ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ

Изживейте въодушевяващо шофиране без усилия благодарение на модерните технологии и инженерни решения на XE.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:sICXbRVdbpQ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте нашия конфигуратор, за да създадете перфектния за вас Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
КОМФОРТ И ДИНАМИКА
ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА

Тази олекотена конструкция намалява разхода на гориво и емисиите на CO2, като същевременно дава възможност на гамата XE да постигне всичко - от емисии от едва 106 г/кг до максимална скорост от 250 км/ч.

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ

Прилагайки максимален контрол върху всякакви повърхности, XE непрекъснато следи и балансира разпределението на въртящия момент, за да подобри едновременно сцеплението и кормилното управление на автомобила. Подпомагайки неговата стабилност, системата намалява недозавиването, като прилага спирачно усилие към вътрешните колела, добавяйки по-голям въртящ момент към външните колела.

Информирайте ме
yt:Fw9zhsJ6JWc
ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА
ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗАДВИЖВАНЕ
ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА
Системата за задвижване на всички колела на XE усъвършенства динамиката и контрола на автомобила. Софтуерът на системата Интелигентна динамика на задвижване (IDD) анализира текущите пътни условия и разпределя мощността между колелата, за да спомогне за постигане на динамично кормилно управление върху всякакви повърхности.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:Ul20FhA6c6g
СИСТЕМА, АДАПТИРАЩА ПОВЕДЕНИЕТО НА АВТОМОБИЛА СПРЯМО ПОВЪРХНОСТТА (AdSR)
Нашата система, адаптираща поведението на автомобила спрямо повърхността, Adaptive Surface Response (AdSR)1, работи съвместно със системата за задвижване на всички колела, за да осигури плавно задвижване и в най-лошите условия. AdSR разпознава различията в повърхностите и адаптира обратната връзка от педала на газта, за да осигури стабилно задвижване върху различни повърхности като трева, чакъл или сняг.
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
Системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен (ASPC) на Jaguar представлява автопилот при ниска скорост, който спомага за поддържане на стабилна скорост при ниско сцепление с пътната настилка.
ВДЪХНОВЯВАЩО ОКАЧВАНЕ
Усъвършенстваните системи за предно и задно окачване на XE увеличават динамичните му възможности. Пасивното спортно окачване2 осигурява по-твърди пружини и уникална настройка на електрическото сервоусилване на волана - и двете допринасят за пъргавото задвижване на XE.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:sTT2DEs-cZ8
ДВИГАТЕЛИ И ТРАНСМИСИИ
ДВИГАТЕЛИ

Гамата ни бензинови и дизелови двигатели са проектирани да съчетават икономия на гориво и плавна динамика, постигайки вълнуващо пътуване всеки път.

ГАМАТА

Гамата двигатели на Jaguar съдържа иновативни технологии за осигуряване на по-нисък разход на гориво и CO2 емисии без да прави компромис с динамиката.

БЕНЗИН
XE предлага избор между два бензинови двигателя от гамата Ingenium с мощности от 250 и 300 к.с. 2,0-литровият 4,0-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор включва гъвкавостта за оптимизиране на динамиката и разхода на гориво на вашия Jaguar XE.
НОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ
2,0-литровият дизелов двигател с турбокомпресор и мощност от 180 к.с. предоставя оптимално съчетание от икономия на гориво и динамика. Турбокомпресорът намалява забавянето, генерирайки непрекъсната динамика.
ВИЖТЕ СПЕЦИФИКАЦИИTE
ДИНАМИЧНО ШОФИРАНЕ
ПАКЕТ DYNAMIC HANDLING

Подобряващ едновременно естетиката на автомобила и вашето изживяване при шофиране, този пакет съдържа Конфигуруема динамика, Адаптивна динамика, червени спирачни апарати, 350-милиметрови предни спирачки и спойлер на задната врата/капака на багажника.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА
Персонализирайте характеристиките на задвижване според предпочитанията си. Програмируемата динамика ви позволява да регулирате твърдостта на волана, настройките на трансмисията и реакциите на горивния дросел.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:r6FXUvAlcok
АДАПТИВНА ДИНАМИКА
Независимо дали ускорявате по магистралата, завивате по селски пътища или навигирате из града, системата Адаптивна динамика модифицира реакциите на XE спрямо различните пътни условия и вашия стил на шофиране. Системата непрекъснато регулира амортисьорите, за да ви предоставя оптимален баланс между комфорт, финес и пъргавина във всеки един момент.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:F_ecqRJGdko
JAGUAR DRIVE CONTROL
Насладете се веднага на своя предпочитан стил на шофиране със системата JaguarDrive Control, предлагаща режими на шофиране Comfort, ECO, Dynamic и Rain, Ice, Snow.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:e6qPki3mQk0
EPAS
Електрическото сервоусилване на волана (EPAS) предлага изключителен контрол, обратна връзка и реакции, осигурявайки ви прецизност при високи скорости и пълно подпомагане при бавно маневриране.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:Behx2sCilJo
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила Jaguar и ги сравнете един с друг
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте конфигуратора, за да създадете перфектния за вас Jaguar
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури на Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас

1Налично само с програмируема и адаптивна динамика.
2Налично само при XE R-Dynamic със задвижване на задните колела.