпроблемно свързване чрез безжичен Apple CarPlay, Wireless Android Auto и навигация what3words. Pivi Pro, заедно с други системи в автомобила, е винаги актуална благодарение на актуализациите на софтуера по въздуха.

Гамата F-PACE за моделна година 2024 включва: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT и SVR. F-PACE SVR е най-добрият луксозен SUV на Jaguar. Задвижван от 5,0-литровия V8 бензинов двигател на Jaguar с 550 к.с., той е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за 4,0 секунди и може да достигне максимална скорост от 286 км/ч.

Гамата включва още 404PS четирицилиндров бензинов PHEV, 250PS четирицилиндров бензинов, 163PS и 204PS MHEV четирицилиндрови дизелови двигатели, 300PS шестцилиндров дизелов MHEV, 400PS шестцилиндров бензинов MHEV и 550PS V8 бензин, които се произвеждат в центъра за двигатели на Jaguar Land Rover в Улвърхамптън, Обединеното кралство.

Всички модели F-PACE разполагат с интелигентно задвижване на четирите колела и осемстепенни автоматични трансмисии и освен лукс и финес, всеки от тях осигурява идеалния баланс на производителност, пъргавина и отзивчивост, които водачите могат да очакват само от един Jaguar.