ПРОБЕГ И ЗАРЕЖДАНЕ

I‑PACE ви позволява да стигнете по-далеч.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
ПРИТЕЖАНИЕТО НА АВТОМОБИЛ В БЪДЕЩЕ

I‑PACE има пробег от 470 км по WLTP*. Това е възможно, благодарение на високотехнологичната му литиево-йонна батерия с капацитет от 90 kWh. Технологията от следващо поколение при електрическите автомобили и нашата страст към дизайна се съчетават, за да предоставят автомобил с нулеви емисии, който остава безпогрешно разпознаваем като Jaguar.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ

Изберете категория, за да научите как се отразява на пробега на I‑PACE.

КЛИМАТИЗАЦИЯ НА ИНТЕРИОРА
КЛИМАТИЗАЦИЯ НА ИНТЕРИОРА

Системите за отопление и охлаждане използват енергия и това може да намали пробега. 
Тези системи най-често се използват в началото на пътуването, така че за да намали отражението върху пробега, I‑PACE може да подготви интериора преди пътуването, докато автомобилът все още се зарежда. Това позволява на I‑PACE да използва електричество за отопление или охлаждане на купето от електрическата мрежа, а не от батерията.

ЕКСТРЕМНИ ТЕМПЕРАТУРИ
ЕКСТРЕМНИ ТЕМПЕРАТУРИ

Екстремно ниските и високите температури оказват влияние върху това колко добре една батерия поддържа нивото си на заряд. I‑PACE е оборудван с усъвършенствани системи за термично управление, които спомагат за поддържането на батерията на оптимална температура и свеждат до минимум влиянието на външната температура върху пробега на автомобила.

СТИЛ НА ШОФИРАНЕ
СТИЛ НА ШОФИРАНЕ

Водачът оказва едно от най-големите влияния върху пробега. Честото и рязко ускорение оказва негативно въздействие върху нивото на заряд на батерията, докато пътуването с постоянна скорост помага на електрическия автомобил да запази пробега си. Постепенното ускорение също така ви помага да не разчитате на рязкото спиране, което консумира повече енергия, отколкото плавното спиране. 
Пътуването с постоянна скорост помага на електрическия автомобил да запази пробега си.

ШОФИРАНЕ В НАТОВАРЕН ТРАФИК
ШОФИРАНЕ В НАТОВАРЕН ТРАФИК

И ускорението, и спирането изразходват енергия. 
Постоянното ускорение и спиране, което се случва в задръстване, може да е също толкова изтощително за батерията, колкото и за водача. Поддържането на постоянна скорост, доколкото е възможно, в натоварен трафик спомага за запазване на пробега.

ЛЕСНО, УДОБНО, БЕЗПРОБЛЕМНО

Батерията на I‑PACE се зарежда чрез зарядния контакт на автомобила, разположен дискретно зад арката на предното колело. След като го включите, можете да оставите I‑PACE да се зарежда. Автомобилът автоматично ще спре да се зарежда, когато достигне пълен заряд. Безопасно е да зареждате автомобила под дъжда или дори ако е паркиран в сняг, тъй като зарядната система е напълно независима.

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА
За оптимално зареждане у дома можете да инсталирате одобрена стенна зарядна станция на Jaguar* . I‑PACE е оборудван с бордово монофазно AC зарядно устройство с мощност 7,4 kW**, което може да зареди автомобила напълно за една нощ и да осигури до 35 км пробег на час. Когато използвате домашен контакт, зареждането става по-бавно отколкото със стенна зарядна станция (пробег до 11 км на час), но е достатъчно за ежедневното пътуване до работа от 60 км, ако автомобилът се зареди през нощта. Индустриалните контакти (или обновените домашни контакти) могат да заредят автомобила за пробег до 35 км на час.

*Jaguar са сключили партньорства за инфраструктура за зареждане на всички пазари, където се предлага I‑PACE. Можете да се консултирате с нашите партньори за най-добрите решения за вас. Консултирайте се с вашия търговец на Jaguar за повече информация.
**Електроснабдяване с мощност 7,4 kW е налично в повечето държави.
ОБЩЕСТВЕНО ЗАРЕЖДАНЕ
Най-добрият начин бързо да заредите батерията на автомобила си за дълги пътувания е със зарядно с постоянен ток - типичното зарядно с мощност 50kW може да осигури до 270 км пробег на час*. С подобряването на инфраструктурата за обществено зареждане I‑PACE ще бъде оборудван да се зарежда с постоянен ток с мощност до 100 kW. Това означава, че лесно ще можете да добавите 100 км пробег само за 15 минути. В зависимост от доставчика обществените зарядни с променлив ток може да имат различна мощност. Също така можете да откриете удобни зарядни станции на места, където искате да останете за няколко часа - или за през нощта - включително местни търговски центрове, хотели и фитнес центрове. Просто отбийте, включете в контакта и отидете да се забавлявате.

Jaguar са сключили партньорства за обществено зареждане на всички пазари, където се предлага I‑PACE.
*Зарядното за бързо зареждане с постоянен ток осигурява голямо количество енергия за кратко време. Скоростта на зареждане намалява с достигане на пълен заряд на батерията, ето защо в повечето случи е по-бързо да заредите с бързо зареждане до 80% или за необходимия удължен пробег.
КАРТА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ - ЛЕСНО ТЪРСЕНЕ НА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ

По който и път да поемете, сега имате възможността да планирате пътуването си предварително, така че Вашият Jaguar I‑PACE да бъде винаги достатъчно зареден. С нашата интерактивна карта за зареждане можете да намерите следващата зарядна станция по всяко време, където и да сте.

КАБЕЛИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ
МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН ЗАРЯДЕН КАБЕЛ
Многофункционалният заряден кабел (известен като Универсален заряден кабел тип 2), предоставян с I‑PACE, ви позволява да заредите автомобила или в домашен контакт, или в индустриален контакт (IEC). Поискайте повече информация от вашия търговец на Jaguar относно използването на I‑PACE в други държави.
КАБЕЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ЗАРЕЖДАНЕ
Кабелът за обществено зареждане (известен като кабел за зареждане тип 3) свързва I‑PACE към стандартни обществени зарядни станции с променлив ток. Този кабел може да се използва и за свързване към домашна стенна зарядна станция. Обществените зарядни станции за бързо зареждане с постоянен ток включват кабел, така че няма нужда да носите свой. Поискайте повече информация от вашия търговец на Jaguar относно местната и националната ви мрежа от обществени зарядни станции. *
* Кабел за обществено зареждане (кабел за зареждане тип 3) се предоставя като стандартно оборудване на моделите I‑PACE, продавани в континентална Европа.
ИНСТАЛИРАНЕ НА СТЕННА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ У ДОМА

Одобрените от нас доставчици и монтажници на стенни зарядни станции гарантират, че всякаква работа се извършва съгласно най-високите стандарти. Здравата стенна кутия може да бъде монтирана на алеята пред къщата ви, в гаража ви или на всяко друго удобно и подходящо място в дома ви. Поискайте повече информация от вашия търговец на Jaguar.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
ЗАПАЗВАНЕ НА ПРОБЕГА

I‑PACE е оборудван с технология за запазване на пробега и предпазване на батерията на автомобила. Например, при предварителната климатизация на купето можете да затоплите или охладите интериора, докато I‑PACE се зарежда, и електричеството, необходимо за това, ще се черпи от електрическата мрежа, а не от батерията на автомобила.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ДИНАМИКАТА
РЕЖИМ ECO

Режим Eco спомага за запазване на пробега на I‑PACE, като намалява загубата на енергия и поощрява по-икономичен стил на шофиране. Той също така прави незабележими промени в температурата на купето, рециркулацията на въздуха и редица други функции на автомобила. Вие можете да отмените тези промени чрез нормално включване на всяка функция или чрез настройките на менюто.

Открийте собствената си наелектризираща комбинация от динамика, технологии и стил на Jaguar.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1Jaguar са сключили партньорства за инфраструктура за зареждане на всички пазари, където се предлага I‑PACE. Можете да се консултирате с нашите партньори за най-добрите решения за вас. Консултирайте се с вашия търговец на Jaguar за повече информация.
2Електроснабдяване с мощност 7,4 kW е налично в повечето държави.
3Зарядното за бързо зареждане с постоянен ток осигурява голямо количество енергия за кратко време. Скоростта на зареждане намалява с достигане на пълен заряд на батерията, ето защо в повечето случи е по-бързо да заредите с бързо зареждане до 80% или за необходимия удължен пробег.
4A Public Charging Cable (Mode 3 Charging Cable) is supplied as standard with I‑PACE models sold in mainland Europe.

*WLTP (Световна хармонизирана тестова процедура за леки превозни средства) е новият процес, въведен от 2017 г., който измерва горивото, консумацията на енергия, пробега и вредните емисии на пътнически автомобили в Европа. Той е проектиран да осигурява стойности, по-близки до реалното поведение при шофиране. Той тества автомобили с опционално оборудване и с по-взискателна тестова процедура и профил на шофиране. Официални стойности от тестове на производители съгласно законодателството на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните стойности и цялостната динамика в електрически режим може да варират в зависимост от стила на шофиране и променливите фактори на околната среда.

Официални стойности от тестове на производители съгласно законодателството на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните стойности и цялостната динамика в електрически режим може да варират в зависимост от стила на шофиране и променливите фактори на околната среда.