• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

Възпроизвеждане

ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ

Динамиката на задвижване на автомобилите Jaguar е легендарна - XF вдига летвата още по-високо.

КОМФИРТ И ДИНАМИЗЪМ

Със своя превъзходен комфорт на возията и изключително спортно управление XF предлага разнообразие от вълнуващи изживявания при шофиране. Налична при бензиновите и дизеловите двигатели1, опцията за задвижване на всички колела със системата Интелигентна динамика на задвижване осигурява на XF още по-големи възможности при трудни пътни условия.

Конфигурирайте свой модел

ВОЗИЯ И УПРАВЛЕНИЕ

XF се отличава с пъргави реакции и динамично поведение на пътя, като същевременно гарантира комфортно пътуване. Това отчасти се дължи на леката, но същевременно изключително твърда и здрава олекотена алуминиева архитектура на XF. Тя е идеалната платформа за усъвършенстваните системи на окачване с двойни носачи отпред и тип „Integral Link“ отзад и придава на XF дух на спортен автомобил.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите технически характеристики.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

Възпроизвеждане
ВДЪХНОВЯВАЩО ОКАЧВАНЕ

ВДЪХНОВЯВАЩО ОКАЧВАНЕ

Здрави и леки алуминиеви компоненти съставляват усъвършенстваните системи на предното и задното окачване на XF. Предното окачване с двойни носачи, подобно на това на F-TYPE, осигурява водещо в класа управление. Задното окачване тип „Integral Link“ осигурява твърдост за по-добро управление, още по-качествена возия и по-голям обхват на динамичните възможности на XF.

САМОХОРИЗОНТИРАЩО СЕ ЗАДНО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ

Дори в напълно натоварено състояние комфортът и прецизното управление на XF Sportbrake се поддържат от самохоризонтиращо се задно въздушно окачване3. Тази система автоматично напомпва въздушните пружини, за да противодейства на теглото на тежки товари, което поддържа изравнено шаси и постоянна височина на возията.

Възпроизвеждане
ГАМАТА INGENIUM

ГАМАТА INGENIUM

Ingenium е ново поколение двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция Ingenium осигуряват впечатляващо нисък разход на гориво и CO2 емисии.

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с турбокомпресор на XF осигуряват изключителна мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене, те са създадени за плавна, високоефективна динамика.

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Технологията Ingenium е в основата на три от дизеловите двигатели на гамата XF. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start1 и интелигентно регенеративно зареждане - събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора - за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К. С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К. С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-литровият дизелов двигател V6 с двоен турбокомпресор предлага изключителна мощност, въртящ момент и управляемост. Той използва иновативния паралелен секвенциален турбокомпресор - концепция, въведена за първи път от Jaguar Land Rover - за плавно, по-непосредствено подаване на мощност при всякакви обороти на двигателя, както и двустепенно водно охлаждане за пестене на енергия.

ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F-TYPE

ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F-TYPE

Всички бензинови двигатели на XF предоставят мощност и бързи реакции, като същевременно подобряват икономичността. Пренесен от серията F-TYPE, 3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър предлага мощност от 380 к.с. и въртящ момент от 450 Нм. Този изцяло алуминиев двигател осигурява моментален достъп до високи нива на динамика и въртящ момент при всякакви обороти на двигателя, както и уникален звук.

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XF е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. Със съвременен въртящ се селектор в цвят Satin Black, трансмисията предлага още по-бърза смяна на предавките, по спортен кикдаун в режим Dynamic и по-бързо превключване на горна предавка в режим Eco. Можете също така да контролирате смяната на предавките ръчно от перата на волана чрез докосване с пръст.

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Тази олекотена, високоусъвършенствана 6-степенна механична трансмисия4 допринася за изключителната ефективност на XF. Корпусът й от алуминиева сплав, кухите валове и разположените в гнезда предавки пестят всеки възможен грам тегло, което прави трансмисията най-леката в нейния клас. Специално проектирана съгласно изискванията за динамика на спортни автомобили, тя доставя плавни, бързи смени на предавките и отлични нива на комфорт.

Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен търговец на Jaguar за най-новите технически характеристики.

Повече

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА СЪС СИСТЕМА ИНТЕЛИГЕНТНА ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ

XF предлага уникалната система за задвижване на всички колела на Jaguar със системата Интелигентна динамика на задвижване (IDD)1 и системата, адаптираща поведението на автомобила спрямо повърхността (AdSR), при бензиновите и при дизеловите модели. Разработен ексклузивно от Jaguar, уникалният софтуер на IDD включва усъвършенствани алгоритми за интелигентна реакция спрямо пътните условия. Предвиждаща и същевременно реактивна, системата ви помага да не загубите сцепление, вместо да работи, за да го възстанови. Допълвайки възможностите на XF, системата AdSR може да работи при всякакви обороти на двигателя, автоматично отчитайки разликите между повърхностите, за да използва максималното налично сцепление.

СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН

Уникална за този клас автомобили, системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC)6на Jaguar ви осигурява допълнителна увереност при хлъзгави повърхности, независимо дали потегляте от заснежена алея пред къща, шофирате по заледен склон или дори теглите друг автомобил по мокра трева. ASPC представлява автопилот за ниски скорости, който помага на XF да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и ви позволява да се съсредоточите върху кормилното управление на автомобила.

Повече

ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ

Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) на XF осигурява изключителна обратна връзка, контрол и незабавно електрическо подпомагане. Позволявайки на усъвършенстваното компютърно управление да адаптира степента на подпомагане на кормилното управление, EPAS фино регулира степента на сервоусилването при всеки завой и маневра. EPAS работи съвместно и с други помощни функции на автомобила, включително Асистент за придържане в лентата (LKA)8 и Асистент за паркиране8, за да осигури по-голяма безопасност и удобство за водача.

Повече
JAGUARDRIVE CONTROL

JAGUARDRIVE CONTROL

JaguarDrive Control ви дава възможност да изберете режими Standard, Eco, Dynamic или Rain Ice Snow, като всеки от тях променя едва забележимо кормилното управление, реакцията на горивния дросел и точките за смяна на предавките. Режимът Eco поощрява икономичното шофиране, докато режимът Dynamic увеличава чувствителността на горивния дросел, задържа предавките по-дълго и увеличава твърдостта на волана. Ако изберете режим Rain Ice Snow, системата автоматично забавя ускорението и прилага по-плавно сцепление при хлъзгава пътна настилка.

Съвременният награждаван дизайн, усъвършенстваната динамика на задвижване и свръхмодерната информационно-развлекателна система на Jaguar открояват XF от конкурентите. Използвайте нашия конфигуратор, за да създадете перфектния за вас XF.

Конфигурирайте свой модел

1 В зависимост от пазара.
2 Стойностите за динамика и икономичност на двигателя се отнасят само за седана XF.
3 Стандартно оборудване на XF Sportbrake. Не е нелично при седан XF.
4 Предлага се при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium със 163 к. с. и 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. Механичната трансмисия не се предлага при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. на XF Sportbrake.
5 AdSR е опционално оборудване при автомобилите със задвижване на всички колела, снабдени с Адаптивна динамика.
6 Само за автомобили с автоматична трансмисия.
7 Опционално оборудване за всички двигатели с изключение на 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к. с. Стандартно оборудване на XF S.
8 Опционална характеристика.