Logo jaguar mobile

ТЕХНОЛОГИИ НА ДВИГАТЕЛЯ

Мощността на XE е осигурена от гама високо усъвършенствани бензинови и дизелови двигатели.
CO2 ЕМИСИИ г/км

Едва 99 при механична трансмисия
Едва 106 при автоматична трансмисия

РАЗХОД НА ГОРИВО Комбиниран цикъл л/100 км

От 3,8 при механична трансмисия
От 4,1 при автоматична трансмисия

ДИНАМИКА И ИКОНОМИЧНОСТ

Независимо дали ще изберете най-новите ни високотехнологични дизелови двигатели Ingenium или предпочитате бензинови, всеки от тях предлага динамика, финес и икономичност, които подхождат на всеки стил на шофиране.

Конфигурирайте свой модел

ИНТЕЛИГЕНТНА ДИНАМИКА

Двигателите на XE са оборудвани с технология Stop/Start и система за интелигентно регенеративно зареждане - събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора - за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

ГАМАТА INGENIUM

ГАМАТА INGENIUM

Ingenium е ново поколение двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция, Ingenium осигуряват впечатляващ нисък разход на гориво и CO2 емисии.

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с турбокомпресор на XE осигуряват изключителна използваема мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене, те са създадени за плавна, високоефективна динамика.

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Технологията Ingenium е в основата на два от дизеловите двигатели на гамата XE. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start* и интелигентно регенеративно зареждане – събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора – за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия. 

 ДВИГАТЕЛИ С ВИСОКИ ПОКАЗАТЕЛИ

ДВИГАТЕЛИ С ВИСОКИ ПОКАЗАТЕЛИ

3,0-литровият бензинов двигател V6 с 380 к.с. и компресор суперчарджър е адаптиран за изискванията на XE. Винтов компресор суперчарджър на Рут е монтиран във V-образната част на двигателя между двете редици цилиндри за по-компактни размери. Той осигурява линейно подаване на мощност и увеличава максимално реактивността на въртящия момент на двигателя.

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XЕ е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. Със съвременен въртящ се селектор в цвят Satin Black, трансмисията предлага още по-бърза смяна на предавките и по-спортен кикдаун в Динамичен режим и по-бързо превключване на по-горна предавка в Еко режим. Можете също така да контролирате смяната на предавките ръчно от перата на волана чрез докосване с пръст.

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Тази олекотена, високоусъвършенствана 6-степенна механична предавателна кутия допринася за изключителната ефективност на XE. Корпусът й от алуминиева сплав, кухите валове и разположените в гнезда предавки пестят всеки възможен грам тегло, което прави предавателната кутия най-леката в нейния клас. Специално проектирана съгласно изискванията за динамика на спортни автомобили, тя доставя плавни, бързи смени на предавките и отлични нива на комфорт.