НОВ ДИЗЕЛОВ, БЕНЗИНОВ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ?

Нашите настоящи бензинови и новите ни дизелови двигатели са най-екологичните и най-ефективните, които сме произвели досега. Нашият нов електрически силов агрегат е бъдещето в начина на задвижване. Кой е точният за вас?

ИЗБОРЪТ Е ВАШ
НОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ
По-екологични от всякога, днешните дизелови двигатели на Jaguar предлагат подобрена икономия на гориво с въртящ момент, подходящ за офроуд терен и теглене. Това е комбинация, която създава наистина надеждна динамика за дълги разстояния.
БЕНЗИН
Предлагайки динамично и пъргаво задвижване, нашето ново поколение бензинови двигатели почита наследството на емблематичните бързи реакции на пътя на Jaguar, като същевременно осигурява впечатляващо ниски разход на гориво и CO2 емисии.
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ (EV)
Усъвършенстваните ни, изцяло електрически силови агрегати осигуряват висока динамика с нулеви вредни емисии. Задвижвани от два електромотора с батерия, която се презарежда чрез регенеративно спиране и заряден контакт, електрическите автомобили са наелектризиращото бъдеще на Jaguar.
КЛЮЧОВИТЕ ПРЕДИМСТВА НА НОВИТЕ ДИЗЕЛОВИ, БЕНЗИНОВИ И ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛИ
НИСКИ CO<sub>2</sub> ЕМИСИИ
Новите дизелови двигатели на Jaguar произвеждат около 20% по-ниски CO2 емисии от бензиновите двигатели. Всъщност, от 2002 г. насам купувачите, избрали дизелови двигатели, са предотвратили отделянето на почти 3 милиона тона CO2 в атмосферата.
СЪОТВЕТСТВА НА СТАНДАРТИТЕ EU6d-TEMP И ЕМИСИИ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ НА ШОФИРАНЕ
Новите дизелови автомобили на Jaguar отговарят на стандартите EU6d-Temp и Емисии в реални условия на шофиране, значително намалявайки емисиите при всякакви условия на шофиране. Това означава, че са освободени от таксите в Зоната за ултраниски емисии в Лондон.
НАМАЛЕНИ ЕМИСИИ НА АЗОТЕН ОКСИД (NO<sub>x</sub>)
От септември 2015 г. всички дизелови модели на Jaguar са оборудвани с усъвършенствана Система за селективна каталитична редукция (SCR) за последваща обработка (т.е. AdBlue), която спомага за значителното намаляване на NOx емисиите.
ПОДОБРЕНА ИКОНОМИЯ НА ГОРИВО
Дизеловите двигатели осигуряват около 20% по-добра икономия на гориво от бензиновите си еквиваленти. Така че, ако често изминавате 12 000 мили на година или повече, това е може би най-изгодният избор за вас.
СЪОТВЕТСТВА НА СТАНДАРТИТЕ EU6d-TEMP И ЕМИСИИ В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ НА ШОФИРАНЕ
Новите бензинови автомобили на Jaguar отговарят на стандартите EU6d-Temp и Емисии в реални условия на шофиране, значително намалявайки емисиите при всякакви условия на шофиране. Това означава, че са освободени от таксите в Зоната за ултра ниски емисии в Лондон.
ДИНАМИЧНО УСЕЩАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ
С плавно и откликващо подаване на мощност бензиновите двигатели на Jaguar ви предлагат най-енергичните усещания при шофиране. Те са въодушевяваща комбинация от леснопостижима динамика и вълнуващ звук при всякаква скорост.
НИСКИ ЕМИСИИ НА ТВЪРДИ ЧАСТИЦИ
Най-новите ни бензинови двигатели са оборудвани с високоефективни филтри, които улавят и съхраняват ултрафините частици, когато отработените газове преминават през тях. Това спомага за намаляване на количеството вредни емисии, отделяно в атмосферата.
ПО-НИСКИ ПРЕДВАРИТЕЛНИ РАЗХОДИ
Въпреки че дизеловите двигатели обикновено предлагат по-голяма икономия на гориво, по-ниските предварителни разходи за еквивалентните бензинови двигатели често се оказват по-интелигентният избор за водачи, които пътуват на къси разстояния.
НУЛЕВИ ВРЕДНИ ЕМИСИИ
Постигайки нулеви емисии на CO2 при употреба и пробег до 292 мили на зареждане, Jaguar I‑PACE не само е много по-евтин за зареждане, но и няма никакви вредни емисии. Всяка година все повече възобновяема енергия се добавя към мрежата и Jaguar I‑PACE става все по-екологичен с времето.
УДОБСТВО И ДОСТЪПНОСТ
В много градове електрическите автомобили вече могат да използват пътни ленти и паркоместа, където достъпът на други автомобили е ограничен. Те също така са освободени от всякакви такси за вредни емисии.
ДЪРЖАВНИ СТИМУЛИ
Електрическите автомобили отговарят на изискванията за облаги, предоставяни от държавни, местни институции и фирми, подкрепящи преминаването към най-екологичните силови агрегати в света. Това включва значително по-ниски данъци в сравнение с бензиновите и дизеловите еквиваленти.
ИКОНОМИЧНИ РАЗХОДИ ЗА ПОДДРЪЖКА
Сравнително ниската цена на електричеството означава, че изцяло електрическите автомобили са по-евтини за презареждане. А с по-малко движещи се части на силовия агрегат за предпазване, те са и по-евтини за поддръжка.
НАЙ-ИКОНОМИЧНИТЕ НИ ДВИГАТЕЛИ ДОСЕГА
Ingenium е семейството двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигуряват безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция Ingenium балансират между впечатляваща мощност и значителна икономия на гориво.
БЕНЗИН И ДИЗЕЛ В ЦЕНТЪРА НА ВНИМАНИЕТО
Защо дизеловите двигатели са критикувани? Как промените в законодателството ще се отразят на автомобила, който шофирате всеки ден? Прочетете повече за най-новите истории около двата най-популярни двигателя в света.
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Какво е силов агрегат?

Силовият агрегат на автомобила е всеки компонент, който превръща енергиен източник (гориво/батерия) в движение чрез двигател/електромотор, трансмисия, задвижващ вал, диференциали и оси.

Най-често срещаните силови агрегати при автомобилите са бензинови, дизелови, електрически автомобили с батерия (BEV) и Plug-in хибридни електрически автомобили (PHEV).

Колко време отнема да се зареди електрически автомобил?

Jaguar I‑PACE е оборудван с бордово монофазно AC зарядно устройство с мощност 7 kW, което може да зареди автомобила напълно за една нощ, докато спите, и да осигури до 22 мили пробег на час. Най-бързият и най-удобен начин да заредите автомобила си у дома е да използвате стенна зарядна станция, която може да възстанови енергията, използвана за средното ежедневно пътуване до работа, за по-малко от 2 часа.

Когато използвате домашен контакт, зареждането става по-бавно отколкото със стенна зарядна станция (пробег до 7 мили на час), но е достатъчно за средното ежедневно пътуване до работа от 38 мили, ако автомобилът се зарежда през нощта.

Когато не сте вкъщи, най-добрият начин бързо да заредите батерията на автомобила си за дълги пътувания е с обществено зарядно с постоянен ток - типичното зарядно с мощност 50 kW може да осигури до 168 мили пробег на час. Някои мрежи вече предлагат по-бързи зарядни с мощност 100-150 kW и повечето мрежи планират подобрения в близко бъдеще.

Какъв е пробегът на електрически автомобил?

Благодарение на високотехнологична литево-йонна батерия с капацитет от 90 kWh, Jaguar I‑PACE има пробег до 292 мили* по Световната хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства (WLTP).

WLTP е процес, който измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и емисиите на пътнически автомобили в Европа. Проектиран е да предоставя стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране.

Какви са предимствата на дизела пред бензина?

По-високата енергийна плътност на горивото и начинът, по който енергията се отделя при горенето, означават, че дизелът може да предложи по-голяма икономичност. Ако изминавате 12 000 мили на година или повече, дизелът е може би най-изгодният избор.

Като цяло дизеловият двигател предлага повече въртящ момент от бензиновия, което означава, че неговата мощност е по-подходяща за справяне с офроуд терен и теглене.

Как намалява вредните емисии Jaguar Land Rover?

В Jaguar Land Rover сме инвестирали над 1 милиард паунда в нашия свръхмодерен център за производство на двигатели, за да разработим семейство от по-икономични бензинови и дизелови двигатели.

Екологични ли са дизеловите двигатели?

От септември 2018 г. всичките ни дизелови двигатели в Европейския съюз и Европейската икономическа зона отговарят на строгите регламенти на стандартите EU6d-Temp и Емисии в реални условия на шофиране (RDE). Това означава, че нашите нови дизелови двигатели са толкова екологични, че могат свободно да преминават през Зоните за ултраниски емисии, които налагат финансови санкции за водачите, отделящи високи нива на замърсители.

Произвеждайки най-чистите си двигатели досега, ние значително намаляваме въздействието върху околната среда.

Какво е Филтър за твърди частици и защо е важен?

За да отговорят на строгите регламенти за емисиите, въведени през 2009 г., всички нови дизелови автомобили са оборудвани с филтър в изпускателната система. Тези филтри са известни като Филтри за твърди частици. Филтрите за твърди частици ефективно улавят и съхраняват частици от отработените газове, спомагайки за намаляване на вредните емисии.

ИЗБЕРЕТЕ ТОЧНИЯ JAGUAR ЗА ВАС

Готови ли сте да създадете Jaguar за своя начин на живот, стил на шофиране и финансови изисквания? Просто изберете автомобил от нашата гама, за да започнете новото си пътуване с Jaguar.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
ОТКРИЙТЕ ПРЕДИМСТВАТА ОТ ШОФИРАНЕТО НА I‑PACE

Go Jaguar I‑PACE може автоматично да проследява пътуванията ви и да ви предоставя факти и стойности, сякаш шофирате новия изцяло електрически Jaguar I‑PACE. Можете да разглеждате карти на пътуванията си, да виждате предполагаемия пробег и употреба на батерията, местоположението на най-близките до вас точки на зареждане и да получавате изчисления на разходите, които можете да спестите.

ИЗТЕГЛЯНЕ ЗА iOS
ИЗТЕГЛЯНЕ ЗА ANDROID
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Използвайте инструмента за сравняване, за да откриете идеалния Jaguar за себе си
РЪКОВОДСТВА
Научете как да извлечете най-доброто от Вашия Jaguar.
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
АКСЕСОАРИ
Персонализирайте своя Jaguar с богата гама аксесоари, специално предназначени за вашия модел.

*Стойностите за гамата електрически автомобили са базирани на сериен автомобил по стандартизиран маршрут. Постигнатият пробег варира в зависимост от състоянието на автомобила и батерията, реалния маршрут и среда и стила на шофиране.
Показаните данни са в резултат от официални тестове на производителя съгласно европейското законодателство. Само за сравнителни цели. Реалните стойности може да се различават. Данните за CO2 и разхода на гориво могат да варират в зависимост от джантите и оборудваните опционални екстри. WLTP е новият официален тест на ЕС, използван за изчисляване на стандартизираните стойности за разход на гориво и CO2 емисии на пътнически автомобили. Той измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и емисиите. Проектиран е да предоставя стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране. Той тества автомобили с опционално оборудване и с по-взискателна тестова процедура и профил на шофиране.