Информация за Jaguar
C-X75 — НАЙ-УСЪВЪРШЕНСТВАНИЯТ JAGUAR ДОСЕГА

Когато през 2010 г. Jaguar представи модела C-X75, това бе началото на нова глава в иновациите и технологичния напредък, с които автомобилът само за две години измина пътя от дизайнерска концепция до напълно функциониращ прототип. За този невероятно кратък отрязък от време, Jaguar и техният партньор-разработчик Williams Advanced Engineering създадоха plug-in паралелен хибриден електромобил (PHEV) с постоянно задвижване на всички колела, с двигателя с най-висока специфична мощност в света и с първото за Jaguar монококово шаси от карбонови композитни материали. Въпреки че през 2012 г. бе взето решение, че поради неблагоприятния глобален икономически климат C-X75 няма да влезе в пълномащабно производство, още тогава бе ясно, че моделът е впечатляваща демонстрация за водещия в света експертен опит на Jaguar в сферата на олекотените автомобилни конструкции и идеалното опитно поле за новаторските изследвания на компанията, насочени към силовите агрегати с висока мощност и ниски вредни емисии. Големите постижения в разработването на прототипите C-X75, включително свръхмодерните хибридни технологии, карбоновите композитни материали и усъвършенстваните решения за дизайна, приложени за първи път в сътрудничество с Williams Advanced Engineering, ще бъдат използвани и в други сфери на изследователската и развойна дейност, за иновативните бъдещи продукти и автомобилното инженерство от следващо поколение на марката Jaguar.
“Програмата C-X75 представлява кулминацията на инженерния и дизайнерски опит на Jaguar. Тя безспорно е най-бързото опитно поле в световен мащаб за някои от най-напредналите световни технологии, съчетавайки забележителен хибриден двигател с вдъхваща страхопочитание висока мощност. Компанията Jaguar винаги се стремяла да начертае основните насоки за автомобилите на бъдещето, а с проекти като C-X75 полагаме основите за следващото поколение иновации на Jaguar.”- Ейдриън Холмарк, глобален бранд директор на Jaguar.

Най-висока мощност и плътност на въртящия момент
Моделът C-X75 притежава комбинирана мощност над 850 bhp и максимален въртящ момент 1000 Нм, благодарение на своя свръхмодерен, вдъхновен от Формула 1, 1,6-литров двойно подсилен (с турбокомпресор и суперчарджър) четирицилиндров двигател, който генерира 502 bhp при 10 000 об/мин.

Той е от категорията на електродвигателите с най-голяма мощност и плътност на въртящия момент, които се произвеждат в наши дни и генерират допълнителна мощност от 390 к.с. Акумулаторът в C-X75 представлява PHEV батерията с най-висока постоянна номинална мощност, способна да осигури над 300kW при пълно зареждане. C-X75 ускорява от 0 до 160 км/ч за по-малко от шест секунди, благодарение на своята усъвършенствана 7-степенна автоматизирана ръчна трансмисия, позволяваща смяна на предавката за под 200 милисекунди. Още първият прототип C-X75 при изпитанията с лекота премина 320 км/ч, а автомобилът притежава теоретична максимална скорост от 355 км/ч.

Прибиращият се заден спойлер и подовата аеродинамика на автомобила създават над 200 кг притискаща сила при 320 км/ч, а активните системи подсилват стабилността му при висока скорост.

Супер ниски вредни емисии и изцяло електрически режим
Благодарение на най-екстремните PHEV спецификации за който и да е мобилен акумулатор, разработван понастоящем, C-X75 може да измине и 60 км на изцяло електрически режим, а CO2 емисиите му падат под 89 г/км.

Проектът C-X75 дава възможност на Jaguar да заяви още по-уверено позицията си на най-значимия инвеститор в иновативни технологии във Великобритания. Резултатите от програмата C-X75 и по-конкретно усъвършенстваните двигателни технологии и олекотените композитни материали демонстрират техническото лидерство на Jaguar в самия авангард на автомобилните разработки и производство. C-X75 надхвърля всички граници по отношение на мощност, работни характеристики и икономия на гориво.

Разгледайте галерията
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
Url
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
Url
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
Url
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
Url