БЕЗОПАСНОСТ И ПРАКТИЧНОСТ

Несъмнено автомобил за водача.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СИСТЕМИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Запазете тест драйв чрез вашия местен търговец на Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
БЕЗОПАСНО МЯСТО

Ролбарите за защита при преобръщане са съществена характеристика за безопасност на моделите кабриолет, а и подхождат на общия вид на автомобила. Покритие от сатиниран хром или в блестящ черен цвят.

ПРОСТРАНСТВО ЗА ДВАМА
СИГУРНОСТ
F‑TYPE притежава пълна система от въздушни възглавници за вас и вашите пътници. Сензори определят размерите и теглото ви, преди предните въздушни възглавници да се отворят по подходящ начин. Усъвършенстваните обтегачи на F-TYPE автоматично затягат предпазните колани в ситуации на рязко намаляване на скоростта.
СЪЩЕСТВЕНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА
Повече от достатъчно пространство за уикенд извън града. F‑TYPE предоставя достатъчно пространство в багажника за ръчния багаж на двама души. Във версията купе опционалният електроуправляем капак на багажника се отваря и повдига автоматично с докосване на удобно разположен бутон.
ПРОПЪДЕТЕ ТЪМНИНАТА

С опционалните нови Pixel LED предни фарове на F‑TYPE интелигентната технология позволява на дългите светлини да се разделят и да избягват заслепяването на останалите водачи. Те също така адаптират широчината и дълбочината си спрямо скоростта, с която пътувате, или когато завивате, се извиват заедно с извивката на пътя, гарантирайки по-добра видимост във всякакви ситуации.

БЕЗПРОБЛЕМНО ОТ ТОЧКА А ДО ТОЧКА Б

F‑TYPE е несъмнено автомобил за водача. Усъвършенстваните системи за безопасност и системите в помощ на водача ви помагат да се фокусирате върху истинското удоволствие от шофирането.

СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
БЕЗОПАСНОСТ
ПАКЕТ BLIND SPOT ASSIST
Ако в мъртвата ви точка има друг автомобил, когато започвате да сменяте лентата, Асистентът за следене на мъртвата точка засича автомобила и прилага коригиращ въртящ момент, за да ви подтикне да се отдалечите от приближаващия автомобил. Когато се движите на заден ход, функцията Следене на трафика зад автомобила използва същата система, за да ви предупреди за движещи се автомобили чрез сензорния екран.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Засича кога автомобилът ви неволно излиза от лентата и прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите автомобила обратно в лентата.
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ
Камерата за обратно виждане осигурява по-добра видимост при движение на заден ход. За да подпомогнат паркирането, на сензорния екран се появяват статични линии, представляващи траекторията на вашия автомобил.
АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Автопилотът ви позволява да поддържате постоянна скорост без непрекъсната употреба на педала на газта. С помощта на Ограничителя на скоростта можете да зададете максимална скорост на автомобила.
АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Успоредното паркиране е още по-лесно с Асистента за паркиране, който насочва автомобила ви във и извън подходящо паркомясто. След като изберете предна или задна предавка, трябва само да контролирате скоростта на автомобила. Графики и предупреждения ви напътстват при маневрирането.
РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Тази система ви информира за ограниченията на скоростта и знаците за забранено изпреварване, като ги извежда ясно на инструменталния клъстер. Адаптивният ограничител на скоростта използва функцията за разпознаване на пътните знаци, за да поддържа скоростта на вашия автомобил в рамките на ограничението.
АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Помага за предотвратяването на сблъсъци с други автомобили и пешеходци с помощта на вградени камери. Ако бъде засечен потенциален челен сблъсък, системата дава звукови и визуални предупреждения. Ако водачът не вземе мерки, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Като следи движенията на волана и дейността на педала на спирачката и на газта, функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
СИСТЕМА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА ГУМИТЕ
Замествайки нуждата да проверявате налягането в гумите си, системата постоянно следи налягането във всяко колело и ви предупреждава, когато една или повече от гумите имат значително по-малко налягане.
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ F‑TYPE

Няма грешен отговор, когато избирате между купе и кабриолет.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЙ МОДЕЛ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Запазете тест драйв чрез вашия местен търговец на Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас

Опционалните характеристики и тяхната наличност може да се различават в зависимост от спецификациите на автомобила (модел и силов агрегат) или да изискват инсталирането на други характеристики, за да бъдат инсталирани. Свържете се с вашия местен търговец за повече подробности или конфигурирайте своя автомобил онлайн.

Водачите трябва по всяко време да са сигурни, че автомобилът е под техен контрол.