• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

Опознайте Jaguar

Автомобилен салон Женева

Автомобилният салон в Женева има дълга история в домакинството на най-важните автомобилни дебюти, и тази година също не беше изключение.

Изложението стана свидетел на европейския дебют на най-бързият и мощен седан в историята на Jaguar – XFR-S. Задвижван от същия 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с., с който е оборудван и моделът XKR-S, новият спортен седан достига 100 км/ч за 4,4 секунди от място и развива максимална скорост 300 км/ч.

Глобалният бранд директор на Jaguar Ейдриън Холмарк го описа като “…автомобил с невероятна мощ… първична комбинация от висока скорост, участие на водача и контрол.”

Конвой Jaguar "Bloodline"

Новият F‑TYPE с мощност 495 к.с. бе в компанията на класическите XK 120, C-Type, D-Type и E-Type спортни автомобили на Jaguar в конвоя от спортни автомобили "Jaguar Bloodline", който потегли към Автомобилния салон в Женева. Естествено, новият F‑TYPE зае почетното място на нашия щанд в изложението.

Преди да потеглят от Белгия, победителят от състезанието "24-те часа на Льо Ман" през 1988 г. Анди Уолъс демонстрира възможностите на новия F‑TYPE V8S на Jaguar с един бърз спринт в Ябеке.

През 1953 г. легендарният пилот-изпитател на Jaguar Норман Дюис достига нов световен рекорд от 278 км/ч средна скорост при двукратно изминаване на 1,6 км с модифициран Jaguar XK 120 в Ябеке, Белгия.

60 години по-късно, разполагащ само с 3,20 км, за да установи скоростта на F‑TYPE, развита от място по права линия и отново да го спре, Уолъс успя да достигне почти 290 км/ч с автомобила и ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 4,2 секунди.

"Първите спринтове в Ябеке бележат началото на вълнуваща глава в нашата история", разказва Ейдриън Холмарк. "XK 120 комбинира изкусителен дизайн и иновативни технологии с невероятна спортна динамика, както доказа Норман Дюис в онзи славен ден през 1953 г.

"Тези ключови елементи от нашето ДНК са въплътени и в новия Jaguar F‑TYPE, и не се сещам за по-подходящ начин да засвидетелстваме своята почит към постиженията на един от нашите най-прочути автомобили от този да се върнем в Ябеке, за да отпразнуваме успешния тест и да поставим нов еталон на Jaguar.