ТИМЪТ

Нашият тим споделя една обща визия - да заеме място на подиумите в Световния шампионат Формула Е на ABB FIA в целия свят.

ПОДКРЕПЕТЕ НАШИТЕ ПИЛОТИ С FANBOOST

Всички тимове се състезават с еднакви шасита и батерии за осигуряване на равнопоставеност. Едно предимство обаче, което пилотите могат да придобият, идва от FanBoost. Петимата пилоти с най-много гласове от FanBoost получават значителна допълнителна мощност, която могат да използват на интервали от по 5 секунди през втората половина на състезанието.

САМ БЪРД

САМ БЪРД

Британският състезателен пилот Сам Бърд се присъединява към Jaguar Racing преди сезон 7 от Световния шампионат Формула Е на ABB FIA. Стартирайки своята състезателна кариера през 2002 г., Бърд записва поредица от успехи в юношеските категории преди редица ключови роли във Формула 1 като тестване за Williams и резервен пилот за Mercedes AMG Petronas от 2011 до 2013 г.

През последните години Бърд се радва на успеха в Световния шампионат по издръжливост на FIA с отбора на Ferrari и G-Drive Racing. 34-годишният Бърд е участвал във всяко състезание на Формула Е на ABB FIA от началото на революционната серия, стартирала през 2014 г., осигурявайки си общо 11 победи до момента, като последните му са в Дирия и Ню Йорк през сезон 7. Завършвайки 6-ти в класирането на пилотите с три финала на подиум, той продължава да бъде единственият пилот, който е печелил състезание във всеки сезон.
INSTAGRAM TWITTER
МИЧ ЕВЪНС

МИЧ ЕВЪНС

Мич започва да се занимава с картинг на 6-годишна възраст и печели Гран При на Нова Зеландия на 16 години. С ментор в лицето на бившия състезател от Формула 1 Марк Уебър, младият пилот продължава напред и печели титлата в сериите GP3 през 2012 г. Преминавайки в сериите GP2 през 2013 г., едва на 18 години и все още новобранец, Мич става най-младият пилот в историята на GP2, който застава на подиума, след като финишира трети на пистата в Сепанг, Малайзия. Следват нови успехи през 2015 г., когато Мич финишира втори в 24-часовото състезание в Сепанг, Малайзия.

Той прави своя дебют в Световния шампионат Формула Е на ABB FIA с Jaguar Racing през 2016 г., когато британският тим се завръща в състезанията. През своя втори сезон с тима Мич, когото мнозина считат за един от най-бързите пилоти на стартовата решетка, осигури серия първи постижения за Jaguar Racing като суперпол, пол позиция и финал на подиума.

През 2019 г. неговата упорита работа се отплати с първата му победа във Формула Е на ABB FIA в Рим. Тя беше последвана от още два подиума в Берн и Ню Йорк, което доведе до финална пета позиция в класирането на пилотите.

През сезон 19/20 Мич спечели доминираща победа в Мексико Сити и пол позиция и подиум в Сантяго, Чили. Той завърши на крайната седма позиция в класирането на тимовете. През този сезон към Мич се присъединява пилотът Сам Бърд, което ще направи Jaguar Racing един от най-силните тимове в шампионата.

През вълнуващия седми сезон Мич завърши 4ти в класирането на пилотите – най-високата му позиция до момента. Той постигна финал на подиума в Дирия, Рим, Монако, Лондон и Берлин, както и най-бързите обиколки в Рим, Ню Йорк и Лондон.
INSTAGRAM TWITTER

ЕКИПЪТ ЗАД ТИМА

Може да има само двама души зад волана в деня на едно състезание, но има цяла армия от инженери, механици и аналитици, които работят зад кулисите денонощно, за да гарантират постигането на оптимални резултати.