ТЕХНОЛОГИИ В АВТОМОБИЛА

В унисон с характера му на спортен автомобил, усъвършенстваната технология на F‑TYPE ви осигурява безопасност, непрекъсната свързаност и постоянно забавление.

Чрез свръхмодерната информационно-развлекателна система Touch Pro и прецизно конструирани аудиосистеми F‑TYPE свързва, информира и забавлява по забележителен начин.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
ИНТУИТИВНИ ВИЗУАЛНИ КОНТРОЛИ

10" цветен сензорен екран на F‑TYPE е вашата единствена точка на взаимодействие с информационно-развлекателната система InControl. Това ви дава пряк контрол върху навигацията, музиката, телефона, климатроника и много други допълнителни системи в помощ на водача, включително помощ при паркиране и системата Програмируема динамика.

CONNECTIVITY
TOUCH PRO
Информационно-развлекателната система Touch Pro вече е стандартно оборудване на F‑TYPE. Изключително откликваща, със силно интуитивен потребителски интерфейс и отчетлива графика, Touch Pro е най-усъвършенстваната информационно-развлекателна система, създавана някога от Jaguar. Тя прави притежаването и шофирането на F‑TYPE по-лесно и по-приятно от всякога.
РАЗГЛЕДАЙТЕ TOUCH PRO
ПАКЕТ SMARTPHONE
Останете безопасно свързани със смартфона си, дори когато сте в автомобила. Използвайки вашия смартфон Apple® или AndroidTM, този пакет ви позволява да управлявате приложения, оптимизирани за автомобил, като Spotify® и Tile®, чрез сензорния екран на F‑TYPE с USB кабел.
CONNECT PRO
Технологиите и приложенията на Connect Pro* ви дават най-доброто от гледна точка на свързаността и удобството. Те се състоят от InControl Apps, Remote, и Pro Services, които са подкрепени от бърз 4G интернет.
REMOTE PREMIUM
Приложението Remote ви позволява да следите и да си взаимодействате с вашия F‑TYPE от смартфона си. То ви предоставя информация и статистически данни за автомобила, включително нивото на гориво, подробности за предишни пътувания и дали има отворени или отключени врати и стъкла. Приложението също така ви позволява да стартирате двигателя и да настроите предварително климатика**, да заключите и отключите автомобила, да локализирате вашия F‑TYPE на карта или чрез използване на функцията за звукова и светлинна индикация.
**Само при моделите с автоматична трансмисия.
SECURE TRACKER
Като проследява вашия F‑TYPE в случай на кражба или неправомерно придвижване, Secure Tracker* събира информация, за да спомогне за посочване на местоположението и връщане на автомобила ви възможно най-бързо. Дори ако автомобилът ви е откраднат заедно с ключовете, можете да сигнализирате, като се обадите в колцентъра за проследяване чрез приложението InControl Remote.
INCONTROL APPS
InControl Apps ви позволява да управлявате съвместими приложения на сензорния си екран, осигурявайки безопасно и удобно използване на приложения, които са били оптимизирани специално за употреба в автомобил. С постоянно разширяваща се гама услуги, InControl Apps ви помага да планирате своето пътуване, да организирате следващата си среща и да откривате света около вас.
РАЗГЛЕДАЙТЕ INCONTROL APPS
MERIDIAN<sup>TM</sup> SOUND

Работейки с британските аудио експерти Meridian, създадохме две системи с усъвършенствани характеристики специално за F‑TYPE. Има стандартна 380 W система с 8 високоговорителя, включително 2 субуфера. И опционална аудиосистема със съраунд звук Meridian със 770 W и 10 високоговорителя, която осигурява звук като в концертна зала с помощта на ексклузивната технология на Meridian Trifield™ .

РАЗГЛЕДАЙТЕ MERIDIAN
ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Функцията Асистент за придържане в лентата прави дългите пътувания много по-безопасни. Тя засича неволно напускане на лентата и внимателно ви насочва обратно.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:Ml4TYkPhSJg
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Функцията Следене на състоянието на водача знае кога започвате да се чувствате сънливи или уморени и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:QLBR1tDQdTI
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ И СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
Ако автомобилът Ви засече друго превозно средство в мъртвата ви точка на видимост, когато започнете да сменяте лентите, Асистентът за следене на мъртвата точка* осигурява изчислен въртящ момент - насочвайки автомобила Ви безопасно далеч от приближаващото превозно средство. Използвайки същата радарна система, функцията Следене на трафика зад автомобила* ви предупреждава чрез сензорния екран за движещи се превозни средства при движение на заден ход - например, когато излизате от паркомясто с ограничена видимост.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:Oz8rX_cM9D8
СЕНЗОРНА СИСТЕМА ЗА КОНТАКТ С ПЕШЕХОДЕЦ

Предпазва хората извън автомобила, както и тези в него. Ако автомобилът има контакт с пешеходец, нашата водеща в бранша система Pedestrian Contact Sensing е проектирана автоматично да повдигне предния капак, за да смекчи евентуален удар.

ФУНКЦИИ ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Асистентът за паркиране прави успоредното паркиране на тясно място по-лесно от всякога, като насочва автомобила ви към подходящото място. Вие трябва само да изберете правилната предавка и да контролирате скоростта на автомобила. Асистентът за паркиране може да ви помогне и да излезете от паркомясто, като премахва целия стрес от паркирането. Графики и съобщения ви насочват и при двата вида маневри. *
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:UzQHxy8bjxA
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
Функцията Помощ при паркиране на преден и заден ход е предназначена да предупреди водача със звуков сигнал за присъствието на обекти в близост до автомобила. Стрелки на сензорния екран на централната конзола дават допълнителна информация за тяхното местоположение спрямо автомобила. За допълнителна безопасност и удобство, функцията Камера за паркиране на заден ход, която се предлага като допълнително оборудване, предава изображения на сензорния екран.*
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ
Тази опция съчетава обърната назад камера и информация, която се извежда на сензорния екран. Тя включва цветни линии за обозначаване на дистанцията и насочващи линии на екрана, които се движат според ъгъла на волана и обозначават зоната, в която ще бъде паркиран на заден ход автомобилът.
БЕЗОПАСНОСТ ЗА ПЪТНИЦИТЕ
Цялостна система от въздушни възглавници предоставя допълнителна сигурност за вас и пътниците ви. Сензори определят размерите и теглото на водача и пътника преди предните въздушни възглавници да се отворят по подходящ начин. Усъвършенстваните обтегачи на F‑TYPE автоматично затягат предпазните колани в ситуации на рязко намаляване на скоростта.
РОЛБАРИ ЗА ЗАЩИТА ПРИ ПРЕОБРЪЩАНЕ
Тази важна характеристика с цел безопасност при моделите кабриолет предпазва водача и пътника в случай на преобръщане. С покритие Satin Chrome при F‑TYPE, F‑TYPE R-Dynamic и F‑TYPE R и Gloss Black при F‑TYPE SVR.
АВАРИЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ
При бързо натискане на спирачките тази система увеличава максимално спирачното усилие за постигане на по-къс спирачен път. Той спомага и за по-голям контрол върху волана в неочаквани ситуации.

Създадено да предложи чисто удоволствие от шофирането, техническото съвършенство на F‑TYPE предоставя на автомобила широки възможности, за да отговори на потребностите на всеки водач и всяка пътна настилка. Купе или кабриолет, задвижване на задните или на всички колела, механична или автоматична трансмисия, гамата F‑TYPE предлага по нещо за всеки стил на шофиране. Създайте и конфигурирайте идеалния за вас F‑TYPE с помощта на нашия Конфигуратор или заявете интерес.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1Опционална функция.
2Само при моделите с автоматична трансмисия.
С постепенното внедряване на InControl някои описани характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или силовия агрегат. Консултирайте се с Вашия местен търговец на Jaguar за наличността и пълните условия във Вашата страна. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от Вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
Url
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
Url
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
Url
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас
Url