Logo jaguar mobile

Динамика при шофиране

Открийте вълнението да шофирате F‑PACE, с пъргаво управление и технологично усъвършенствани двигатели, които ви предоставят мощност и икономичност.
CO2 EMISSIONS g/km

As low as 99 on Manual
As low as 106 on Automatic

FUEL ECONOMY Combined mpg (l/100km)

From 75.0 (3.8) on Manual
From 68.9 (4.1) on Automatic

ДИНАМИКА ПРИ ШОФИРАНЕ

F‑PACE оживява благодарение на мощността на своите двигатели, съчетана с олекотената алуминиева архитектура и усъвършенстваните технологии за динамика при шофиране на Jaguar. Заедно те предоставят възхитителна динамика и впечатляваща икономия на гориво.

Конфигурирайте свой модел

ПЪЛНА УВЕРЕНОСТ

Независимо дали ще изберете задвижване на задните колела (RWD)* или задвижване на всички колела, F‑PACE винаги се усеща и управлява като Jaguar.

  • Наличността зависи от пазара.
ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТEКТУРА

ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТEКТУРА

Олекотената алуминиева архитектура на F‑PACE е твърда и здрава, осигуряваща отлична защита за всички пътници, а намаленото й тегло увеличава икономичността и подобрява управлението и спирането. F‑PACE е сред най-леките автомобили в своя клас* с разпределение на теглото с почти перфектния баланс 50:50*, който осигурява спортна динамика и безупречна возия.

*В зависимост от модела и двигателя

ГАМАТА INGENIUM

Ingenium е ново поколение двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция, Ingenium осигуряват впечатляващо нисък разход на гориво и CO2 емисии.

ВИЖТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с 250 к.с. и турбокомпресор на F‑PACE осигуряват изключителна използваема мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене,те са създадени за плавна, високоефективна динамика.

ВИЖТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Технологията Ingenium е в основата на три от дизеловите двигатели на гамата F‑PACE. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start* и интелигентно регенеративно зареждане – събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора – за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

ВИЖТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ

ВДЪХНОВЕНИ ОТ F‑TYPE

Бензиновите двигатели на F‑PACE предоставят мощност и бързи реакции, като същевременно подобряват икономичността. Пренесен от серията F‑TYPE, 3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър се предлага във варианти с мощност 340 к.с. и 380 к.с. При варианта с мощност 380 к.с. двигателят достига ускорение от 0-100 км/ч за х,х секунди. Тези изцяло алуминиеви двигатели осигуряват моментален достъп до високи нива на динамика и въртящ момент при всякакви скорости на двигателя, както и уникален звуков фон.

ВИЖТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К.С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-литровият дизелов двигател V6 с 300 к.с. и двоен турбокомпресор предоставя мощност с финес и икономичност, като генерира впечатляващите 700 Нм въртящ момент за силно откликващо управление. Той включва пиезо-инжекционна система common rail с налягане 2 000 бара, която регулира подаването на гориво, като осигурява ефективно горене и по-малко вредни емисии.

ВИЖТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
ШАСИ И ОКАЧВАНЕ

ШАСИ И ОКАЧВАНЕ

Системата за задно окачване тип Integral Link на F‑PACE е здрава и олекотена, като същевременно осигурява съчетание на фина, луксозна возия и бързо управление с отлична обратна връзка. Системата за предно окачване с дизайн от алуминиеви двойни носачи е разработена изцяло по подобие на тази на F‑TYPE за прецизно управление и контрол. F‑PACE предоставя уникален баланс между пъргавина и комфорт на возията.

МЕХАНИЧНИ ИЛИ АВТОМАТИЧНИ ТРАНСМИСИИ

МЕХАНИЧНИ ИЛИ АВТОМАТИЧНИ ТРАНСМИСИИ

Осемстепенната автоматична трансмисия на F‑PACE е с много бързи реакции, плавна и ефективна. Тя осигурява бърза смяна на предавките за безпроблемно ускоряване и изпреварване. Можете да контролирате смяната на предавките и ръчно посредством перата, монтирани на волана. Шестстепенната механична трансмисия* ви предоставя гладки и къси смени на предавките. Тази олекотена, високоусъвършенствана предавателна кутия допринася за изключителната ефективност на F‑PACE.

*Предлага се само при 2,0-литровия, 4-цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор (в зависимост от пазара).

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL И ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL И ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Системата All Surface Progress Control (ASPC)* на Jaguar представлява автопилот при ниска скорост, който спомага за поддържане на оптимално управление при ниско сцепление с пътната настилка. При автомобилите със задвижване на всички колела, оборудвани с Адаптивна динамика, предлаганата като допълнителна опция система Adaptive Surface Response (AdSR) отчита разликите между пътните настилки, за да използва наличното сцепление чрез регулиране на настройките на двигателя и спирачката.

*Само при моделите с автоматична трансмисия.

JAGUARDRIVE CONTROL

JAGUARDRIVE CONTROL

Уникалната система JaguarDrive Control предлага по-бърза смяна на предавките и по-спортен кикдаун в Динамичен режим, както и по-ранно превключване на по-горна предавка в Екологичен режим, за по-добра икономичност, докато при режима Дъжд/Лед/Сняг превключването е по-плавно в условия на ниско сцепление с пътната настилка. Тя ви позволява да избирате между експлоатирането на пълната динамика на F‑PACE и осъществяването на максимална икономия на гориво.

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

Технологията за векторно разпределение на въртящия момент при спиране осигурява контролирано независимо спирачно усилие на отделните вътрешни предно и задно колело, за да използва максимално възможностите на автомобила дори в най-тесните завои, като намалява недозавиването и предоставя пъргавост пъргавина на спортен автомобил и допълнителна увереност на водача.

ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ

ВОЛАН С ЕЛЕКТРИЧЕСКО СЕРВОУСИЛВАНЕ

Воланът с електрическо сервоусилване (EPAS) предлага отлична обратна връзка и контрол. Активира се при необходимост - пести енергия за моментите, в които наистина ви е необходима, а освен това пести и гориво. Усъвършенстваното компютърно управление на EPA осигурява променливо подпомагане според потребностите - увеличава подпомагането при маневри с ниска скорост и увеличава усещането на волана при висока скорост.

АДАПТИВНА ДИНАМИКА

АДАПТИВНА ДИНАМИКА

Независимо дали ускорявате по магистралата, завивате по провинциални пътища или навигирате из града, системата Адаптивна динамика* модифицира реакциите на F‑PACE спрямо различните пътни условия и вашия стил на шофиране. Системата непрекъснато регулира амортисьорите, за да ви предоставя оптимален баланс между стабилност и комфорт във всеки един момент. *Стандартно оборудване при F‑PACE S, неналична при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к.с.

ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА

ПРОГРАМИРУЕМА ДИНАМИКА

Вдъхновена от спортния автомобил F‑TYPE, предлаганата като допълнителна опция система Програмируема динамика* ви дава възможност да настроите динамиката на F‑PACE за подаването на газ, точките за смяна на предавките и управлението на волана, за да отговарят на вашите нужди при скоростно шофиране. Тя се активира, когато бъде избран Динамичният режим в JaguarDrive Control. Динамичният режим съживява спортния характер на F‑PACE, като прави реакцията на горивния дросел по-бърза, увеличава твърдостта на волана и осъществява по-бърза смяна на предавките и при по-високи обороти на двигателя.

*Само при моделите с автоматична трансмисия.

*Стандартно оборудване при F‑PACE S, неналична при 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател със 163 к.с.