ТВОРИМ ИСТОРИЯ

През 2016 година Jaguar бе първият производител на премиум автомобили, който се присъедини към Формула Е. Сега отново творим история с първото в света изцяло електрическо производство, базирано на международните състезателни серии. Като основната поддържаща серия на шампионата Формула Е на ABB и FIA шампионатът Jaguar I‑PACE eTROPHY засилва нашата ангажираност с електрическите автомобили.

20 АВТОМОБИЛА I‑PACEs. 10 ГРАДА. 1 ПОБЕДИТЕЛ.

20 състезателни автомобила Jaguar I‑PACE SV, базирани на серийните модели, с идентични спецификации премерват сили и всичко зависи от уменията на пилотите и тактиката на отборите, за да се реши кой ще бъде провъзгласен за шампион. Провеждайки се в 10 състезания в някои от най-известните градове в света, серията Jaguar I‑PACE eTROPHY обещава да бъде следващата вълнуваща глава в нашето Състезание за иновации.

„ИНОВАЦИЯТА Е СЪЩЕСТВЕНА ЗА МОТОРНИТЕ СПОРТОВЕ И СЪСТЕЗАНИЯТА С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ СА ВАЖНА ЧАСТ ОТ БЪДЕЩЕТО, ТАКА ЧЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ ДОЙДЕ В ИДЕАЛНИЯ МОМЕНТ.

БОБИ РАХАЛ
Капитан на отбор, Rahal Letterman Lanigan Racing

НИЕ СМЕ ПАРТНЬОР НА ФОРМУЛА Е ОТ СЪЗДАВАНЕТО Й И СЕ ВЪЛНУВАМЕ ДА РАЗШИРИМ ПРИСЪСТВИЕТО СИ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ МОТОРНИ СПОРТОВЕ С ШАМПИОНАТА JAGUAR I‑PACE eTROPHY.“

ПАСКАЛ КУАСНОН
Директор на Michelin Motorsport