ПРАКТИЧНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ

XE съдържа редица функции, които ви позволяват безопасно да достигнете всяка дестинация.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте конфигуратора, за да създадете перфектния за вас Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
ВИНАГИ ДОСТЪПНИ
ПРАКТИЧНО ТОВАРНО ПРОСТРАНСТВО

С възможност за разделяне на сгъваемите седалки, лесно сгънете втория ред и поставете всичките си вещи. Дори когато ръцете ви са пълни, задната врата е леснодостъпна с опционалната функция за управление без ръце, която ви позволява да я отваряте и затваряте с лекота.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:1MHfdW1iFo0
СТАНДАРТНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Ако отчете опасност от сблъсък, E‑PACE издава звуков предупредителен сигнал за предстоящ сблъсък. Следват визуални предупреждения. Ако водачът не предприеме действие, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък. Тази система включва и сензори за наличие на пешеходци.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:aaa
АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Автопилотът позволява на водача да поддържа текущата скорост на автомобила без необходимост от продължително използване на педала на газта, което спомага за намаляване на умората. Ограничителят на скоростта позволява на водача да зададе предварително максимална скорост, която автомобилът няма да превишава.
АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА И РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ
Технологията на Jaguar за разпознаване на пътните знаци (TSR) използва високо прецизна, насочена напред камера, която засича знаците за ограничение на скоростта и за забрана на изпреварването и след това ги извежда за водача. Тази система отчита временните ограничения на скоростта и пътните условия. Ако е избран, Адаптивният ограничител на скоростта използва информацията за пътните знаци от системата TSR и заедно с данните от картата на опционалната навигационна система спомага XE да спазва съответното ограничение за скоростта.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Като следи движенията на волана и дейността на педала на спирачката и на газта, функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
XE е стандартно оборудван със система за Предупреждение за напускане на лентата, която издава предупредителни сигнали, в случай че автомобилът неволно се отклони от своята лента.
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ
Осигурява по-добра видимост при движение назад. Статични линии, представляващи външния периметър на XE и предполагаемата ви траектория, се наслагват върху изображението на зоната зад автомобила на сензорния екран.
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
МАТРИЧНИ LED ПРЕДНИ ФАРОВЕ

Опционалните матрични LED предни фарове автоматично регулират формата на лъча, за да се избегне заслепяване на насрещните автомобили, спомагайки за безопасността на всички участници в движението. В съчетание с анимираните мигачи, те позволяват на останалите участници в движението да разпознаят избраната от вас посока на движение.

ВИЖТЕ ВИДЕО
ПАКЕТИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

Всеки пакет предлага набор от функции, които спомагат за вашата безопасност и ви държат информирани. Пакетът Park е стандартно оборудване за SE. Пакетите Park и Drive са стандартно оборудване за HSE.

ПАКЕТ PARK
ПАКЕТ DRIVE
АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Асистентът за паркиране улеснява успоредното и перпендикулярно паркиране, като управлява автомобила ви за заемане на подходящо паркомясто. Трябва само да изберете подходяща предавка и да контролирате скоростта на автомобила, а графични изображения и съобщения ви насочват при маневрите. Асистентът за паркиране може да ви помогне и да излезете от паралелно паркомясто, като премахва целия стрес от паркирането.
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
Функцията Помощ при паркиране на 360° ви дава пълна увереност, когато маневрирате в тесни пространства. Сензори, разположени в различни части на автомобила, се включват автоматично, когато е избрана задната предавка, или може да се активират ръчно, като на сензорния екран се появява графика, показваща изглед отгоре към автомобила. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.
СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
Функцията Следене на трафика зад автомобила е особено полезна, когато излизате на заден ход от дадено паркомясто. Системата ви предупреждава за превозни средства, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила ви. Тя ще ви предупреди с визуален и звуков сигнал, така че да знаете какво има зад вас, дори при намалена видимост.
АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ
Ако автомобилът пред вас намали скоростта, Адаптивният автопилот автоматично намалява скоростта на XE, за да поддържа безопасна дистанция. XE ще се върне към предварително зададената скорост веднага щом пътят пред вас се разчисти. Ако автомобилът отпред спре напълно, функцията Queue Assist ще осъществи плавно спиране на XE. След като трафикът отново потегли, натиснете педала на газта и XE отново ще последва автомобила пред вас.
АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
Когато установи, че може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство, системата предупреждава водача да натисне спирачката. Ако водачът не реагира, системата задейства спирачката, за да смекчи евентуалния сблъсък.
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
Функцията Асистент за следене на мъртвата точка на видимост ви предупреждава за превозни средства в или бързо приближаващи мъртвата ви точка на видимост. Ако включите мигач в посоката на препятствието, предупредителният индикатор ще започне да мига, за да подчертае потенциалната опасност. Ако автомобилът ви засече друго превозно средство в мъртвата ви точка на видимост, когато започнете да сменяте лентите, системата ще насочи автомобила безопасно далеч от приближаващото превозно средство.
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте нашия конфигуратор, за да създадете перфектния за вас Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас

1Опционално оборудване при S.
2Опционално оборудване при S и SE.