Logo jaguar mobile

ЕКСТЕРИОР

Само един поглед към XE и веднага разбирате, че това може да е само Jaguar.
CO2 ЕМИСИИ г/км

Едва 99 при механична трансмисия
Едва 106 при автоматична трансмисия

РАЗХОД НА ГОРИВО Комбиниран цикъл л/100 км

От 3,8 при механична трансмисия
От 4,1 при автоматична трансмисия

Формата на XE е строго оптимизирана за аеродинамична ефективност и стабилност. Той прорязва въздуха, което намалява разхода на гориво и вредните емисии. Всеки елемент използва максималния аеродинамичен потенциал на екстериора като същевременно запазва впечатляващите пропорции на XE.

Конфигурирайте свой модел

УСЪВЪРШЕНСТВАНА АЕРОДИНАМИКА

Аеродинамичните характеристики на XE са основна функция на дизайна на каросерията и осигуряват впечатляващ коефициент на въздушно съпротивление от едва Cd 0.26. Дори защитата под каросерията, вдъхновена от състезателните автомобили, и дифузьорът са проектирани да направят XE възможно най-ефективен, икономичен и усъвършенстван.

ОТПРЕД

ОТПРЕД

Изваяният преден капак се извива назад от отличителните предни фарове с J-образен контур*, като насочва въздушния поток над и около каросерията и свежда до минимум въздушното съпротивление. XE е свит, готов за скок.

*Допълнителна характеристика (стандартно оборудване при моделите Portfolio и S)

ОТСТРАНИ

ОТСТРАНИ

С усъвършенствана обтекаемост, за да се плъзга въздушния поток леко и безпроблемно към задницата, издигнатата средна линия на XE създава усещането за динамика дори когато автомобилът е спрял. Хромираните странични въздуховоди със щампован надпис Jaguar умишлено загатват за F‑TYPE, а в модела присъства и издайническата арка на Jaguar, извиваща се над страничните стъкла.

ОТЗАД

ОТЗАД

Един поглед към тези отличителни хълбоци и веднага разбирате, че това може да е само Jaguar - умишлено изрязаната задница на XE има къс надвес, които подчертава динамичните характеристики на автомобила и увеличава въздушния поток.

КАПАК НА БАГАЖНИКА, КОНТРОЛИРАН С ЖЕСТОВЕ

КАПАК НА БАГАЖНИКА, КОНТРОЛИРАН С ЖЕСТОВЕ

Капакът на багажника, контролиран с жестове, дава възможност на водача да го отвори от бордюра, без да е нужно да докосва автомобила или дистанционното. Просто пъхнете леко крак под някой от задните хълбоци на автомобила и багажникът се отваря или затваря.

*Изисква Безключова система за достъп и Помощ при паркиране на заден ход