• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ

Електрическите автомобили (EV) предлагат алтернатива с нулеви емисии на двигателя с вътрешно горене. Благодарение на най-новите инвестиции и напредък в технологиите за батерии, електрическите автомобили от следващо поколение, като I‑PACE Concept, предлагат вълнуващо, ново изживяване зад волана.
Отворете всички
Затворете всички
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

Какъв тип електрически автомобил е I‑PACE Concept?

I‑PACE Concept е електрически автомобил на батерия, което означава, че той няма двигател с вътрешно горене. Вместо изгаряне на гориво (бензин или дизел), енергията се доставя на два електрически мотора под формата на електричество, съхранявано в акумулаторни батерии.

Защо бих искал електрически автомобил?

За мнозина това е вълнуваща възможност да бъдат едни от първите хора, които ще преминат към електрически автомобили и ще се наслаждават на съвсем различно изживяване като водач и собственик. I‑PACE Concept е интелигентният избор - по-бързо, фино (по-безшумно) шофиране, осигуряващо повече простор, без да е необходимо да се посещава бензиностанция отново.

Предвид това, че електричеството се доставя все повече и повече от възобновяеми източници, електрическите автомобили предлагат и екологични ползи в сравнение с традиционните двигатели с изгаряне на горивото. Този факт се отчита все повече от правителствата по света, които предлагат широка гама стимули за намаляване на разходите за покупка и данъците за фирмени автомобили. Това, заедно с по-ниските разходи за поддръжка на електрически автомобил, е убедителен финансов довод за много хора.

Какви са недостатъците на това да притежаваш електрически автомобил?

Пробегът на електрическия автомобил (разстоянието, което може да се измине преди следващо зареждане на батерията) традиционно е бил проблем за много хора, което води до появата на термина "range anxiety" (безпокойство, свързано с по-късия пробег с едно зареждане). Най-новите разработки по отношение на технологиите за батерии обаче означават, че автомобили като I‑PACE Concept сега са реалистично предложение за повечето хора, с пробег, по-голям от средното разстояние за придвижване от дома до работното място. Всъщност, много хора ще открият, че ще трябва да зареждат батерията само веднъж седмично.
За по-дълги разстояния може да е необходимо спиране за презареждане на батерията. Това може да изисква малко предварително планиране, но става все по-лесно с разрастването на обществените мрежи за зареждане и с увеличаването на мощността на бързите зарядни устройства.

Има ли други типове електрически автомобили? Каква е разликата?

Може би сте чували термина "хибрид". Той се отнася за автомобил, който съчетава двигател с вътрешно горене и електрически мотор.

Хибридният електрически автомобил (HEV) обикновено има по-малка батерия, която се зарежда от двигателя и регенерацията на спирачната енергия, и има много къс пробег само на електрическа енергия.

Plug-in хибридният електрически автомобил (PHEV) също може да се зарежда от външен източник на електричество. PHEV има по-голяма батерия и по-дълъг пробег от HEV.

Тези "хибридни" автомобили предлагат по-къс пробег само на електрическа енергия от електрическите автомобили на батерия, но могат да продължат да се движат без достъп до електричество. Тъй като носят два източника на енергия, те са по-тежки от стандартните автомобили и не толкова икономични колкото електрическите автомобили на батерия. Те могат да намалят безпокойството, свързано с по-късия пробег с едно зареждане, особено предвид продължаващото развитие на инфраструктурата за зареждане, и могат да подпомогнат прехода към изцяло електрически автомобили в бъдеще.
ПРОБЕГ

Ще има ли един електрически автомобил достатъчно пробег за моето пътуване?

Модерните електрически автомобили с първокласни батерии, включително I‑PACE Concept, могат да имат пробег от над 500 км*. Така че пробегът няма да е проблем за повечето водачи, особено с разрастващата се обществена инфраструктура от зарядни станции.

* EU NEDC тестови цикъл

Какви фактори влияят на пробега?

Пробегът може да бъде повлиян от много фактори. Пробегът ще бъде намален например, ако шофирате при високи или ниски температури, ако сте включили отоплителната или охлаждаща система или ако превключите на мощно шофиране.
БАТЕРИЯ

Температурата влияе ли на батерията?

Пробегът на автомобила намалява при дълготрайни, изключително високи температури, тъй като е необходима енергия за охлаждане на батерията. По същия начин пробегът намалява, когато температурите са ниски, тъй като е необходима енергия за загряване на батерията. Батериите могат да се съхраняват при ниски температури до -40°C, но трябва да се заредят и загреят до -20°C преди шофиране.

Електрическите автомобили от следващо поколение като I‑PACE Concept са оборудвани със свръхмодерни системи за топлинно управление с цел оптимизиране на живота на батерията при по-високи или по-ниски температури.

Какво означава kWh?

Киловат часа е мярка за това колко енергия може да бъде съхранена в една батерия. За даден автомобил, батерия с по-голям капацитет – повече kWh – ще има по-голям пробег и/или динамика.

Батерията има ли гаранция?

I‑PACE Concept ще предлага конкурентна за бранша гаранция за батерията.
ЗАРЕЖДАНЕ

Как се зареждат електрическите автомобили?

Електрическите автомобили могат да се зареждат по редица начини:

Домашно зареждане с променлив ток от електрическата мрежа: Електрическите автомобили могат да се зареждат в стандартен домашен контакт, но ще се зареждат с относително ниска скорост. Поради тази причина е препоръчително да се използва контакт от по-висок клас (като този, който се използва за фурна например) или още по-добре да се монтира домашна стенна зарядна станция. Времето за зареждане зависи от вашата държава, но обикновено I‑PACE Concept се зарежда напълно за едно денонощие чрез стенна зарядна станция.

Обществено зареждане: Може също да се използва разрастващата се мрежа от обществени зарядни станции, основно за дозареждане на батерията по време на пътуване или на определено място. Тези зарядни станции работят на по-висока мощност от домашните зарядни устройства и съответно времето за зареждане може да е по-кратко. Те осигуряват комбинация от зареждане с променлив ток (AC) и прав ток (DC), като зареждането с прав ток обикновено е най-бързата опция (наричано често "бързо зареждане").

Какво оборудване за зареждане ще ми е необходимо?

За удобство и скорост на зареждане се препоръчва (без да е задължително) стенна зарядна станция за зареждане на автомобила у дома. Разходите за монтаж варират според пазара (и електрическата мрежа), но са достъпни и цените продължават да падат с нарастване на броя на клиентите.

По принцип, електрическите автомобили са стандартно оборудвани с универсални кабели тип 2, с различни адаптери и щепсели, отговарящи на световните стандарти. Те се снабдени както с домашни, така и с индустриални контакти.

Нямам частен паркинг вкъщи или на работното място. Означава ли това, че не мога да имам електрически автомобил?

Не непременно: това зависи от редица различни фактори. Има разрастваща се мрежа от обществени зарядни станции, както със стандартни, така и с бързи зарядни устройства. В градовете и по основните пътища можете също да ползвате много зарядни станции за зареждане от типа "по време на пътуване" и "на определени места".

Какво е зареждане "на определено място"?

Тези удобни зарядни станции са разположени в местните молове, хотели, фитнес зали и др.

Какво е зареждане "по време на пътуване"?

Това е бързо зареждане на бензиностанции или специални зарядни станции за електрически автомобили, осигуряващи максимално зареждане за най-кратко време.

Може ли електрическата мрежа да поеме увеличаващия се брой електрически автомобили?

Производителите на автомобили работят съвместно с правителствата и доставчиците на енергия, за да гарантират, че увеличеното използване на електрически автомобили няма да създаде проблеми с националните електрически мрежи.

Могат ли електрическите автомобили да се зареждат в дъждовно време?

Безопасността на процеса на зареждане е напълно гарантирана. Клиентите и случайните минувачи не са изложени на никаква опасност от токов удар.

Какво е регенерация на спирачната енергия?

Електрическите мотори консумират енергия, за да осигурят задвижване. Когато това задвижване вече не е необходимо (ако автомобилът намалява скоростта например), спирачното усилие може да бъде впрегнато за обръщане на действието на мотора и за генериране на електричество. Това е известно като регенерация на спирачната енергия и генерираното електричество може да се подаде обратно към батерията. При подходящите условия пробегът на електрически автомобил може да бъде удължен с над 10% чрез натрупване на регенерираната електрическа енергия.
ДИНАМИКА

Каква е управляемостта на електрическите автомобили в сравнение с тази на стандартните автомобили?

Поради разположението на батерията на пода между двете оси, електрическите автомобили имат по-нисък център на тежестта и равномерно разпределение на теглото от предната към задната част за подобрена управляемост.

Без необходимостта от поместване на голям двигател, обикновено отпред, колелата могат да се разположат по-близо до най-външните ъгли на автомобила, което увеличава стабилността и кормилното усещане.

Всичко това позволява динамично и откликващо шофиране, което прави електрическият автомобил напълно отговарящ на марката Jaguar.

Електрическите автомобили по-бавни и по-неоткликващи ли са в сравнение с тези с бензинови и дизелови двигатели?

По своята същност електрическите мотори генерират максимален въртящ момент от място, създавайки впечатляващо ускорение.
БЕЗОПАСНОСТ

Безопасни ли са електрическите автомобили?

I‑PACE Concept, както всички други автомобили Jaguar, е проектиран и конструиран да отговори на най-строгите световни стандарти за безопасност.
ПОДДРЪЖКА

Трудна ли е поддръжката на електрическите автомобили?

В сравнение с автомобил с двигател с вътрешно горене, електрическите автомобили изискват по-малко поддръжка, тъй като имат по-малко на брой подвижни части. Казано с прости думи, има по-малко, което може да се износи. Интервалите за сервизно обслужване се базират на пробега и/или времето.
ЦЕНА

Колко може да струва I‑PACE?

Окончателната цена няма да бъде потвърдена преди да наближи лансирането на I‑PACE. Докато системите с електрическо задвижване могат да бъдат два пъти по-скъпи от конвенционалните системи, предполагаме, че цената на I‑PACE ще е около 10-15% над цената на Jaguar F‑PACE със същото задвижване и оборудване.

ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГА ОТ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2018 Г.

Следете актуалните новини преди пълното разкриване на I‑PACE в края на 2017 г.

Искате ли да бъдете сред първите притежатели на I‑PACE, когато започне да се предлага от втората половина на 2018 г.? Кажете ни и ще ви свържем с най-близкия търговец.

ИНФОРМИРАЙТЕ МЕ

Всички данни за ускорение, мощност, скорост, пробег и зареждане са оценки на производителя въз основа на най-точната информация, налична към датата на публикуването. Серийните автомобили ще бъдат тествани и сертифицирани преди излизането им на пазара, като официалните данни ще бъдат налични преди поръчка от клиент.

Разкриването, изображенията, описанията и ценообразуването за I‑PACE са представени добросъвестно, за да се посочат вълнуващите перспективи за серийния автомобил. JLR си запазва правото междувременно да променя, допълва или оттегля който и да е елемент (преди обвързващи поръчки от клиента), в частност, но не само поради обстоятелства, произтичащи от законодателни или регулаторни промени, възпрепятстващи съществени пазарни влияния, или производствени или сервизни изисквания, свързани със серийния автомобил или неговите функции и компоненти. За пълния текст на Общите условия, моля натиснете тук.