УСЕЩАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Открийте финеса на XJ с изключителен двигател, светкавична трансмисия и гама усъвършенствани технологии за задвижване.

XJ предлага комфорта и финеса на луксозен автомобил с бързите реакции и участието на водача като при спортен автомобил.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
КРАСОТА. СИЛА. БЕЗОПАСНОСТ

Изцяло алуминиевата конструкция на XJ е здрава, изключително твърда и много лека. Занитено и без нито един заваръчен шев, 100% алуминиевите шаси и структура на каросерията тип „монокок“ превръщат този автомобил в най-лекия в класа.

Отличното съотношение мощност/тегло подобрява всички аспекти на динамиката, а конструкцията тип „монокок“ осигурява по-голяма здравина за по-добро управление, както и отлична безопасност.

МОЩНИ, ОТЗИВЧИВИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ

Дизеловият двигател V6 с турбокомпресор на XJ предлага изключителен въртящ момент, мощност и управляемост. За безшумна и гладка смяна на предавките всички модели съдържат също 8-степенна трансмисия, която осигурява по-отзивчива возия и икономия на гориво.

ГАМА ДВИГАТЕЛИ
РАЗГЛЕДАЙТЕ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛА
КОМФОРТ И КОНТРОЛ
Системата Адаптивна динамика засича движенията на автомобила до 500 пъти в секунда, регулирайки действието на амортисьорите в съответствие с пътните условия. Това постоянно регулиране поддържа XJ стабилен и плътно долепен до земята, подобрявайки контрола без да прави компромис с комфорта на возията.
ПЪЛЕН КОНТРОЛ
8-степенната автоматична трансмисия на XJ се управлява от селектора за избор на режим на шофиране на Jaguar, който се издига в ръката ви след натискането на бутона „Старт“. JaguarDrive Control предлага два режима на шофиране – режим Dynamic осигурява по-откликващо ускорение, а режим Winter предоставя постоянен контрол при хлъзгава пътна настилка.
ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ
Динамиката на задвижване на XJR575 се подпомага от електронен активен диференциал с Векторно разпределение на въртящия момент при спиране. Тази технология позволява фин контрол на предоставяната мощност, като увеличава максимално сцеплението и ограничава появата на буксуване на колелата. Съвместната й работа със системите Динамичен контрол на стабилността (DSC) и ABS ви позволя да се възползвате напълно от вълнуващите възможности на XJR575.
ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА
Интелигентната система за задвижване на всички колела реагира светкавично, така че ако задните колела започнат да поднасят, тя моментално преразпределя въртящия момент, за да компенсира. Над 90% от въртящия момент на двигателя може да се разпредели от задните към предните колела, за да осигури оптимално сцепление.
ВИЖТЕ ВИДЕО
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
Уникалната система за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC) на Jaguar представлява автопилот за ниски скорости, действащ при скорост между 3,6 и 30 км/ч.Тя помага на XJ да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и позволява на водача да се съсредоточи върху управлението на автомобила. Системата има и функция за потегляне, позволяваща на XJ да потегли по хлъзгава настилка, както и функция за спускане по наклон, която контролира скоростта на автомобила по стръмни склонове.
НОВ ДИЗЕЛОВ, БЕНЗИНОВ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ?

Нашите настоящи бензинови и новите ни дизелови двигатели са най-екологичните и най-ефективните, които сме произвели досега. Нашият нов електрически силов агрегат е бъдещето в начина на задвижване. Кой е точният за вас?

КОЙ Е ТОЧНИЯТ ЗА ВАС?

XJ е върховият седан на Jaguar. Той е перфектната комбинация от свръхмодерни технологии, спортна динамика и пищен лукс. Създайте своя перфектен XJ с нашия конфигуратор.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

*Показаните данни са в резултат от официални тестове на производителя съгласно европейското законодателство. Само за сравнителни цели. Реалните стойности може да се различават. Данните за CO2 и разхода на гориво могат да варират в зависимост от джантите и оборудваните опционални екстри.

Разгледайте стойностите съгласно WLTP.
WLTP е новият официален тест на ЕС, използван за изчисляване на стандартизираните стойности за разход на гориво и CO2 емисии на пътнически автомобили. Той измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и емисиите. Проектиран е да предоставя стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране. Той тества автомобили с опционално оборудване и с по-взискателна тестова процедура и профил на шофиране.

Данните за двигателите не са ресертифицирани през 2018 г. Показаните данни отговарят на сертификацията през 2017 г.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас