ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ

Динамиката на задвижване на автомобилите Jaguar е легендарна - XF вдига летвата още по-високо.

ВИЖТЕ ВИДЕО
КОМФИРТ И ДИНАМИЗЪМ

Със своя превъзходен комфорт на возията и изключително спортно управление XF предлага разнообразие от вълнуващи изживявания при шофиране. Налична при бензиновите и дизеловите двигатели1, опцията за задвижване на всички колела със системата Интелигентна динамика на задвижване осигурява на XF още по-големи възможности при трудни пътни условия.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛА
ВОЗИЯ И УПРАВЛЕНИЕ
XF се отличава с пъргави реакции и динамично поведение на пътя, като същевременно гарантира комфортно пътуване. Това отчасти се дължи на леката, но същевременно изключително твърда и здрава олекотена алуминиева архитектура на XF. Тя е идеалната платформа за усъвършенстваните системи на окачване с двойни носачи отпред и тип „Integral Link“ отзад и придава на XF дух на спортен автомобил.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите технически характеристики.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:Axc9sJv34gE
ВДЪХНОВЯВАЩО ОКАЧВАНЕ
Здрави и леки алуминиеви компоненти съставляват усъвършенстваните системи на предното и задното окачване на XF. Предното окачване с двойни носачи, подобно на това на F‑TYPE, осигурява водещо в класа управление. Задното окачване тип „Integral Link“ осигурява твърдост за по-добро управление, още по-качествена возия и по-голям обхват на динамичните възможности на XF.
ГАМАТА INGENIUM

Ingenium е ново поколение двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция Ingenium осигуряват впечатляващо нисък разход на гориво и CO2 емисии.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с турбокомпресор на XF осигуряват изключителна мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене, те са създадени за плавна, високоефективна динамика.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Технологията Ingenium е в основата на три от дизеловите двигатели на гамата XF. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start1 и интелигентно регенеративно зареждане - събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора - за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К. С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-литровият дизелов двигател V6 с двоен турбокомпресор предлага изключителна мощност, въртящ момент и управляемост. Той използва иновативния паралелен секвенциален турбокомпресор - концепция, въведена за първи път от Jaguar Land Rover - за плавно, по-непосредствено подаване на мощност при всякакви обороти на двигателя, както и двустепенно водно охлаждане за пестене на енергия.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F‑TYPE

Всички бензинови двигатели на XF предоставят мощност и бързи реакции, като същевременно подобряват икономичността. Пренесен от серията F‑TYPE, 3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър предлага мощност от 380 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Този изцяло алуминиев двигател осигурява моментален достъп до високи нива на динамика и въртящ момент при всякакви обороти на двигателя, както и уникален звук.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XF е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. Със съвременен въртящ се селектор в цвят Satin Black, трансмисията предлага още по-бърза смяна на предавките, по спортен кикдаун в режим Dynamic и по-бързо превключване на горна предавка в режим Eco. Можете също така да контролирате смяната на предавките ръчно от перата на волана чрез докосване с пръст.

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Тази олекотена, високоусъвършенствана 6-степенна механична трансмисия3 допринася за изключителната ефективност на XF. Корпусът й от алуминиева сплав, кухите валове и разположените в гнезда предавки пестят всеки възможен грам тегло, което прави трансмисията най-леката в нейния клас. Специално проектирана съгласно изискванията за динамика на спортни автомобили, тя доставя плавни, бързи смени на предавките и отлични нива на комфорт.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите технически характеристики.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:bAjXotBQMK4
ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ
ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА СЪС СИСТЕМА ИНТЕЛИГЕНТНА ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ
XF предлага уникалната система за задвижване на всички колела на Jaguar със системата Интелигентна динамика на задвижване (IDD)1 и системата, адаптираща поведението на автомобила спрямо повърхността (AdSR)4, при бензиновите и при дизеловите модели. Разработен ексклузивно от Jaguar, уникалният софтуер на IDD включва усъвършенствани алгоритми за интелигентна реакция спрямо пътните условия. Предвиждаща и същевременно реактивна, системата ви помага да не загубите сцепление, вместо да работи, за да го възстанови. Допълвайки възможностите на XF, системата AdSR може да работи при всякакви обороти на двигателя, автоматично отчитайки разликите между повърхностите, за да използва максималното налично сцепление.
ВИЖТЕ ВИДЕО
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
Уникална за този клас автомобили, системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC)5на Jaguar ви осигурява допълнителна увереност при хлъзгави повърхности, независимо дали потегляте от заснежена алея пред къща, шофирате по заледен склон или дори теглите друг автомобил по мокра трева. ASPC представлява автопилот за ниски скорости, който помага на XF да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и ви позволява да се съсредоточите върху кормилното управление на автомобила.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:tIehVGxFtw8
ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА
Вдъхновена от спортния автомобил F‑TYPE, предлаганата като допълнителна опция система Програмируема динамика6ви дава възможност да настроите динамиката на XF за подаването на газ, точките за смяна на предавките и управлението на волана, за да отговарят на вашите нужди при скоростно шофиране. Тя се активира, когато бъде избран Динамичният режим в JaguarDrive Control. Динамичният режим съживява спортния характер на XF, като прави реакцията на горивния дросел по-бърза, увеличава твърдостта на волана и осъществява по-бърза смяна на предавките и при по-високи обороти на двигателя. Ако оборудвате автомобила си и с допълнителната опция Адаптивна динамика, можете още повече да персонализирате предпочитанията си, като конфигурирате настройките на амортисьорите.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:AkxF9B31yoY
АДАПТИВНА ДИНАМИКА
Независимо дали ускорявате по магистрала, завивате по провинциални пътища или навигирате из града, системата Адаптивна динамика6 модифицира реакциите на XF спрямо различните пътни условия и вашия стил на шофиране. Системата непрекъснато регулира амортисьорите, за да ви предоставя оптимален баланс между стабилност и комфорт във всеки един момент.
ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) на XF осигурява изключителна обратна връзка, контрол и незабавно електрическо подпомагане. Позволявайки на усъвършенстваното компютърно управление да адаптира степента на подпомагане на кормилното управление, EPAS фино регулира степента на сервоусилването при всеки завой и маневра. EPAS работи съвместно и с други помощни функции на автомобила, включително Асистент за придържане в лентата (LKA) и Асистент за паркиране7, за да осигури по-голяма безопасност и удобство за водача.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите технически характеристики.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:1yDFHRy2PJE
JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control ви дава възможност да изберете режими Standard, Eco, Dynamic или Rain Ice Snow, като всеки от тях променя едва забележимо кормилното управление, реакцията на горивния дросел и точките за смяна на предавките. Режимът Eco поощрява икономичното шофиране, докато режимът Dynamic увеличава чувствителността на горивния дросел, задържа предавките по-дълго и увеличава твърдостта на волана. Ако изберете режим Rain Ice Snow, системата автоматично забавя ускорението и прилага по-плавно сцепление при хлъзгава пътна настилка.

Съвременният награждаван дизайн, усъвършенстваната динамика на задвижване и свръхмодерната информационно-развлекателна система на Jaguar открояват XF от конкурентите. Използвайте нашия конфигуратор, за да създадете перфектния за вас XF.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1В зависимост от пазара.
2Стойностите за динамика и икономичност на двигателя се отнасят само за седана XF.
3Предлага се при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium със 163 к. с. и 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. Механичната трансмисия не се предлага при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. на XF Sportbrake.
4AdSR е опционално оборудване при автомобилите със задвижване на всички колела, снабдени с Адаптивна динамика.
5Само за автомобили с автоматична трансмисия.
6Опционално оборудване за всички двигатели с изключение на 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к. с. Стандартно оборудване на XF S.
7Опционално оборудване. Изисква да бъде инсталирана 360-градусова помощ при паркиране.
‡Всички данни са заложените от производителя и подлежат на финално потвърждение преди началото на производството. Обърнете внимание, че данните за CO2 емисии и разход на гориво могат да варират в зависимост от спецификациите на джантите и най-ниските данни може да са непостижими, ако автомобилът е оборудван със стандартни джанти.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас