ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ЕКИПА

Нашият екип споделя една обща визия - и тя е заела централно място на подиумите на Формула Е в целия свят.

МИЧ ЕВЪНС
Новозеландецът Мич Евънс прави своя дебют във Формула Е с Jaguar Racing през 2016 г. , когато британският тим се връща към състезанията. Във втория си сезон с тима, Мич, считан за един от най-бързите пилоти на решетката, осигурява серия първи места за Jaguar Racing, включително супер пол-позиция, финиширане на подиума и пол-позиция. Той финишира четвъртия сезон на шеста позиция в класирането на пилотите.

Мич започва да се занимава с картинг на 6-годишна възраст и печели Гран При на Нова Зеландия на 16 години. С ментор в лицето на бившия състезател от Формула 1 Марк Уебър, младият пилот продължава напред и спечелва титлата в GP3 сериите през 2012 г. Преминавайки в сериите GP2 през 2013 г., едва на 18 години и все още новобранец, Мич става най-младият пилот в историята на GP2, който застава на подиума, след като финишира трети на пистата в Сепанг, Малайзия. Следват нови успехи през 2015 г., когато Мич финишира втори в 24-часовото състезание в Сепанг, Малайзия.

TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK
НЕЛСЪН ПИКЕТ МЛАДШИ
Нелсън Пикет младши се присъединява към Jaguar Racing през 2017 г., финиширайки девети в класирането на пилотите за 2017/2018 г., и ще се състезава отново за британския тим в шампионата Формула Е на ABB и FIA през 2018/2019 г. Нелсън влиза в шампионата Формула Е на ABB и FIA през 2014/2015, годината на стартиране на шампионата, и спечелва първото място в сезон 1.

Моторните спортове са в кръвта на Нелсън. Син на бившия трикратен световен шампион от Формула 1, Нелсън Пикет, Нелсън младши печели редица титли в цялата си кариера до днес. Започнал кариерата си в южноамериканския картинг, той скоро се прехвърля в южноамериканската Формула 3 и след това в британската Формула 3. През 2005 г. Нелсън достига до GP2 и финишира втори след Люис Хамилтън през 2006 г. След това получава място във Формула 1 редом до Фернандо Алонсо, помагайки на Renault да си осигурят четвъртото място в крайното класиране. През 2010 г. Нелсън се прехвърля в НАСКАР и става първият бразилец, който печели първокласното състезание през 2012 г.

TWITTER INSTAGRAM FACEBOOK
ХО-ПИН ТУНГ
Хо-Пин Тунг се присъединява към Jaguar Racing като официален резервен и тестови пилот за завръщането на тима в моторните спортове през 2016 г. и е потвърдено, че ще остане с британския екип за сезон 5.

С над десетгодишен опит в международни състезания по моторни спортове в своя актив, пилотът от китайско-холандски произход Хо-Пин Тунг има сред многото си постижения роли на тестови пилот за Williams F1 и Renault F1, както и множество победи в шампионатите за едноместни автомобили и сериите на азиатското издание на Льо Ман. Той е многократен победител в Световния шампионат за издръжливост на FIA и печели в своя клас в известното състезание „24 часа на Льо Ман“ през 2017 г.

TWITTER INSTAGRAM WEIBO
ЕКИПЪТ ЗАД ТИМА

Може да има само двама души зад волана в деня на едно състезание, но има цяла армия от инженери, механици и аналитици, които работят зад кулисите денонощно, за да гарантират постигането на оптимални резултати.

ДЖЕЙМС БАРКЛИ - ДИРЕКТОР НА ТИМА
„Израснах, гледайки и състезавайки се в моторните спортове. За мен е огромна чест да мога да представлявам марка като Jaguar, с нейния успех и нейната история, в тази следваща глава на Jaguar на пистата.”
УЧАСТВАЙТЕ
КРЕГ УИЛСЪН - РЪКОВОДИТЕЛ НА СЪСТЕЗАНИЕТО
„Аз лично съм свързан с Jaguar почти 30 години. Затова да работя с тях отново в такава вълнуваща програма е чудесно.“
УЧАСТВАЙТЕ
НИК РОДЖЪРС - ДИРЕКТОР ГРУПОВ ИНЖЕНЕРИНГ, JLR
„Същината на успеха е това да вдъхновяваш младите хора да надскачат границите и да разработват нови начини за намаляване на общия въглеродния отпечатък, който оставяме.“
УЧАСТВАЙТЕ
СЛЕДВАЙТЕ НИ

За ексклузивен достъп до отбора, автомобилите и действието ни следвайте на линковете по-долу.


FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM