БЕЗОПАСНОСТ

Гама усъвършенствани системи в помощ на водача и системи за безопасност са създадени да ви защитават по време на всяко пътуване.

XJ е оборудван с набор от системи в помощ на водача, които действат много по-добре заедно, отколкото поотделно, работейки в унисон, за да направят шофирането по-лесно и безопасно.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛА
СЪЗДАДЕН ДА ВДЪХВА УВЕРЕНОСТ
Независимо каква е задачата, условията или средата, може да се чувствате уверени и сигурни, че XJ ще направи всичко възможно да ви подпомогне и да предпази вас и вашите спътници.
ФАНТАСТИЧНА СВЕТЛИНА
Мощните и ефективни full LED предни фарове на XJ имат изключително плавен режим на осветяване и възпроизвеждат светлина, която е по-близка до истинската дневна светлина, а това позволява на човешкото око да разпознава обекти по-бързо. Те са налични и с Адаптивни предни светлини1, които работят в унисон с волана, за да увеличават осветеността при завои, както и опционален Асистент за автоматични дълги светлини1 (AHBA), който превключва на къси светлини при приближаване на насрещен автомобил.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:r5uU9Ed_tvo
ДЕТСКИ СЕДАЛКИ
Предлагат се редица съвместими с XJ детски седалки за обезопасяване на деца. От кошници за пренасяне на новородени и бебета до бустер седалки за пораснали деца - цялото оборудване се монтира, сваля и почиства лесно.
ФУНКЦИИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА
Функцията Предупреждение за напускане на лентата2 прави дългите пътувания много по-безопасни. Тя засича неволно напускане на лентата и ви предупреждава с визуална индикация и лека вибрация на волана.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Работейки съвместно с функцията Предупреждение за напускане на лентата2, Асистентът за придържане в лентата2 усеща кога автомобилът неволно излиза от нея и внимателно го насочва обратно.
АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Ако отчете вероятност от катастрофа, XJ предупреждава водача със звуков сигнал за предстоящ сблъсък. Следват визуални предупреждения. Ако водачът не предприеме действие, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
Асистентът за следене на мъртвата точка12 може да спомогне за предотвратяване на сблъсъци. Ако автомобилът ви засече друг автомобил в мъртвата ви точка, когато започнете да сменяте лентата, малък предупредителен индикатор ще светне в съответното странично огледало и ще бъде приложен въртящ момент върху волана, който ще ви подтикне да отклоните вашия автомобил от приближаващия автомобил.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Функцията Следене на състоянието на водача2 знае кога започвате да се чувствате сънливи и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И ИНТЕЛИГЕНТЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Нашата система Разпознаване на пътните знаци ви предоставя актуална и пълна информация, като извежда ограниченията на скоростта и знаците за забранено изпреварване на инструменталния клъстер. Когато бъде активиран, Адаптивният ограничител на скоростта използва функцията Разпознаване на пътните знаци, за да регулира скоростта на автомобила.
ВИНАГИ В КОНТРОЛ

Protect включва функцията SOS Emergency Call, която в критична ситуация автоматично ще насочи съответните служби към точното ви местонахождение. Технологията предлага и Optimised Jaguar Assistance, която излъчва вашето местонахождение и диагностични данни за автомобила, за да сведе до минимум закъсненията по време на пътуване. Приложението Remote Premium ви дава възможност да следите своя XJ чрез смартфона си, за да проверявате, например, нивото на горивото или дали сте го заключили или не.

ФУНКЦИИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ФУНКЦИЯ QUEUE ASSIST
Адаптивният автопилот с функция Queue Assist1 усеща кога автомобилът пред вас забавя ход и съответно намалява скоростта на XJ, за да поддържа безопасна дистанция. Когато автомобилът ускори отново, същото прави и XJ.
АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Асистентът за паркиране12 улеснява успоредното и перпендикулярното паркиране, като управлява автомобила ви за заемане на паркомясто или излизане от него. Просто изберете подходящата предавка и контролирайте скоростта. Графики и предупреждения ви напътстват при маневрирането.
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
360-градусовата помощ при паркиране1 има сензори, разположени около автомобила, които автоматично се задействат при избрана задна предавка. Системата може да се активира и ръчно. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват близостта ви до дадено препятствие.
360° ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА
Пространствената камера1 осигурява 360-градусов външен изглед на сензорния екран, което помага при различни маневри - от паркиране край бордюра до влизане и излизане от тесни пространства и кръстовища.
ЗАСИЧАНЕ НА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК
Функцията Засичане на приближаващ отзад трафик1 ви предупреждава за превозни средства, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила ви. Системата ще ви предупреди с визуален и звуков сигнал, дори при намалена видимост.

XJ е върховият седан на Jaguar. Той е перфектната комбинация от свръхмодерни технологии, спортна динамика и пищен лукс. Създайте своя перфектен XJ с нашия конфигуратор.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1Функциите и тяхната наличност може да се различават в зависимост от спецификациите на автомобила и пазара. Консултирайте се с най-близкия до вас търговец на Jaguar за повече подробности.
2Не се предлага при версиите със задвижване на всички колела (AWD).

Всички функции в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато е безопасно. Водачите трябва по всяко време да са сигурни, че автомобилът е под техен контрол.
Когато разпространяваме InControl, някои от описаните характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или от силовия агрегат. Консултирайте се с уебсайта на Jaguar за вашата страна или местния търговец на Jaguar за наличността и пълните условия във вашата страна. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за трансфер на данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от вашия търговец. Мобилната свързаност не може да бъде гарантирана на всички места. Информацията и изображенията, публикувани на този уебсайт във връзка с технологията InControl, включително екрани или поредици, подлежат на актуализации на софтуера, контрол на версиите и други системни/визуални промени, в зависимост от избраните опции. Всички функции в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато е безопасно. Водачите трябва по всяко време да са сигурни, че автомобилът е под техен контрол.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас