УСЪВЪРШЕНСТВАНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА (ADAS)

Автомобил преминава по конзолен мост

РЕЖИМ ПОДПОМАГАНЕ НА ВОДАЧА

Включва Предупреждение за челен сблъсък, Асистент за придържане в лентата, Предупреждение за превишена скорост и Предупреждение за промяна в ограничението на скоростта.

Модерен волан на JDX автомобил
Модерен волан на JDX автомобил

ФУНКЦИИ ЗА ШОФИРАНЕ

InControl включва стандартни и опционални функции в помощ на водача, които ви помагат да извлечете максималното от вашия Jaguar и ви осигуряват възможно най-безопасно шофиране за където и да пътувате. Консултирайте се с вашия търговец, за да откриете най-добрите за вас опции.

Векторно изображение на технологията Аварийна спирачка

АВАРИЙНА СПИРАЧКА

Аварийната спирачка може да спомогне за избягване на сблъсък с други автомобили, пешеходци или колоездачи. Тя извежда предупреждение в случай на неизбежен сблъсък и автоматично задейства спирачките, ако не се предприемат действия.
Система за придържане в лентата на Jaguar

АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

Асистентът за придържане в лентата засича кога автомобилът ви неволно излиза от лентата и прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите автомобила обратно в лентата.
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

Асистентът за следене на мъртвата точка2 ви помага да се престроявате по-безопасно, като осветява малък предупредителен светлинен индикатор в страничното огледало, ако вашият автомобил отчете друго превозно средство във вашата мъртва точка. Допълнителната корекция на волана ви насърчава да отдалечите автомобила си, ако бъде отчетен потенциален сблъсък.
Технология за разпознаване на пътните знаци

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ С АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

Ясно извежда ограниченията на скоростта и знаците „забранено изпреварването“ на инструменталния панел или на опционалния Head‑up дисплей. Когато е активиран, Адаптивният ограничител на скоростта използва Разпознаване на пътните знаци,3 за да регулира скоростта на автомобила по съответен начин.
Векторно изображение на състоянието на шофиране на автомобила

СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

Функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи, като следи движенията на волана, педала на спирачката и газта и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
Векторно изображение на технологията Предупреждение за опасност от сблъсък отзад

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОПАСНОСТ ОТ СБЛЪСЪК ОТЗАД

Предупреждението за опасност от сблъсък отзад може да отчете, ако отзад се приближава автомобил, който не намалява и представлява потенциална опасност от сблъсък. След това системата ще се опита да предупреди водача да спре чрез автоматично мигане на аварийните светлини.

ФУНКЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ

Помагат ви да маневрирате с вашия Jaguar в най-тесните паркоместа в града. Консултирайте се с вашия търговец, за да откриете най-добрите за вас опции.

Помощ при паркиране на преден и заден ход

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

Улеснява маневрирането още повече. Сензори, разположени в предната и задната броня, се активират ръчно или при избор на задна предавка. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.
Векторни изображения на технологията Следене на трафика зад автомобила

СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

Следенето на трафика зад автомобила ви предупреждава за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни. Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто.
Векторни изображения на технологията Следене за свободно излизане

СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

Следенето за свободно излизане подпомага безопасността на пътниците при излизане от автомобила, като активира осветено предупреждение във вратата, ако е отчетена приближаваща опасност като например преминаващи автомобили и колоездачи.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

Използвайте конфигуратора, за да създадете перфектния за вас Jaguar.

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Мощният луксозен SUV, който предлага практичност и икономичност.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Първият компактен SUV модел на Jaguar е уникално съчетание от външен вид, пъргавина и динамично шофиране.
JAGUAR I-PACE

JAGUAR I-PACE

Представяме ви първия изцяло електрически мощен SUV на Jaguar.
JAGUAR F-TYPE

JAGUAR F‑TYPE

Истински спортен автомобил Jaguar, който ускорява пулса.
JAGUAR XE

JAGUAR XE

Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, произвеждан някога от JAGUAR.
JAGUAR XF

JAGUAR XF

Луксозен бизнес седан с отличителен дизайн, динамично управление и свръхмодерни технологии.

*Ако Вашият автомобил бъде поставен в Transport Mode или Service Mode за повече от 10 часа, моля, свържете се с кол центъра за проследяване, за да поискате помощ.


1Важно: Автомобилите на пазари, които прилагат GSR II и/или NCAP, ще превключват в режим „High“ при всеки цикъл на запалването. На пазари, които не прилагат GSR II и/или NCAP, избраният режим за подпомагане на водача остава в паметта на автомобила и не се променя от цикъла на запалване. Независимо от пазара, избраните от водача настройки, направени в режим „Custom“, ще бъдат запомнени от автомобила. GSRII (General Safety Regulation II - Общ регламент за безопасност II) е законодателство за безопасност, което влезе в сила за новите модели през 2022 г. и ще се прилага за вече пуснати на пазара модели през 2024 г.
2Функциите, опциите и тяхната наличност на InControl остават зависими от пазара - проверете при вашия дилър за наличност на местния пазар и пълни условия. Някои функции изискват подходяща SIM карта с подходящ договор за данни, който ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, препоръчан от вашия дилър. Мобилната връзка не може да бъде гарантирана на всички места. Информацията и изображенията, показвани във връзка с технологията InControl, включително екрани или последователности, подлежат на софтуерни актуализации, контрол на версиите и други системни/визуални промени в зависимост от избраните опции. Пълните правила и условия можете да намерите тук.
3Необходим е акаунт в InControl. За да продължите да използвате съответната функция след първоначалния абонаментен период, ще трябва да подновите абонамента си и да заплатите приложимите такси за подновяване.
4В зависимост от мрежовата свързаност.
5Необходим е абонамент за InControl Remote, Secure Tracker или Secure Tracker Pro и InControl акаунт. Услугите Secure Tracker и Secure Tracker Pro трябва да бъдат активирани и автомобилът трябва да е в зона с мрежово покритие. За да продължите да използвате съответната функция след първоначалния абонаментен период, ще трябва да подновите абонамента си и да заплатите приложимите такси за подновяване.


† повече информация, моля, изтеглете и използвайте приложението iGuide.

Изтеглете iGuide за Apple.

Изтеглете iGuide за Android.

Опционалните характеристики и тяхната наличност може да се различават според спецификацията на автомобила (модел и силов агрегат) и пазара или да изискват инсталирането на други характеристики с цел тяхното оборудване. Свържете се с вашия местен търговец за повече информация или конфигурирайте своя автомобил онлайн.


Функциите в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато това е безопасно. Автомобилът трябва да е под пълния контрол на водача по всяко време.

Съвместим със смартфони.