ЕЛЕКТРИЧЕСКА ДИНАМИКА

Вълнуващата мощност и динамика на Jaguar с нулеви вредни емисии - всичко, което можете да очаквате от изцяло електрически мощен SUV.

Вече над 80 години Jaguar създава автомобили, които въодушевяват сетивата. Електрическата мощност не променя това, тя само предоставя повече възможности за създаване на впечатляващата динамика, с която сме известни.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
JAGUAR DYNAMICS

Силовият агрегат на I‑PACE осигурява 400 к.с. и 696 Нм незабавен използваем въртящ момент. С вградено задвижване на всички колела I‑PACE ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди.

БАТЕРИЯ
Батерията на I‑PACE с капацитет 90 kWh е проектирана за издръжливост и подпомага удължените периоди на устойчива максимална мощност. Позицията на батерията в междуосието осигурява нисък център на тежестта на автомобила, което естествено подпомага динамиката, превръщайки I‑PACE в истински автомобил за водача.
МОТОРИ
I‑PACE се задвижва от два синхронни електрически мотора с постоянни магнити, вградени в предната и задната ос. Тези мотори осигуряват 400 к.с. и 696 Нм незабавен използваем въртящ момент. С вградено задвижване на всички колела I‑PACE ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди.
ТРАНСМИСИЯ
I‑PACE не изисква конвенционална трансмисия. Вместо това залага на опростеността. JaguarDrive моментално осигурява устойчиво ускорение от 0 до 12 000 об./мин. без забавяне и без прекъсване при смяната на предавките.
ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
Увеличавайки максимално пъргавината като на спортен автомобил за допълнителна увереност на водача, технологията за векторно разпределение на въртящия момент при спиране прилага контролирано независимо спирачно усилие поотделно върху вътрешното предно и задно колело, за да увеличи въртящата сила, която действа върху автомобила. Най-често повече спирачно усилие се прилага върху задното вътрешно колело, тъй като то поддържа най-високия капацитет на завиване, а предното вътрешно колело бива спряно за по-голяма ефективност и финес.
АКТИВНО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ
Намаляването на пространството между автомобила и пътя подобрява аеродинамиката и пробега. Опционалното активно въздушно окачване на I‑PACE автоматично снижава автомобила с 10 мм при пътуване със скорост над 105 км/ч за продължителен период от време.
АДАПТИВНА ДИНАМИКА
Адаптивната динамика осигурява както прецизна динамика, така и мека, луксозна возия, като следи движенията на автомобила до 500 пъти в секунда. Системата постоянно анализира ускорението, движенията на волана, дейността на педала на газта и спирачката и електронно управляемите амортисьори се регулират, за да оптимизират настройките на окачването, осигурявайки оптимален баланс между комфорт, финес и пъргавина по всяко време.
ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА
Когато автомобилът е оборудван с Адаптивна динамика, системата за Програмируема динамика ви позволява да персонализирате чувствителността на педала на газта, тежестта на волана и твърдостта на амортисьорите. Изберете режим Dynamic, за да вдъхнете живот на спортния характер на I‑PACE.
ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА

I‑PACE осигурява управляемост при всякакви метеорологични условия и пътни настилки. Мощността и въртящият момент са незабавни и електрическите мотори могат да се адаптират поотделно спрямо действията на водача, пътната настилка и наличното сцепление.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:cBHgLRA_J4Y
СИСТЕМА, АДАПТИРАЩА ПОВЕДЕНИЕТО НА АВТОМОБИЛА СПРЯМО ПОВЪРХНОСТТА (AdSR)
Възползвайки се от несравнимия ни експертен опит със системите за задвижване на четирите колела, AdSR постоянно следи заобикалящата среда на автомобила и регулира съответните настройки на моторите и спирачката. Щом бъде активирана, AdSR работи при всякакви скорости, за да ви подпомага при неблагоприятни метеорологични условия и при предизвикателни терени.
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
Системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен е свръхмодерна система, която ви позволява да зададете и поддържате стабилна скорост в предизвикателни условия, например хлъзгави повърхности. Тя функционира при скорост между 3,6 и 30 км/ч, позволявайки ви да се съсредоточите изцяло върху пътя пред вас.
СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАСТИЛКИ С НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ
Осигурявайки ви оптимален контрол на въртящия момент, когато потегляте, тази система увеличава възможностите на автомобила върху хлъзгава настилка като мокра трева, сняг и лед. Системата остава активна докато скоростта достигне 30 км/ч - след това I‑PACE плавно се връща обратно към избрания режим на шофиране.
ОПТИМИЗИРАН ПРОЦЕС НА РЕГЕНЕРАЦИЯ ПРИ СПИРАНЕ
За да оптимизира пробега, I‑PACE използва Оптимизирания процес на регенерация при спиране, който възстановява почти цялата енергия за спиране. Когато вдигнете крака си от педала на газта, системата осигурява регенеративно спиране, като комфортно забавя I‑PACE, докато преобразува генерираната мощност, за да оптимизира пробега.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:SYHRnVOY9I0
СПИРАНЕ В НАТОВАРЕН ТРАФИК
Шофирането в натоварен трафик е лесно - с помощта на сензорния екран на I‑PACE можете да увеличите степента на регенеративно спиране. Съответстващото забавяне на скоростта означава, че в задръстения трафик, например, има много по-голям контрол над скоростта на автомобила само с педала на газта.
АКТИВНИ РЕБРА
За оптимален баланс между охлаждане и аеродинамика активните ребра се отварят, когато е необходимо охлаждане на батерията, и се затварят, когато не са необходими, за да бъде по-плавен въздушният поток.
ТЕРМОПОМПА

За оптимален баланс между охлаждане и аеродинамика активните ребра се отварят, когато е необходимо охлаждане на батерията, и се затварят, когато не са необходими, за да бъде по-плавен въздушният поток.

ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:L_qIh5J2OsY

Открийте собствената си наелектризираща комбинация от динамика, технологии и стил на Jaguar.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

Официални стойности от тестове на производители съгласно законодателството на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните стойности и цялостната динамика в електрически режим може да варират в зависимост от стила на шофиране и променливите фактори на околната среда.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас