Автомобилите от филма "смъртта може да почака"

в благотворителен 007 търг по повод 60-годишнината от поредицата за Джеймс Бонд
Автомобилите от филма "смъртта може да почака"

• Автомобилите Defender, Range Rover и Jaguar участват в благотворителен търг за отбелязване на 60-годишнината от филмите за Джеймс Бонд
• Defender 110 ще бъде продаден в подкрепа на Британския червен кръст
• Range Rover Sport SVR и Jaguar XF от „Смъртта може да почака“ също са част от благородната инициатива
• Уникален Defender V8 Bond Edition ще се продава в помощ на британската нестопанска организация Tusk
• Търгът на живо ще се проведе в Christie’s в Лондон на 28 септември, а участието в него е само с покана. Автомобилите ще бъдат изложени за публично разглеждане от 15 до 28 септември на обществено място в централата на Christie’s

Автомобилите от последния филм за Джеймс Бонд Defender, Range Rover и Jaguar ще бъдат сред иконите, които се продават на благотворителен търг в чест на 60 години от поредицата Агент 007.


Два Defender-а и един Range Rover Sport SVR ще бъдат представени, пословични със своите каскадьорски сцени на всякакви терени в No Time To Die. Продажбата на Defender 110 с уникален номер на шаси 007, ще бъде в полза на Британския червен кръст.


Defender 110 V8 Bond Edition, създаден от екипа SV Bespoke и вдъхновен от спецификацията на Defender в No Time To Die, също ще очаква новия си притежател. Само 300 издания на автомобила бяха налични по целия свят и тази версия има уникално лого „60 години Бонд“, гравирано върху капака на таблото. Моделът ще бъде по спецификация на Обединеното кралство и продаден в полза на благотворителната организация Tusk.


Всъдеходът Range Rover Sport SVR също е един от шестте ексклузивни автомобила във филмовата серия, който ще може да бъде закупен с обществено полезна кауза.


Избран от специален екип на No Time To Die като перфектната кола за преследване, Jaguar XF направи истински фурор в каскадьорските сцени. В кадрите автомобилът е в луда надпревара с Джеймс Бонд (Даниел Крейг) и Мадлин Суон (Леа Сейду) през тесните, криволичещи улици на Матера в Южна Италия.


Ник Колинс, Изпълнителен директор Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, коментира: „Defender, Range Rover и Jaguar бяха в центъра на действията в „Смъртта може да почака“. Всеки автомобил представлява уникална част от историята на Джеймс Бонд, която сме сигурни, че колекционерите ще искат да притежават и сме щастливи, че можем да подкрепим благотворителни партньори чрез тяхната продажба. С такова голямо търсене на Defender V8 Bond Edition, също се надяваме, че тази специална версия с логото на 60 години Bond ще привлече истински ценители.“


Благотворителният търг Sixty Years of James Bond включва общо 60 ексклузивни експоната. Онлайн продажбата ще бъде отворена за наддаване от 15 септември до Деня на Джеймс Бонд на 5 октомври, представяйки 35 артикула от 25-те филма, сред които плакати, реквизит, костюми, сувенири и други. Автомобилите Defender, Range Rover и Jaguar са сред 25-те експоната, които ще бъдат обявени на търга на живо, който ще се проведе на 28 септември.