ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ
КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ ПРЕДИМСТВА НА ТОВА ДА ПРИТЕЖАВАШ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?

Електрическите автомобили предлагат пространство, по-изтънчено задвижване и удобството, че могат да се зареждат у дома.

Предвид това, че електричеството се доставя все повече и повече от възобновяеми източници, електрическите автомобили предлагат и екологични ползи в сравнение с автомобилите с двигатели с вътрешно горене, използващи гориво. И тъй като произвеждат нулеви вредни емисии, електрическите автомобили спомагат за намаляване замърсяването на въздуха.
Тези и други ползи все повече се признават от местните и държавните власти. Съществуват редица стимули, поощряващи водачите да си купят електрически автомобил. Повече подробности ще намерите на страницата Стимули за електрически автомобили.

КАКЪВ ТИП ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ Е I‑PACE?

I‑PACE е Електрически автомобил с батерия (BEV), което означава, че той няма двигател с вътрешно горене. Вместо изгаряне на гориво (бензин или дизел), енергията се доставя на два електрически мотора под формата на електричество, съхранявано в акумулаторна батерия.

Други типове електрически автомобили са Хибридните електрически автомобили (HEV) и Plug-in хибридните електрически автомобили (PHEV). Това са автомобили, които съчетават двигател с вътрешно горене и електрически мотор.
Хибридният електрически автомобил (HEV) най-често има малка батерия, която се зарежда от двигателя и чрез регенеративно спиране. Автомобилът има много малък изцяло електрически пробег.
Plug-in хибридният електрически автомобил (PHEV) може също да се зарежда от външен източник на електричество. PHEV има по-голяма батерия и по-дълъг пробег от HEV.

ИМА ЛИ НЕДОСТАТЪЦИ В ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?

Пробегът на електрическия автомобил (разстоянието, което може да се измине преди следващо зареждане на батерията) традиционно е бил проблем, което води до появата на термина „range anxiety“ (безпокойство, свързано с по-късия пробег с едно зареждане). Най-новите разработки по отношение на технологиите за батерии обаче означават, че автомобили като I‑PACE сега са реалистично предложение за повечето хора. Много собственици ще открият, че трябва да зареждат I‑PACE само веднъж седмично.

За по-дълги разстояния може да е необходимо спиране за презареждане на батерията. Това може да изисква малко предварително планиране, но става все по-лесно с разрастването на обществените мрежи за зареждане и с увеличаването на мощността на зарядните за бързо зареждане.

МОЖЕ ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МРЕЖА ДА ПОЕМЕ УВЕЛИЧАВАЩИЯ СЕ БРОЙ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ?

Производителите на мотори работят съвместно с правителствата и доставчиците на енергия, за да гарантират, че увеличеното използване на електрически автомобили няма да създаде проблеми с електрическите мрежи.

КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Всеки търговец на Jaguar има специалист по електрическите автомобили, който може да отговори на всичките ви въпроси за I‑PACE и електрическите автомобили като цяло.

Или може да зададете въпрос на някой от специалистите по електрическите автомобили чрез онлайн формуляра по-долу.

ПРОБЕГ
ЩЕ ИМА ЛИ ЕДИН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ ДОСТАТЪЧЕН ПРОБЕГ ЗА МОЕТО ПЪТУВАНЕ?

Пробегът няма да е проблем за повечето водачи. I‑PACE има пробег от 470 км по цикъла WLTP (Световна хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства), което означава, че на базата на средното разстояние, изминавано до работа, много собственици ще трябва да зареждат автомобила си само веднъж седмично.

КАКВИ ФАКТОРИ ВЛИЯЯТ НА ПРОБЕГА?

Пробегът може да бъде повлиян от редица фактори, включително външна температура, работа на системите за отопление и охлаждане и скоростта, с която шофирате.

ТОЧНО ЛИ Е ОБОРУДВАНЕТО ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПРОБЕГА НА I‑PACE?

Изчисляването на пробега на I‑PACE е изключително точно. Модулът за управление на електрическия мотор прави изчисления на базата на настоящия ви стил на шофиране и средната употреба през последните 800 км. Навигационната система помага за изчисляването на пробега, като включва данни относно топографията и ограниченията на скоростта по избрания от вас маршрут.

АКО БАТЕРИЯТА СЕ ИЗТОЩИ, АВТОМОБИЛЪТ ПРОСТО ЩЕ СПРЕ ЛИ?

I‑PACE има система за управление на батерията, която осигурява информация за енергията с намаляването на пробега ви. Когато е необходимо, ще бъде включван режим Eco, който ще ви помага да удължите пробега си, като разпознава автомобилни системи, които могат да се изключат, например климатроника и подгряването на стъклата.

ШОФИРАНЕТО С ВКЛЮЧЕНИ ФАРОВЕ НАМАЛЯВА ЛИ ПРОБЕГА?

I‑PACE е оборудван с LED предни фарове, които са изключително енергийно ефективни, така че шофирането с включени фарове няма да внесе забележима разлика в пробега на автомобила.

БАТЕРИЯ
КОЛКО КЛЕТКИ ИМА В БАТЕРИЯТА НА I‑PACE?

В батерията на I‑PACE има 432 клетки. Има 36 модула, всеки от които с по 12 клетки.

КАКВО ОЗНАЧАВА КИЛОВАТЧАС (KWH)?

Киловатчасът е мярка за това колко енергия може да бъде съхранена в една батерия. За даден автомобил, батерия с по-голям капацитет - повече kWh - ще има по-голям пробег и/или динамика.

КОЛКО ТЕЖИ БАТЕРИЯТА?

Батерийният блок тежи 613 кг.

БАТЕРИЯТА ЗАПАЛИМА ЛИ Е?

Батерията на I‑PACE може да стане запалима само при неправилна употреба или външна намеса. Батериите на електрическите автомобили са по-малко запалими от бензина или дизела и включват високотехнологични системи за безопасност, които поддържат безопасни температури.

ТЕМПЕРАТУРАТА ВЛИЯЕ ЛИ НА БАТЕРИЯТА?

Батериите могат да се съхраняват при ниски температури до -40°C, но трябва да бъдат включени в електрическата мрежа и да се загреят до -20°C преди шофиране. При продължителни високи или ниски температури пробегът на един електрически автомобил намалява, тъй като е необходима енергия да поддържа батерията на подходяща за работа температура. Енергия е необходима и за затопляне на купето, когато температурата е ниска.

I‑PACE е оборудван със свръхмодерни системи за термично управление с цел оптимизиране на показателите на батерията при по-високи или по-ниски температури.

БАТЕРИЯТА НАГРЯВА ЛИ СЕ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА?

I‑PACE има ефективна система за термично управление, която поддържа температурата на батерията. Обикновено батерията на един електрически автомобил е между 15°C и 30°C, което е значително по-студено от двигател с вътрешно горене.

БАТЕРИЯТА ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ?

Да. Батерията на I‑PACE има гаранция 8 години или 160,000 км, която е изискуема, ако капацитетът на батерията спадне под 70%.

КАК СЕ ДЕПОНИРАТ БАТЕРИИТЕ?

Батериите на електрическите автомобили се депонират в съответствие с Директивата относно края на жизнения цикъл на автомобилите, съответстваща на регионалните изисквания или местния ви пазар.

ЗАРЕЖДАНЕ
КАК СЕ ЗАРЕЖДАТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Батерията на I‑PACE се зарежда чрез зарядния контакт на автомобила, разположен зад арката на предното колело. След като го включите, можете да оставите I‑PACE да се зарежда. Автомобилът автоматично ще спре да се зарежда, когато достигне пълен заряд.

За оптимално зареждане у дома можете да инсталирате одобрена стенна зарядна станция на Jaguar. I‑PACE е оборудван с бордово монофазно AC зарядно устройство с мощност 7,4 kW, което може да зареди автомобила напълно за една нощ и да осигури до 35 км пробег на час. Когато използвате домашен контакт, зареждането става по-бавно отколкото със стенна зарядна станция (пробег до 11 км на час), но е достатъчно за средното ежедневно пътуване до работа от 60 км, ако автомобилът се зарежда през нощта. Индустриалните контакти (или обновените домашни контакти) могат да заредят автомобила за пробег до 35 км на час.
Когато не сте вкъщи, най-добрият начин бързо да заредите батерията на автомобила си за дълги пътувания е с обществено зарядно с постоянен ток - типичното зарядно с мощност 50 kW може да осигури до 270 км пробег на час. С подобряването на обществената инфраструктура за зареждане I‑PACE ще бъде оборудван да се зарежда с постоянен ток с мощност до 100 kW. Това означава, че лесно ще можете да добавите 100 км пробег само за 15 минути. В зависимост от доставчика обществените зарядни с променлив ток може да имат различна мощност. Също така можете да откриете удобни зарядни станции на места, където искате да останете за няколко часа - или за през нощта - включително местни търговски центрове, хотели и фитнес центрове.
Повече подробности можете да намерите на страницата „Пробег и зареждане“.

КАКВО ОБОРУДВАНЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЩЕ МИ Е НЕОБХОДИМО?

I‑PACE е оборудван с Многофункционален заряден кабел (известен като Универсален заряден кабел тип 2), който може да се включи директно в домашен контакт. Този кабел включва и адаптер, който му позволява да се използва и с индустриален (IEC) контакт.

За оптимално зареждане у дома можете да инсталирате одобрена стенна зарядна станция на Jaguar. I‑PACE е оборудван с бордово монофазно AC зарядно устройство с мощност 7,4 kW, което може да зареди автомобила напълно за една нощ и да осигури до 35 км пробег на час. Можете да изберете стенна зарядна станция, оборудвана със собствен кабел (наричана „окабелена“) или без кабел („неокабелена“). При стенните зарядни станции без кабел вие трябва да имате Кабел за обществено зареждане (известен като кабел за зареждане тип 3), наречен така защото това е същият кабел, от който ще имате нужда, за да използвате обществени зарядни станции с променлив ток.
Всички обществени зарядни станции за бързо зареждане с постоянен ток са снабдени с кабел, така че нямате нужда от допълнително оборудване, за да ги използвате.
Повече подробности за зареждането на I‑PACE можете да намерите на страницата „Пробег и зареждане“.

КОЙ МОЖЕ ДА МИ МОНТИРА СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ?

Jaguar имат одобрени доставчици и монтажници на стенни зарядни станции за всички пазари, където се предлага I‑PACE. Можете да се консултирате с нашите партньори за най-добрите решения за вас. Консултирайте се с вашия местен търговец на Jaguar за повече информация.

СТЕННАТА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ВКЛЮЧЕНА ЛИ Е В ЦЕНАТА НА АВТОМОБИЛА?

Не. Ако искате да монтирате стенна зарядна станция в дома си, вашият местен търговец на Jaguar може да ви напътства през процедурата с нашите одобрени доставчици и монтажници.

АКО СИ МОНТИРАМ СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ, КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО СЕ ПРЕМЕСТЯ В ДРУГО ЖИЛИЩЕ?

Вашият доставчик ще ви даде оферта за преместването и монтирането на вашата стенна зарядна станция в новото ви жилище.

ЩЕ МОГА ЛИ ДА ЗАРЕЖДАМ И ДРУГИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ В ОДОБРЕНАТА ОТ JAGUAR СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ?

Да. Нашите одобрени стенни зарядни станции са оборудвани да се използват с конектор на система за комбинирано зареждане (CCS) за контакт с постоянен и с променлив ток. Всеки електрически автомобил с такива връзки може да бъде зареждан в нашата стенна зарядна станция.

МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ ЧУЖДА СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ, ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕРЯ, ЧЕ Е СЪВМЕСТИМА?

Всяка стенна зарядна станция тип 3 със същите връзки за зареждане като при I‑PACE може да се използва за зареждане на автомобила.

АКО ИМАМ ПАРКОМЯСТО В ЖИЛИЩНА КООПЕРАЦИЯ, МОГА ЛИ ДА МОНТИРАМ СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ?

Нашите одобрени доставчици могат да предложат решения за монтиране за различни видове домове. Те ще ви подпомогнат по отношение на разрешителни и подходящи места за монтаж.

НЯМАМ ОПРЕДЕЛЕНО ПАРКОМЯСТО У ДОМА ИЛИ НА РАБОТА. ОЗНАЧАВА ЛИ ТОВА, ЧЕ НЕ МОГА ДА ИМАМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?

Не непременно: ще се наложи да разчитате на мрежата от обществени зарядни станции. Има разрастваща се мрежа от обществени зарядни станции, както със стандартни, така и с бързи зарядни устройства.

КОЛКО СТРУВА ДА СЕ ЗАРЕДИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ?

Цената на електричеството варира в зависимост от влиянията на пазара. За да изчислите цената за пълно зареждане, просто умножете сумата, която ви удържат за един киловатчас по 90, тъй като I‑PACE има батерия с капацитет 90 kWh.

МОГА ЛИ ДА ЗАРЕДЯ АВТОМОБИЛА СИ ЧРЕЗ ФОТОВОЛТАИЧНА СИСТЕМА (СОЛАРНА) У ДОМА?

Да. Вашият автомобил може да се зарежда с ток, който е по-голям от 2 ампера или 750 W.

МОГА ЛИ ДА ЗАРЕЖДАМ АВТОМОБИЛА СИ НА ВСЯКА ОБЩЕСТВЕНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ?

Ако зарядната станция има същите стандарти и конектори като вашия автомобил и ако сте клиент на доставчика на зарядната станция, можете да я използвате.

Обществените зарядни станции, притежавани от конкретни производители, обаче могат да се използват само от автомобили на съответния производител.

ЗАЩО JAGUAR НЕ СА СЪЗДАЛИ СОБСТВЕНА МРЕЖА ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ?

Независима мрежа от зарядни станции за бързо зареждане на автомобили се разраства с бързи темпове в много държави. Ние ще гарантираме, че всички електрически автомобили Jaguar са съвместими с тази мрежа.

КАК ДА НАМИРАМ ЗАРЯДНИ СТАНЦИИ?

Можете да използвате навигационната система на I‑PACE, докато шофирате, или приложението Remote, за да намерите зарядни станции, преди да потеглите.

ПРИЕМЛИВО ЛИ Е ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ КАБЕЛИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ В КУПЕТО ИЛИ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА НА АВТОМОБИЛА?

Нашите автомобили са проектирани с място за съхранение и безопасно транспортиране на всички съвместими кабели за зареждане.

МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ ВСЕКИ КАБЕЛ ОТ ТИП 3, ЗА ДА ЗАРЕДЯ I‑PACE?

Има два вида Кабели за обществено зареждане (тип 3) с 16A и 32A. Вашият автомобил и зарядната станция идентифицират кой кабел е включен и регулират точното количество ток, необходим за зареждане на автомобила. Там, където електроснабдителната мрежа го позволява, ток с големина 32A ще зареди автомобила по-бързо.

КАК СЕ ПРЕДПАЗВА КАБЕЛЪТ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ОТ КРАЖБА ИЛИ ВАНДАЛИЗЪМ ПРИ ОБЩЕСТВЕНО ЗАРЕЖДАНЕ?

Кабелът за обществено зареждане (тип 3) се заключва в гнездото на автомобила и остава заключен, докато не отключите I‑PACE.

МОЖЕ ЛИ I‑PACE ДА СЕ ШОФИРА С ВКЛЮЧЕН КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ?

Не. Задължително изискване на международните стандарти е електрическите автомобили да не могат да се шофират, докато са включени в зарядна станция.

МОГАТ ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ В ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ?

Да. Клиентите и случайните минувачи не са изложени на никаква опасност от токов удар.

ТРЯБВА ЛИ ВСЕКИ ПЪТ ДА ЗАРЕЖДАМ АВТОМОБИЛА ДО 100%?

Препоръчваме ви да зареждате I‑PACE до 80%. Зареждайте го до 100%, само ако ви предстои дълго пътуване. Това е обичайна препоръка за електрическите автомобили и гарантира оптималния жизнен цикъл и работа на батерията.

Нашите електрически автомобили имат система за управление на зареждането, която ще оптимизира вашите нужди от зареждане спрямо ситуацията.

ЗАЩО ПЪРВИТЕ 80% СЕ ЗАРЕЖДАТ МНОГО ПО-БЪРЗО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20%?

Скоростта на зареждане е ограничена от химията и физиката на литиево-йонните батерии и може да отнеме толкова време да се заредят последните 20%, колкото отнема да се заредят първите 80%. Последните етапи на зареждането са внимателно контролирани от системата за управление на батерията.

КОЛКО ДНИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСТАВЕН ЕДИН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ БЕЗ ЗАРЕЖДАНЕ? НАПРИМЕР, МОГА ЛИ ДА ГО ОСТАВЯ ПАРКИРАН НА ЛЕТИЩЕТО?

Нашите електрически автомобили могат да бъдат оставени без наблюдение за поне 6 месеца, но включването им в електрическата мрежа веднъж месечно е оптимално. Системата за управление на батерията се контролира електронно и използва много малко енергия.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ „ЗАРЕЖДАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО“ И „ЗАРЕЖДАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ“?

Зареждането „на определено място“ се отнася за зарядни станции, намиращи се в местните търговски центрове, хотели, фитнес центрове и други места, които може да посетите за по-дълъг период от време.

Зареждането „по време на пътуване“ се отнася за зарядни станции, намиращи се на бензиностанции, или специални зарядни станции за електрически автомобили, осигуряващи максимално зареждане за най-кратко време.

ИМА ЛИ ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА IOS ИЛИ ANDROID, КОЕТО МОЖЕ ДА МИ ПОМАГА ДА УПРАВЛЯВАМ ЗАРЕЖДАНЕТО НА I‑PACE?

Да. Приложението InControl Remote, налично за iOS и Android, ви позволява да спрете или започнете зареждането, да управлявате времето на тръгване, да климатизирате купето предварително, да управлявате тарифите и да зададете максимално ниво на заряда. Приложението също така ви изпраща съобщения, ако щепселът неочаквано бъде изваден или ако зареждането е спряло поради липса на мощност.

ДИНАМИКА
КАКВО Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ В СРАВНЕНИЕ С ТОВА НА СТАНДАРТНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Електрическите автомобили генерират максимален въртящ момент от място, осигурявайки впечатляващо ускорение.

Разположението на батерията между двете оси също така осигурява по-нисък център на тежестта и равномерно разпределение на теглото за по-добро управление. И без необходимостта от поместване на голям двигател отпред колелата могат да се разположат по-близо до най-външните ъгли на автомобила, което увеличава стабилността и кормилното усещане.
Всичко това позволява динамично и откликващо преживяване при шофиране, което остава безпогрешно разпознаваемо като Jaguar.

КАКВО Е РЕГЕНЕРАТИВНО СПИРАНЕ?

Електрическите мотори консумират енергия, за да осигурят задвижване. Когато това задвижване вече не е необходимо (ако автомобилът намалява скоростта например), спирачното усилие може да бъде впрегнато за обръщане на действието на мотора и за генериране на електричество. Генерираното електричество може да бъде върнато обратно към батерията, удължавайки пробега на автомобила.

ОБИЧАЙНО ЗА АВТОМОБИЛИТЕ JAGUAR Е ДА ИМАТ РАЗЛИЧНИ РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ. ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ИМАТ ЛИ ПОДОБНИ ФУНКЦИИ?

I‑PACE има три режима на шофиране, които могат автоматично да адаптират настройките на автомобила за комфорт, динамика или запазване на пробега.

МОГА ЛИ ДА МОНТИРАМ ТЕГЛИЧ НА СВОЯ I‑PACE?

Не, I‑PACE не е проектиран за теглене.

ЗАЩО JAGUAR СЕ СЪСТЕЗАВА ВЪВ ФОРМУЛА Е?

Шампионатът Формула E на FIA ни осигурява тестови полигон на бързи писти в реални условия, където можем да изпитваме и усъвършенстваме технологиите за електрическите автомобили. Благодарение на този опит, можем да внесем въодушевяващата динамика на Jaguar в следващото ни поколение пътнически автомобили.

БЕЗОПАСНОСТ
БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?

Електрическите автомобили са проектирани, конструирани и тествани съгласно всички настоящи и предложени стандарти за безопасност.

Признатите процедури на тестовете за безопасност, сертификацията и одобрението гарантират, че електрическите автомобили са безопасни в случай на сблъсък.

КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ, АКО ПОПАДНА В НАВОДНЕНИЕ?

I‑PACE има дълбочина на газене от 500 мм и е оборудван със системи за безопасност, проектирани да се справят в ситуации с наводнения.

МОГА ЛИ ДА МИЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ В АВТОМИВКА?

Да. Електрическите автомобили са проектирани и тествани съгласно същите стандарти като обикновените автомобили с двигатели с вътрешно горене.

МОГАТ ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ДА СЕ ЗАРЕЖДАТ В ДЪЖДОВНО ВРЕМЕ?

Да. Клиентите и случайните минувачи не са изложени на никаква опасност от токов удар.

ПОДДРЪЖКА
ТРУДНА ЛИ Е ПОДДРЪЖКАТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?

В сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене, електрическите автомобили изискват по-малко поддръжка, тъй като имат по-малко на брой подвижни части. С други думи има по-малко компоненти, които могат да се износят.

БАТЕРИЯТА ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ?

Да. Батерията на I‑PACE има гаранция 8 години или 160,000 км, която е изискуема, ако капацитетът на батерията спадне под 70%.

МОЖЕ ЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ АВТОМОБИЛ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ, АКО ИМА НЕИЗПРАВНОСТ В ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА СИСТЕМА ИЛИ АКО БАТЕРИЯТА СЕ Е ИЗТОЩИЛА?

I‑PACE може да бъде теглен на къси разстояния и при ниска скорост, ако е необходимо.

АКО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ АВТОМОБИЛ СПУКА ГУМА, МОЖЕ ЛИ ДА БЪДЕ ПОВДИГНАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН КАТО СТАНДАРТЕН АВТОМОБИЛ?

Да. Конструкцията на I‑PACE е проектирана да бъде също толкова здрава и структурно способна като на автомобил с двигател с вътрешно горене.

Не можете да намерите отговор на въпрос за електрическите автомобили? Попитайте специалист по електрическите автомобили на Jaguar.

СВЪРЖЕТЕ СЕ СЪС СПЕЦИАЛИСТ ПО ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ
НАПРАВЕТЕ ГО СВОЙ

Открийте собствената си наелектризираща комбинация от динамика, технологии и стил на Jaguar.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ИНФОРМИРАЙТЕ МЕ

WLTP (Световна хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства) е новият процес, въведен от 2017 г., който измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и вредните емисии на пътнически автомобили в Европа. Той е проектиран да осигурява стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране. Той тества автомобили с опционално оборудване и с по-взискателна тестова процедура и профил на шофиране.

Официални стойности от тестове на производители съгласно законодателството на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните стойности и цялостната динамика в електрически режим може да варират в зависимост от стила на шофиране и променливите фактори на околната среда.

Някои от описаните функции може да са опционални или да зависят от пазара. Консултирайте се с уебсайта на Jaguar за вашата страна или местния търговец на Jaguar за наличността и пълните условия във вашата страна. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за трансфер на данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от вашия търговец. Мобилната свързаност не може да бъде гарантирана на всички места. Информацията и изображенията, публикувани на този уебсайт във връзка с технологиите, включително екрани или поредици, подлежат на актуализации на софтуера, контрол на версиите и други системни/визуални промени, в зависимост от избраните опции. Всички функции в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато е безопасно. Водачите трябва по всяко време да са сигурни, че автомобилът е под техен контрол.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас