• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

КОЛЕКЦИЯ JAGUAR HERITAGE

Колекция Heritage

Ние в Jaguar сме изключително горди с уникалното си наследство и красивите, иновативни автомобили, с които станахме известни. Като част от нашия дългосрочен ангажимент за съхранение на невероятното автомобилно наследство на Великобритания, за нас бе голяма чест да обогатим през миналата година нашата автомобилна колекция с придобиването на колекцията на Джеймс Хъл - най-голямата частна колекция от британски класически автомобили в света.

Д-р Джеймс Хъл разказва, че изпитва "страст към автомобилите Jaguar" и е успял да събере 130 бройки, връщащи се до най-ранните ни модели, включително оригинален Swallow Sidecar модел 1920 - първият автомобил, създаден от основателя на Jaguar сър Уилям Лайънс.

В изумителната подборка присъстват и някои невероятно редки автомобили, като например SS100, XK120, изработен от рядка сплав и прекрасно пресъздадени модели Jaguar XKSS и D-type. Колекцията включва и редица прекрасно запазени детски автомобилчета с педали, както и Jaguar Mark X, собственост на самия сър Уилям Лайънс.

"Възхитени сме, че Jaguar Land Rover постигна договорка с Джеймс Хъл да осигури бъдещето на тази много значима колекция модели на Jaguar и други британски автомобили", заяви Джон Едуардс, изпълнителен директор на Special Vehicle Operations на Jaguar. "С Джеймс споделяме една и съща цел - да запазим тази уникална колекция в британски ръце и много се радваме, че това споразумение осигури попечителството над нея за в бъдеще."

Д-р Джеймс Хъл с голямо удоволствие предостави колекцията си на грижите на Jaguar Land Rover. "Обикалях целия свят, за да изградя тази колекция през годините; тя е създадена с много любов и представлява делото на моя живот", заяви той. "Основната ми мотивация бе да подсигуря бъдещето на колекцията в родината ни… Компанията е идеалният пазител, който ще обогати тази колекция и съм убеден, че сега тя е в сигурни ръце."

Благодарение на грижите и поддръжката на Работилница Jaguar Heritage, подбрана селекция автомобили от колекцията вече е изложена в Heritage Motor Centre в Гейдън и можете да управлявате някой от тези модели, ако вземете участие в Heritage Driving Experience.