ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО

Вашето ръководство за зареждане далеч от дома.

Включването в електрическата мрежа у дома остава най-лесният начин за ежедневно пълно зареждане на вашия изцяло електрически или plug-in хибриден автомобил. Но с повече обществени зарядни станции от всякога по нашите пътища – от отдалечени селскостопански магазини до сервизни станции по магистрали – зареждането по време на път е по-лесно от всякога.

AC/DC ЗАРЕЖДАНЕ – БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ

За свързване към зарядна станция вашият Jaguar използва система за комбинирано зареждане (Combined Charging System - CCS). Тя е съвместима с по-бавно зареждане с променлив ток, а при избрани модели - с бързо зареждане с постоянен ток. Някои други автомобилни производители използват различни системи за зареждане като CHAdeMO. Те са по-рядко използвани в зарядната мрежа и са несъвместими с Jaguar.


Зарядните станции за по-бавно зареждане с променлив ток (AC) са на места като търговски паркове, фитнес центрове и паркинги.

Зарядните станции за бързо зареждане с постоянен ток (DC) обикновено са разположени по магистрали и основни пътища.

ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК (AC)

ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК (AC)

Повечето обществени зарядни станции за зареждане с променлив ток (AC) изискват от вас да използвате собствен кабел, затова всички автомобили Jaguar PHEV се предлагат с AC заряден кабел като стандартно оборудване. Това е същият кабел, който бихте използвали за вашата домашна зарядна станция.
БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК (DC)

БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК (DC)

Най-бързият начин за зареждане далеч от дома. Зарядните станции за бързо зареждане с постоянен ток (DC) имат прикрепени към тях собствени кабели, така че не е необходимо да използвате зарядния кабел на вашия автомобил.

ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЗА ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ JAGUAR I-PACE

3-пинов щепсел 3 kW домашна зарядна станция 7 kW домашна зарядна станция
Приблизително време за пълно зареждане 7 часа 4 часа 2 часа
Максимална мощност на зареждане 2 kW 3 kW 7 kW

ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЗА JAGUAR PHEV

3-пинов щепсел 3 kW домашна зарядна станция 7 kW домашна зарядна станция
Приблизително време за пълно зареждане 7 часа 4 часа 2 часа
Максимална мощност на зареждане 2 kW 3 kW 7 kW

РЕГИСТРИРАНЕ В ОБЩЕСТВЕНИ МРЕЖИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Въпреки че някои зарядни станции са безплатни за ползване, повечето от тях са достъпни чрез удобни начини за плащане, включително мобилни приложения, профили за членство или безконтактни банкови карти. Цената за зареждане на обществено място обикновено се формира от първоначална такса за свързване, време за зареждане (цена на час) и/или количество използвана енергия (цена на kWh).


Препоръчваме ви да се запознаете с повече от един мрежови доставчик, за да си осигурите най-доброто покритие и начини на плащане за вашите предпочитани маршрути – особено когато пътувате или посещавате друга държава.

ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕЖДАТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ

КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ

КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ

Запознайте се с простите стъпки за зареждане на вашия изцяло електрически или PHEV автомобил у дома или на път.
ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА

Зареждането на вашия изцяло електрически или PHEV автомобил у дома е най-удобният начин да започнете деня с пълен заряд на батерията.
НИСКА ЦЕНА НА ПРИТЕЖАНИЕ

НИСКА ЦЕНА НА ПРИТЕЖАНИЕ

От данъчни и финансови стимули за покупка до по-ниски експлоатационни разходи, притежанието на електрически автомобил може да ви помогне да пестите пари всеки ден.

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ JAGUAR

Изживейте света на електрифицираната производителност на Jaguar с нашата гама изцяло електрически и хибридни автомобили.
ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ И ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ JAGUAR

ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВАТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ JAGUAR?

Свържете се с функциите в основата на вашия електрифициран свят и разберете простите стъпки за зареждане у дома и в движение.

1Времето за зареждане ще варира в зависимост от много фактори, включително, но не само: възраст, състояние, температура и съществуващ заряд в батерията; използвано съоръжение и продължителност на зареждането.

‡Предоставените данни са изчислени по NEDC2 от официалните WLTP тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за CO2 емисиите, разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите и монтираните аксесоари. NEDC2 са данни, изчислени чрез използване на правителствена формула от WLTP данни, еквивалентни на стойностите, които биха имали по стария NEDC тест. След това може да бъде приложено правилното данъчно третиране.

*Официални данни за разход на гориво: N/A (не е приложимо); Данни за I-PACE в kWh/100 км: При комбиниран цикъл 22,0-25,2. CO2 емисии 0 г/км. EV пробег: До 470 км. Предоставените данни са резултат от официалните тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите, монтираните аксесоари, действителния маршрут и състоянието на батерията. Данните за пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут.

Вижте WLTP данни за I-PACE

**Официални данни за разхода на гориво за гамата F-PACE (с изключение на PHEV) в л/100 км: При комбиниран цикъл 6,2--12,2. WLTP CO2 емисии 163-275 г/км. PHEV в л/100 км: При комбиниран цикъл 2,2. WLTP CO2 емисии 49 г/км. Данните за EV пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут. Постигнатият пробег варира в зависимост от състоянието на автомобила и батерията, реалния маршрут и среда и стила на шофиране. Предоставените данни са резултат от официалните тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. CO2разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара и аксесоарите.

Вижте WLTP данни за F-PACE

*Официални данни за разхода на гориво за E-PACE PHEV в л/100 км: При комбиниран цикъл 1,4 - 1,6 CO2 емисии 33 г/км. EV пробег: До 60 км. Предоставените данни са резултат от официалните тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за CO2 емисиите, разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите, монтираните аксесоари, действителния маршрут и състоянието на батерията. Данните за пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут.

Вижте WLTP данни за E-PACE