ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ

Открийте вълнението да шофирате Jaguar F‑PACE с пъргавото управление и технологично усъвършенствани двигатели, които ви предоставят мощност и икономичност.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
ТЕХНОЛОГИИ ЗА ДИНАМИКА

F‑PACE оживява благодарение на мощността на своите двигатели, съчетана с олекотената алуминиева архитектура и усъвършенстваните технологии за динамика на Jaguar. Заедно те предоставят възхитителна динамика и икономичност.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ НА F‑PACE SVR

С F‑PACE SVR Special Vehicle Operations (SVO) са създали SUV автомобил, който може да скочи до 100 км/ч за зашеметяващите 4,3 секунди.

ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ

Независимо дали ще изберете задвижване на задните колела (RWD)1 или задвижване на всички колела (AWD), F‑PACE винаги се усеща и управлява като Jaguar.

ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА

Олекотената алуминиева архитектура на F‑PACE е твърда и здрава, осигуряваща отлична защита за всички пътници, а намаленото й тегло увеличава икономичността и подобрява управлението и спирането. F‑PACE е сред най-леките автомобили в своя клас2 с разпределение на теглото с почти перфектния баланс 50:502, който осигурява спортна динамика и безупречна возия.

ДВИГАТЕЛИ И ТРАНСМИСИИ
ВИЖТЕ СПЕЦИФИКАЦИИTE
БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ
F‑PACE предлага набор от бензинови двигатели, включително два от гамата Ingenium. Тези 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с турбокомпресор и мощност от 250 или 300 к.с. осигуряват изключителна използваема мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене, те са създадени за плавна, високоефективна динамика.
НОВИ ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ
Технологията Ingenium е в основата на три от дизеловите двигатели на гамата F‑PACE. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене са проектирани да осигуряват плавна ежедневна динамика. Всички са оборудвани с технологията Stop/Start1 и интелигентно регенеративно зареждане. Тази функция събира кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.
ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F‑TYPE
Всички бензинови двигатели на F‑PACE предоставят мощност и бързи реакции. Пренесен от серията F‑TYPE, 3,0-литровият бензинов2 двигател V6 с компресор суперчарджър предлага мощност от 380 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Наличен при F‑PACE SVR, 5,0-литровият двигател V8 с 550 к.с. предлага невероятните 680 Нм въртящ момент. И двата двигателя осигуряват моментална динамика при всякакви обороти, както и уникален звук.
3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К.С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР
3,0-литровият дизелов двигател V6 с 300 к.с. и двоен турбокомпресор предоставя мощност с финес и икономичност, като генерира впечатляващите 700 Нм въртящ момент за силно откликващо управление. Той включва 2 000-барова пиезо-инжекционна система common rail, която регулира подаването на гориво, като осигурява ефективно горене и по-малко вредни емисии.
МЕХАНИЧНИ ИЛИ АВТОМАТИЧНИ ТРАНСМИСИИ

8-степенната автоматична трансмисия на F‑PACE и 8-степенната автоматична трансмисия Quickshift на F‑PACE SVR реагират бързо, плавно и ефективно. Те осигуряват бърза смяна на предавките за безпроблемно ускоряване и изпреварване. Можете да контролирате смяната на предавките и ръчно посредством перата, монтирани на волана. 6-степенната механична скоростна кутия3 ви предоставя гладки и къси смени на предавките. Тази олекотена, високоусъвършенствана скоростна кутия допринася за изключителната ефективност на F‑PACE.

ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН И СИСТЕМА, АДАПТИРАЩА ПОВЕДЕНИЕТО НА АВТОМОБИЛА СПРЯМО ПОВЪРХНОСТТА
Системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC)4 на Jaguar представлява автопилот при ниска скорост, който спомага за поддържане на оптимално управление при ниско сцепление с пътната настилка. При автомобилите със задвижване на всички колела, оборудвани с Адаптивна динамика, предлаганата като допълнителна опция Система, адаптираща поведението на автомобила спрямо повърхността (AdSR) отчита разликите между повърхностите, за да използва наличното сцепление чрез регулиране на настройките на двигателя и спирачката.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите спецификации.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:PGx2zd9Afjw
JAGUARDRIVE CONTROL
Уникалната система JaguarDrive Control предлага по-бърза смяна на предавките и по-спортен кикдаун в Динамичен режим, както и по-ранно превключване на по-горна предавка в Екологичен режим, за по-добра икономичност, докато при режима Дъжд/Лед/Сняг движението е по-внимателно в условия на ниско сцепление с пътната настилка. Тя ви позволява да избирате между експлоатирането на пълната динамика на F‑PACE и осъществяване на максимална икономия на гориво.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите спецификации.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:hJWsGMsCcC4
ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
Технологията за векторно разпределение на въртящия момент при спиране осигурява контролирано независимо спирачно усилие на отделните вътрешни предно и задно колело, за да използва максимално възможностите на автомобила дори в най-тесните завои, като намалява недозавиването и предоставя пъргавина на спортен автомобил и допълнителна увереност на водача.
ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ
Воланът с електрическо сервоусилване (EPAS) предлага отлична обратна връзка и контрол. Активира се при необходимост - пести енергия за моментите, в които наистина ви е необходима, а освен това пести и гориво. Усъвършенстваното компютърно управление на EPAS осигурява променливо подпомагане според потребностите - увеличава подпомагането при маневри с ниска скорост и подобрява усещането за волана при висока скорост.
АДАПТИВНА ДИНАМИКА
Независимо дали ускорявате по магистрала, завивате по провинциални пътища или навигирате из града, системата Адаптивна динамика5 модифицира реакциите на F‑PACE спрямо различните пътни условия и вашия стил на шофиране. Системата непрекъснато регулира амортисьорите, за да ви предоставя оптимален баланс между стабилност и комфорт във всеки един момент.
ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА
Вдъхновена от спортния автомобил F‑TYPE, предлаганата като допълнителна опция система Програмируема динамика6ви дава възможност да настроите динамиката на F‑PACE за подаването на газ, точките за смяна на предавките и управлението на волана, за да отговарят на вашите нужди при скоростно шофиране. Тя се активира, когато бъде избран Динамичният режим в JaguarDrive Control. Динамичният режим съживява спортния характер на F‑PACE, като прави реакцията на горивния дросел по-бърза, увеличава твърдостта на волана и осъществява по-бърза смяна на предавките и при по-високи обороти на двигателя.

Jaguar F‑PACE е мощен SUV автомобил, който комбинира въодушевление от шофирането с практичност и икономичност. Създайте своя перфектен F‑PACE с нашия конфигуратор.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1Наличността зависи от пазара.
2В зависимост от модела и двигателя.
3Налично само при автомобили с 2,0-литров 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к.с.
4Само за автомобили с автоматична трансмисия.
5Стандартно оборудване при F‑PACE S и SVR, неналично при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к.с.
6Само за автомобили с автоматична трансмисия. Стандартно оборудване при F‑PACE S и SVR, неналично при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к.с.
Показаните данни са в резултат от официални тестове на производителя съгласно европейското законодателство. Само за сравнителни цели. Реалните стойности може да се различават. Данните за CO2 и разхода на гориво могат да варират в зависимост от джантите и оборудваните опционални екстри.
Разгледайте стойностите на F‑PACE съгласно WLTP.
Разгледайте стойностите на F‑PACE SVR съгласно WLTP.
WLTP е новият официален тест на ЕС, използван за изчисляване на стандартизираните стойности за разход на гориво и CO2 емисии на пътнически автомобили. Той измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и емисиите. Проектиран е да предоставя стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране. Той тества автомобили с опционално оборудване и с по-взискателна тестова процедура и профил на шофиране.
‡‡Данните за двигателите не са ресертифицирани през 2018 г. Показаните данни отговарят на сертификацията по NEDC през 2017 г.