БЕЗОПАСНОСТ

С много налични иновативни технологии ще откриете, че всички функции са били проектирани да усилят усещането при шофиране, същевременно осигурявайки повече безопасност.

Проектиран да пази вас и пътниците ви, батерията и другите участници в движението, I‑PACE е конструиран с множество функции за безопасност.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
КЛЕТКА ЗА БЕЗОПАСНОСТ

I‑PACE използва комбинация от алуминий и стомана, за да образува здрава клетка около батерията, осигуряваща по-голяма безопасност за всички пътуващи в автомобила.

СИСТЕМА ЗА ВЪНШЕН ЗВУК
I‑PACE излъчва външен звуков сигнал при скорост под 20 км/ч, за да предупреди пешеходците за приближаването си.
ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ
Пълна система от 6 въздушни възглавници, включително за водача и пътника отпред, за гръдния кош и странични въздушни възглавници тип „завеса“, са стандартно оборудване за защита на пътниците.
ISOFIX
Две точки за закрепване ISOFIX за бебешки/детски седалки са разположени от двете страни на задната седалка. Няма точки за централната задна седалка.
ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

От справянето с тежкия трафик или извънградските пътища до осигуряването на допълнителна безопасност за вас и вашите пътници - множество иновативни технологии за безопасност са налични като стандартно оборудване, опционално оборудване или част от опционален пакет.

АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ

I‑PACE предлага функцията Адаптивен автопилот с Подпомагане на кормилното управление, която прави ситуациите с натоварен трафик и пътуването на дълги разстояния още по-лесни. Тази функция автоматично центрира и насочва I‑PACE в неговата лента, като поддържа зададената дистанция до автомобилите отпред.

СТАНДАРТНИ ФУНКЦИИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
3D ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА 
3D пространствената камера вече включва 360° функции за помощ при паркиране. Изгледът от четири камери, поставени дискретно около превозното средство, са интелигентно слети заедно, за да осигурят 3D гледни перспективи на автомобила върху сензорния екран, които иначе е невъзможно да видите, без да излезете от превозното средство.
АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Помага за предотвратяването на сблъсъци с други автомобили, пешеходци и велосипедисти с помощта на камера, радар и ултразвукови сензори. Ако бъде засечен потенциален челен сблъсък, системата дава звукови и визуални предупреждения. Ако водачът не вземе мерки, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.
АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Автопилотът ви позволява да поддържате постоянна скорост без непрекъсната употреба на педала на газта. С помощта на Ограничителя на скоростта можете да зададете максимална скорост на автомобила.
Система за разпознаване на пътни знаци и адаптивен ограничител на скоростта
Системата за разпознаване на пътни знаци Ви информира за ограниченията на скоростта и "скритите знаци", като ги показва ясно на таблото. Когато се активира, адаптивният ограничител на скоростта използва разпознатите ограничения на скоростта, за да коригира съответно скоростта на Вашия автомобил.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Като следи движенията на волана и дейността на педала на спирачката и на газта, функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Засича кога автомобилът неволно излиза от лентата и прилага въртящ момент върху волана, за да насочи внимателно автомобила обратно в лентата.
Сензори за подпомагане на паркирането отпред и отзад
Сензорите за подпомагане на паркирането отпред и отзад са разположени в предната и задната броня. Система ще Ви покаже близостта до препятствията наблизо, за да улесни маневрирането.
СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА: ОПЦИОНАЛНО ОБОРУДВАНЕ

Всеки пакет предлага набор от функции, които подпомагат вашата безопасност и ви държат информирани. Пакет Blind Spot Assist е стандартен за I‑PACE SE и HSE. Пакет Driver Assist е стандартен за I‑PACE HSE. Пакетът Park Assist се предлага като опционално оборудване за всички модели.

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
Ако автомобилът ви засече друг автомобил в мъртвата ви точка, когато започнете да сменяте лентата, малък предупредителен индикатор ще светне в съответното странично огледало и ще бъде приложен въртящ момент върху волана, който ще ви подтикне да отклоните I‑PACE от приближаващия автомобил.
СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто, функцията Следене на трафика зад автомобила Ви предупреждава за опасности, приближаващи от която и да е страна на автомобила. Тя ще Ви предупреди с визуален и звуков сигнал, за да знаете какво има зад Вас, дори при ограничена видимост.
СЛЕДЕНЕ ЗА БЕЗОПАСНО ИЗЛИЗАНЕ
Предупреждава пътниците, излизащи от автомобила през задните врати, за приближаващи автомобили или велосипедисти. Когато бъде засечена приближаваща опасност, предупредителен светлинен индикатор ще светне на вратата. Индикаторът ще изгасне, веднага когато е безопасно да се отвори вратата.
ПАКЕТ BLIND SPOT ASSIST
Нашият пакет Blind Spot Assist Ви помага да идентифицирате и безопасно да реагирате при потенциални сблъсъци, за да можете да се чувствате по-уверени по време на всяко шофиране. Съдържа: Асистент за следене наа мъртва точка, Следене на трафика зад автомобила и Следене за безопасно излизане.
АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ
I‑PACE предлага функцията Адаптивен круиз контрол с Подпомагане на кормилното управление, която прави ситуациите с натоварен трафик и пътуването на дълги разстояния още по-лесни. Тази функция автоматично центрира и насочва I‑PACE в неговата лента, като поддържа зададената дистанция до автомобилите отпред.

Открийте собствената си наелектризираща комбинация от динамика, технологии и стил на Jaguar.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

Всички функции в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато е безопасно. Водачите трябва по всяко време да са сигурни, че автомобилът е под техен контрол.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас