Logo jaguar mobile

Опознайте Jaguar

АВТОМОБИЛЕН САЛОН ЛОС АНДЖЕЛИС 2012 г.

Лос Анджелис стана свидетел на американския дебют на два основополагащи модела през 2012 г. Най-напред – най-бързият, мощен и пъргав спортен седан, който сме създавали: XFR-S. До него се нарежда и новият F‑TYPE – завръщане към корените на компанията: двуместен спортен кабриолет, акцентиращ върху високата динамика, пъргавина и максимално удовлетворение на водача.

Разработен от специализирания ETO отдел на Jaguar Land Rover, XFR-S е ненадминат по всички показатели. Оборудван е с поръчкови силов агрегат, шаси и подобрения на каросерията, които му позволяват да разшири границите на динамиката. Достигащ 100 км/ч за 4,4 секунди, неговият 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър може да ви осигури рядко срещаната максимална скорост от 300 км/ч.

При показването на автомобила Ейдриън Холмарк, глобален бранд директор на Jaguar, коментира: "Спортният характер е очевиден при всички седани на Jaguar. При XFR-S този характер е подсилен, а резултатът е истински завладяващ автомобил с комбинация от технически иновации, самоуверен дизайн и поразителна динамика, която ще удовлетвори дори най-взискателните водачи.”

F‑TYPE V6 S направи своя северноамерикански дебют на изложението с разцветка Firesand по специална поръчка и оборудван с допълнителен „дизайн“ пакет и екстериорен и интериорен пакет „black“. Той демонстрира гамата от опции за персонализиране, която ще се предлага на клиентите. По думите на главния дизайнер на марката Ян Калъм: "Добрият автомобилен дизайн трябва да предизвиква възхищение." Сигурно ще се съгласите, че двата ясно открояващи се високоскоростни автомобила напълно оправдават тези думи.