I-TYPE 5. БЪДЕЩЕТО НА СЪСТЕЗАНИЯТА

ФАКТИТЕ

Нашият най-бърз и най-ефективен I-TYPE до момента съдържа нашите познания от пет сезона във Формула E.

Макс. мощност:
250 kW, еквивалент на 335 к.с.

Режим на атака:
250 kW, еквивалент на 335 к.с.

Максимална регенерация на мощност:
250 kW
0 - 100 км/ч (62 мили/ч):
2,8 секунди

Обща дължина:
5160 мм

Обща широчина:
1770 мм
Макс. скорост:
280 км/ч (174 мили/ч)

Тегло на батерията:
385 кг

Минимална маса (вкл. пилота):
903 кг
БАТЕРИЯ НА I-TYPE

Литиево-йонната батерия от второ поколение (385 кг, 52kW) е поместена в защитна клетка от карбонови влакна. Използваемата енергия на батерията е еквивалентът на 5000 напълно заредени мобилни телефона. Акумулаторната система за съхранение на енергия (RESS) се зарежда преди състезанието и рекуперативното спиране по време на състезанието възстановява енергията обратно в батерията.


ИНВЕРТОРЪТ НА I-TYPE

Специалният инвертор на I-TYPE с модул от силиконов карбид е разработен от Jaguar Racing. Инверторът преобразува правия ток (DC), съхраняван в батерията, в променлив ток (AC), който захранва мотора и осигурява енергия за използване. Свръхммодерният инвертор съдържа също 24-каратово злато, поради силно проводимите му свойства.
СИЛОВИЯТ АГРЕГАТ НА I-TYPE

Мотор-генераторът (MGU) на Jaguar Racing е базиран на познанията на тима от сезон 6 с автомобила от второ поколение. По време на разработването и тестването тимът се фокусира върху това да направи MGU по-лек и по-ефективен, за да подобри цялостното представяне на I-TYPE.


АРХИТЕКТУРАТА НА I-TYPE

Новият екстремен външен вид няма за цел единствено естетиката. I-TYPE 5 е специално проектиран да увеличи притискащата сила, благодарение на големия дифузьор, за да осигури отлично сцепление дори при следване отблизо на друг автомобил. Друга забележителна характеристика е устройството за защита на глава Halo на FIA с неговата иновативна LED светлинна лента. Когато осветлението на Halo е синьо, автомобилът и пилотът са в режим на атака. Halo свети в цвят маджента, когато пилотът е активирал FanBoost, позволявайки на феновете да следят лесно стратегията на своя любим тим или пилот.

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ JAGUAR I‑PACE

Върховият изцяло електрически мощен SUV.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ДНК-ТО НА JAGUAR RACING

ДНК-ТО НА JAGUAR RACING

Репутацията на Jaguar относно производителността, технологиите и дизайна е изкована на най-трудните писти и в най-оспорваните шампионати в света.
СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ИНОВАЦИИ

СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ИНОВАЦИИ

Зашеметяващ дизайн и спираща дъха динамика. Вижте как нашият опит в Световния шампионат Формула Е на ABB FIA се прилага в електрическите ни автомобили, предназначени за пътната мрежа.