INCONTROL DRIVER ASSISTANCE

ФУНКЦИИ ЗА ШОФИРАНЕ

InControl включва стандартни и опционални функции в помощ на водача, които Ви помагат да извлечете максималното от Вашия Jaguar и Ви осигуряват възможно най-безопасно шофиране за където и да пътувате. Консултирайте се с Вашия търговец, за да откриете най-добрите за Вас опции.

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

Системата Автономна аварийна спирачка гарантира, че Вашият автомобил е винаги готов да реагира на внезапни опасности, намалявайки потенциалните сблъсъци.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

Системата засича неволно напускане на лентата и Ви предупреждава с визуална индикация и лека вибрация на волана.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

Ако неволно се отклоните от Вашата лента на движение по магистрала, Вашият Jaguar не само ще Ви алармира за проблема, но и ще Ви върне обратно безопасно в лентата.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

Функцията Следене на състоянието на водача знае кога започвате да се чувствате сънливи и Ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

Разпознаване на пътните знаци извежда промени в знаците за ограничение на скоростта и други пътни знаци на инструменталния панел.
АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST

АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST

Задава постоянна скорост на Вашия автомобил и дистанция, която да поддържа спрямо превозните средства отпред, така че Вашият автомобил се адаптира автоматично към забавящия се трафик.
ИНТЕЛИГЕНТНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

ИНТЕЛИГЕНТНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

Когато установи, че може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство, системата предупреждава водача да натисне спирачката. Ако водачът не реагира, системата задейства спирачката, за да смекчи евентуалния сблъсък*.
СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ

СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ

Мигаща иконка в съответното странично огледало ще Ви предупреди за препятствия във или бързо приближаващи Вашата мъртва точка на видимост.
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

Ако автомобилът Ви засече друго превозно средство в мъртвата Ви точка на видимост, когато започнете да сменяте лентите, Асистентът за следене на мъртвата точка осигурява изчислен въртящ момент - насочвайки автомобила Ви безопасно далеч от приближаващото превозно средство.

ФУНКЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ

Помагат Ви да извършвате маневри по паркиране на Вашия Jaguar в най-тесните паркоместа в града. Консултирайте се с Вашия търговец, за да откриете най-добрите за Вас опции.

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Асистентът за паркиране улеснява успоредното и перпендикулярно паркиране, като управлява автомобила Ви за заемане на паркомясто или излизане от него. Изберете предавка и контролирайте скоростта. Графики и предупреждения ще Ви напътстват.
ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

Когато изберете задна предавка, сензорите в предната и задната броня се активират. Сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

Сензори, подпомагащи паркирането и разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да Ви укажат колко сте близо до дадено препятствие
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

За да активирате функциите Шофиране и Паркиране на InControl Driver Assistance, имате избор от опции за камери: Камерата за обратно виждане улеснява паркирането в тесни места. Линии, представящи външния периметър и предполагаемата траектория на автомобила, са насложени върху изображението на околностите на автомобила отзад, изведено на сензорния екран.
360° ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

360° ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

За ясен изглед на околностите на автомобила Пространствената камера осигурява 360-градусов външен изглед на сензорния екран, което помага при различни маневри - от паркиране край бордюра до влизане и излизане от тесни пространства и кръстовища.
ЗАСИЧАНЕ НА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК

ЗАСИЧАНЕ НА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК

Системата Ви предупреждава за превозни средства, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила Ви. Тя ще Ви предупреди с визуален и звуков сигнал, така че да знаете какво има зад Вас, дори при намалена видимост.

С постепенното внедряване на InControl някои описани характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или силовия агрегат. Консултирайте се с Вашия местен търговец на Jaguar за наличността и пълните условия във Вашата страна. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от Вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.

*Интелигентна аварийна спирачка е готова за действие и активна при скорост от 10 км/ч до 160 км/ч.