WLTP

Тестването на автомобили ни помага да разберем реалния свят, точно както картите ни упътват да разберем едно пътуване. И както картите се усъвършенстват — преминавайки през всички етапи до сателитната навигация и предлагайки по-ясни насоки в процеса — новите WLTP и RDE тестове за разход на гориво и емисии ще предоставят по-голяма яснота при покупката на нов автомобил.

Новият европейски стандарт WLTP (Световна хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства) ще влезе в сила до септември 2018 г. WLTP заменя настоящия стандарт NEDC (Нов европейски цикъл на шофиране), предоставяйки данни за разход на гориво за бензинови, дизелови, електрически и хибридни автомобили. Когато купувате чисто нов автомобил, ще откриете информация, която отразява по-добре пробега с пълен резервоар (или пълно зареждане на батерията) в реални условия.

Автомобили с бензинови, дизелови и хибридни двигатели (MHEV или PHEV) ще предоставят данни за емисиите в допълнениe към техния разход на гориво. Освен пробега, електрическите автомобили ще включват още данни за консумацията на енергия. Тестовете, които ще предоставят тези данни, ще бъдат въведени за всички автомобили до септември 2018 г.

Ние няма да се променим — с изключителна динамика и свръхмодерни технологии автомобилите Jaguar ще останат еталон за най-доброто по отношение на дизайна и инженерните решения. Новите данни просто ще демонстрират по-добре показателите, които нашите двигатели и силови агрегати предоставят в реални условия.

Новите тестове са създадени да отразяват по-добре текущите технологии при двигателите. Последната актуализация на NEDC беше през 1997 г., когато първото поколение модерни хибридни автомобили станаха широкодостъпни. Две десетилетия по-късно и — в допълнение към PHEV и MHEV автомобилите — електрическите автомобили като нашия Jaguar I‑PACE са по пътищата. Тестовете по NEDC не бяха предназначени за тези видове автомобили и WLTP решава този проблем.

Един начин за преодоляване на недостатъците на NEDC е чрез по-дълъг тестови период. NEDC тестовете траеха около 20 минути. Новият WLTP тест ще бъде с продължителност от 30 минути и освен изпитване на вашия автомобил ще тества и ефекта от опционалното оборудване, например заводско-монтираните аксесоари.

Разбира се тези тестове са начален ориентир. Употребата в реални условия зависи от редица фактори, включително терена, климата и вашия стил на шофиране. През септември 2019 г. ще станете свидетели на влизането в сила на допълнителни данни, когато бъдат въведени нови пътни тестове. Те ще измерват също емисиите на азотен оксид (NOx), частици и други вредни емисии.

WLTP ще се различава от NEDC в предоставянето на допълнителна информация, за да ви помогне да взимате информирани решения при покупката на автомобил. Новите тестове са по-взискателни и няма да са сравнителна съпоставка с по-старите данни. WLTP данните за разход на гориво и емисии въглероден диоксид (CO2) ще бъдат по-точни, но ще изглеждат по-високи в сравнение с NEDC данните и съответно ще изглежда, че електрическите автомобили имат сравнително по-нисък пробег.

КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИЛА ПРОМЯНАТА КЪМ WLTP?


Всички изцяло нови автомобили, произведени от септември 2017 нататък, се тестват по WLTP. ЕС обаче въведе преходен период, което означава, че ние и другите автомобилни производители сме задължени да тестваме предшестващите модели по тези нови стандарти чак след септември 2018 г. Новият стандарт ще влезе в сила за страните от Европейския съюз, както и за Швейцария, Турция, Норвегия, Лихтенщайн и Израел.

Също от септември 2018 г. тестването на емисиите в реални условия на шофиране (RDE) ще стане задължително за същите тези държави. RDE тестовете ще измерват емисиите на частици и азотен диоксид (NOx) директно на пътя. Ние вече отговаряме на долните допустими стойности на стандарта EU6d RDE. До 2020 г. данните по новите WLTP и RDE тестове ще бъдат съобщавани в целия ЕС и в други страни, пожелали да въведат новия стандарт.

НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ

Пасва идеално на вашия начин на живот, стил на шофиране и лични вкусове.

ГАМАТА JAGUAR

ГАМАТА JAGUAR

Открийте как Jaguar е създаден за вас.
НОВИЯТ ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ JAGUAR I‑PACE

НОВИЯТ ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ JAGUAR I‑PACE

Върховият изцяло електрически мощен SUV.
ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ

ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ

Това, което научаваме на пистата, прилагаме на пътя.

ОЩЕ ИСТОРИИ

DEF/A<span style="text-transform:lowercase">d</span>B<span style="text-transform:lowercase">lue</span>

DEF/AdBlue

Какво представлява DEF/AdBlue? Как трябва да го използвате с вашия автомобил?
бензин/дизел

бензин/дизел

Бензин или дизел? Изберете опцията, която е най-добра за вас.
притежание

притежание

Поддръжка за собствениците на Jaguar.