ДИНАМИКА ПРИ ШОФИРАНЕ

Благодарение на усъвършенствана динамика на шофиране и финес, всяко пътуване в E‑PACE е удоволствие.

Балансиран и откликващ в завоите, E‑PACE реагира бързо и точно на командите на водача.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Динамика при шофиране
ВОЗИЯ И УПРАВЛЕНИЕ НА JAGUAR
Шасито на E‑PACE е разработено да осигурява пъргава и усъвършенствана динамика при движение по пътна настилка. Компонентите на алуминиевото шаси са използвани за подобряване на характеристиките на окачването чрез увеличаване на здравината му. За увеличаване на комфорта на возията E‑PACE има напълно независима система на окачване с дизайн на задното окачване тип multi-link.
ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА
За постигане на динамика при най-различни условия системата за задвижване на всички колела (AWD) управлява интелигентно разпределението на въртящия момент между предната и задна ос. Въртящият момент на задвижването е балансиран между двете оси за максимално използване на наличното сцепление от четирите гуми.
АКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ<sup>1</sup>
За по-голяма пъргавина системата Активно задвижване оптимизира сцеплението и предлага управление, характерно при задвижване на задните колела. Системата позволява до 100% от въртящия момент на задвижването на задната ос да се разпределя на всяко задно колело в зависимост от наличното сцепление.
ALL SURFACE PROGRESS CONTROL<sup>2</sup>
Системата All Surface Progress Control (ASPC) ви дава допълнителна увереност при хлъзгава пътна настилка. Тя представлява автопилот за ниски скорости, който помага на E‑PACE да се справя със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и ви позволява да се съсредоточите върху кормилното управление.
ДВИГАТЕЛИ И ТРАНСМИСИИИ

От мощност и истинско удоволствие от шофирането до разход на гориво и финес, има гама двигатели Ingenium за всеки Jaguar E‑PACE. Осигурявайки оптималната предавка във всеки един момент и увеличавайки максимално икономията на гориво и ускорението, 9-степенната автоматична трансмисия на E‑PACE е бързо откликваща и плавна. За още по-голямо участие на водача и по-нисък разход на гориво изберете 6-степенната механична трансмисия.

СЕМЕЙСТВОТО ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Нашите изцяло алуминиеви двигатели Ingenium с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start* и интелигентно регенеративно зареждане – събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора – за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.


*В зависимост от пазара

БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ INGENIUM

Бензиновите двигатели Ingenium на E‑PACE използват свръхмодерни иновации като системата за непрекъснат променлив ход на всмукателните клапани, за да подобрят всеки аспект на динамиката, разхода на гориво и да спомогнат за намаляване на CO2 емисиите.

ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ INGENIUM

За плавна, ежедневна динамика алуминиевите дизелови двигатели Ingenium с ниско триене на E‑PACE включват усъвършенствана технология на турбокомпресора за висок въртящ момент в целия обхват на оборотите и реактивност, която е универсална, прогресивна и намалява забавянето.

НОВ ДИЗЕЛОВ, БЕНЗИНОВ ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ?

Нашите настоящи бензинови и новите ни дизелови двигатели са най-екологичните и най-ефективните, които сме произвели досега. Нашият нов електрически силов агрегат е бъдещето в начина на задвижване. Кой е точният за вас?

КОЙ Е ТОЧНИЯТ ЗА ВАС?
ДИНАМИКА НА ЗАДВИЖВАНЕ
ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА<sup>3</sup>
За да увеличи още повече финеса и комфорта или динамиката на автомобила, опционалната функция Програмируема динамика ви позволява да персонализирате настройките на подаването на газ, точките за смяна на предавките и управлението на волана на E‑PACE, за да отговарят на вашите нужди на шофиране.
АДАПТИВНА ДИНАМИКА<sup>4</sup>
Опционалната система Адаптивна динамика осигурява прецизна динамика и мека возия, като следи позицията на колелата и движенията на каросерията. Електроуправляемите амортисьори се регулират, за да оптимизират настройките на окачването и да осигурят оптимален баланс между комфорт, финес и пъргавина във всеки един момент.
JAGUARDRIVE CONTROL
За персонализирано изживяване при шофиране JaguarDrive Control ви дава възможност да изберете режими Normal, Eco, Dynamic или Winter, като всеки от тях променя едва забележимо управлението на волана и подаването на газ.
МЕХАНИЧНИ ИЛИ АВТОМАТИЧНИ ТРАНСМИСИИ
9-степенната автоматична трансмисия на E‑PACE е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. За още по-голямо участие на водача и по-нисък разход на гориво, олекотената високо усъвършенствана 6-степенна механична трансмисия предоставя плавна и бърза смяна на предавките.

Първият компактен SUV модел на Jaguar е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране. Създайте своя перфектен E‑PACE с нашия конфигуратор.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

1Налично само с двигатели D240 и P300.
2Само за автомобили с автоматична трансмисия.
3Не е налично с D150 или механична трансмисия.
4Не е налично с D150, механична трансмисия и 17-инчови алуминиеви джанти.

СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
СВЪРЖЕТЕ СЕ С ДИЛЪР
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас