• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

УСЕЩАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Открийте финеса на XJ с изключителен двигател, светкавична трансмисия и гама усъвършенствани технологии за задвижване.
CO2 EMISSIONS g/km

As low as 99 on Manual
As low as 106 on Automatic

FUEL ECONOMY Combined mpg (l/100km)

From 75.0 (3.8) on Manual
From 68.9 (4.1) on Automatic

XJ предлага комфорта и финеса на луксозен автомобил с бързите реакции и участието на водача като при спортен автомобил.

Конфигурирайте своя модел

КРАСОТА. СИЛА. БЕЗОПАСНОСТ

Изцяло алуминиевата конструкция на XJ е здрава, изключително твърда и много лека. Занитено и без нито един заваръчен шев, 100% алуминиевите шаси и структура на каросерията тип „монокок“ превръщат този автомобил в най-лекия в класа.

Отличното съотношение мощност/тегло подобрява всички аспекти на динамиката, а конструкцията тип „монокок“ осигурява по-голяма здравина за по-добро управление, както и отлична безопасност.

image 1 image2

МОЩНИ, ОТЗИВЧИВИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ

Дизеловият двигател V6 с турбокомпресор на XJ предлага изключителен въртящ момент, мощност и управляемост. За безшумна и гладка смяна на предавките всички модели съдържат също 8-степенна трансмисия, която осигурява по-отзивчива возия и икономия на гориво.

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 300 С ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 300 С ТУРБОКОМПРЕСОР

Новият усъвършенстван 3,0-литров дизелов двигател с 300 к. с. на Jaguar предлага подобрена динамика и икономия на гориво, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди.

Разход на гориво (комбиниран цикъл): от 7,0 л/100 км*

CO2 емисии: 185* г/км

Трансмисия: 8-степенна автоматична трансмисия със система Stop/Start

3,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V6 340 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

3,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V6 340 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

Открийте изтънчената архитектура на бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър на Jaguar. Насладете се на усъвършенствана мощност и динамика с редица подобрени технологии за ефективност, гориво и индукция, включително директно впръскване и двоен променлив контрол на разпределителния вал. С мощност, достигаща 340 к. с., и 450 Нм въртящ момент, той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,9 секунди.

Разход на гориво (комбиниран цикъл): 9,1 л/100 км

CO2 емисии: 211 г/км

Трансмисия: 8-степенна автоматична трансмисия със система Stop/Start

3,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V6 340 AWD С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

3,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V6 340 AWD С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър с 340 к. с. и интуитивна технология за задвижване на всички колела (AWD) на Jaguar дава на водача увереност при всякакви условия. Той може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди.

Разход на гориво (комбиниран цикъл): 9,8 л/100 км

CO2 емисии: 234 г/км

Трансмисия: 8-степенна автоматична трансмисия с интелигентна система Stop/Start

5,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V8 510 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

5,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V8 510 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

Изпитайте мощта на двигателя с компресор суперчарджър от шесто поколение на Eaton, наличен за модела XJ Autobiography. Той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди и предлага забележителна мощност от 510 к. с. и въртящ момент от 625 Нм.

Разход на гориво (комбиниран цикъл): 11,1 л/100 км

CO2 емисии: 264 г/км

Трансмисия: 8-степенна автоматична трансмисия със система Stop/Start

5,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V8 575 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

5,0-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ V8 575 С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР

Изключително мощният 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и 575 к. с. на модела XJR575 осигурява изключителна динамика, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди и развивайки максимална скорост от 300 км/ч.

Разход на гориво (комбиниран цикъл): 11,1 л/100 км

CO2 емисии: 264 г/км

Трансмисия: 8-степенна автоматична трансмисия със система Stop/Start

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

Системата Адаптивна динамика засича движенията на автомобила до 500 пъти в секунда, регулирайки действието на амортисьорите в съответствие с пътните условия. Това постоянно регулиране поддържа XJ стабилен и плътно долепен до земята, подобрявайки контрола без да прави компромис с комфорта на возията.

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

8-степенната автоматична трансмисия на XJ се управлява от селектора за избор на режим на шофиране на Jaguar, който се издига в ръката ви след натискането на бутона „Старт“. JaguarDrive Control предлага два режима на шофиране – режим Dynamic осигурява по-откликващо ускорение, а режим Winter предоставя постоянен контрол при хлъзгава пътна настилка.

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

Динамиката на задвижване на XJR575 се подпомага от електронен активен диференциал с Векторно разпределение на въртящия момент при спиране. Тази технология позволява фин контрол на предоставяната мощност, като увеличава максимално сцеплението и ограничава появата на буксуване на колелата. Съвместната й работа със системите Динамичен контрол на стабилността (DSC) и ABS ви позволя да се възползвате напълно от вълнуващите възможности на XJR575.

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА

Интелигентната система за задвижване на всички колела реагира светкавично, така че ако задните колела започнат да поднасят, тя моментално преразпределя въртящия момент, за да компенсира. Над 90% от въртящия момент на двигателя може да се разпредели от задните към предните колела, за да осигури оптимално сцепление.

СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН

СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН

Уникалната система за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC) на Jaguar представлява автопилот за ниски скорости, действащ при скорост между 3,6 и 30 км/ч.Тя помага на XJ да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и позволява на водача да се съсредоточи върху управлението на автомобила. Системата има и функция за потегляне, позволяваща на XJ да потегли по хлъзгава настилка, както и функция за спускане по наклон, която контролира скоростта на автомобила по стръмни склонове.

XJ е върховият седан на Jaguar. Той е перфектната комбинация от свръхмодерни технологии, спортна динамика и пищен лукс. Създайте своя перфектен XJ с нашия конфигуратор.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЯ МОДЕЛ