Logo jaguar mobile

УСЕЩАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Открийте финеса на XJ с изключителни двигатели, светкавична трансмисия и гама усъвършенствани технологии на шофиране.
CO2 EMISSIONS g/km

As low as 99 on Manual
As low as 106 on Automatic

FUEL ECONOMY Combined mpg (l/100km)

From 75.0 (3.8) on Manual
From 68.9 (4.1) on Automatic

XJ предлага комфорта и финеса на луксозен автомобил с бързите реакции и участието на водача като при спортен автомобил.

Конфигурирайте своя модел

КРАСОТА, СИЛА И БЕЗОПАСНОСТ

КРАСОТА, СИЛА И БЕЗОПАСНОСТ

Изцяло алуминиевата конструкция на XJ е здрава, изключително твърда и много лека. Занитено и без нито един заваръчен шев, 100% алуминиевите шаси тип монокок и структура на каросерията превръщат този автомобил в най-лекия в класа.

Отличното съотношение мощност/тегло подобрява всички аспекти на динамиката, а конструкцията тип монокок осигурява по-голяма здравина за по-добро управление, както и отлична безопасност.

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

Системата Adaptive Dynamics засича движенията на автомобила до 500 пъти в секунда, регулирайки действието на амортисьорите в съответствие с пътните условия. Това постоянно регулиране поддържа XJ стабилен и плътно долепен до земята, подобрявайки контрола без да прави компромис с комфорта на возията.

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XJ се управлява от Jaguar Drive Selector, който се издига в ръката ви след натискането на бутона "Старт". Jaguar Drive Control предлага два режима на шофиране - режим Dynamic осигурява по-откликващо ускорение, а режим Winter предоставя постоянен контрол при хлъзгава пътна настилка.

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

Динамиката на задвижване на XJR575 се подпомага от електронен активен диференциал (EAD). Тази технология позволява фин контрол на предоставяната мощност, като увеличава максимално сцеплението и ограничава появата на буксуване на колелата. Съвместната й работа със системите Динамичен контрол на стабилността (DSC) и ABS ви позволява да се възползвате напълно от вълнуващите възможности на XJR575.

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА

Интелигентната система за задвижване на всички колела реагира светкавично, така че ако задните колела започнат да поднасят, тя моментално преразпределя въртящия момент, за да компенсира. Над 90% от въртящия момент на двигателя може да се разпредели от задните към предните колела, за да осигури оптимално сцепление.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Уникалната система All Surface Progress Control (ASPC) на Jaguar представлява автопилот за ниски скорости, действащ при скорост между 3 и 30 км/ч. Тя помага на XJ да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и позволява на водача да се съсредоточи върху управлението на автомобила. Системата има и функция за потегляне, позволяваща на XJ да потегли по хлъзгава настилка, както и функция за спускане по наклон, която контролира скоростта на автомобила по стръмни склонове.

XJ е върховният седан на Jaguar. Той е перфектната комбинация от свръхмодерни технологии, спортна динамика и пищен лукс. Създайте своя перфектен XJ с нашия конфигуратор.

Конфигурирайте своя модел