СТИГНЕТЕ ПО-ДАЛЕЧ

Вижте как усъвършенстваните системи за топлинно управление на I‑PACE Concept помагат за осигуряване на още по-голям пробег.

Контролирането на температурата е важно за всеки автомобил, но е особено важно за електрическите автомобили като I‑PACE Concept и състезателния автомобил I‑TYPE Formula E.При състезанията ефективното топлинно управление означава, че водачите могат да се състезават по-бързо и по-дълго на пистата. При несъстезателни автомобили като I‑PACE Concept водачите могат да постигнат до 50 км (или 30 мили) повече пробег между зарежданията.

При I‑PACE Concept трябва да бъдат контролирани три температури: на батерията, на моторите и на купето на водача. Усъвършенстваната система на автомобила за топлинно управление затопля и охлажда трите поотделно и събира енергия от едното до другото. Така че, ако бъде генерирана топлина в електромотора, тя се използва за затопляне на интериора или на батерията или и двете. Прехвърлянето на топлинна енергия по този начин означава, че батерията се използва по-малко за затопляне, което осигурява възможност по-голяма част от мощността й да се използва за по-голям пробег.

yt:s45lTQQc1-o
Jaguar I‑PACE Concept | Топлинно управление

„Това е силно усъвършенствана система, при която можем да прехвърляме генерираната топлина между тези три източника.“
Д-р Волфганг Цибарт, Технически директор Дизайн, Jaguar Land Rover

Освен че събира енергия, произведена от самия автомобил, I‑PACE Concept е оборудван с термопомпа, която всмуква въздух отвън и го използва, за да затопли интериора. Енергията от външния въздух се изпомпва до по-висока температура, използвайки много малко енергия, дори когато външната температура е сравнително ниска. След това този затоплен въздух се вкарва в купето, вместо да се използва обикновен електрически отоплител, което означава, че по-малко мощност от батерията се използва за отопление на интериора.

Ефектът на термопомпата е значителен. Когато външната температура е между 10°C и 15°C, използването на термопомпата вместо на мощност единствено от батерията може да удължи пробега на I‑PACE Concept с до 50 км (30 мили).

ОЩЕ ИСТОРИИ
I‑PACE CONCEPT
Публикувано: 12-01-2018

Впечатляващ бърз поглед към нашия първи електрически автомобил, задвижван от батерия. Задвижване на всички колела, 400 к.с., 5 места и пробег от над 500 км (310 мили).
РАЗГЛЕДАЙТЕ I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Публикувано: 12-01-2018

Състезаването в шампионата Формула Е на FIA ни осигурява тестови полигон на бързи писти в реални условия, където можем да усъвършенстваме технологиите за електрическите автомобили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ДО ПЪТЯ
Публикувано: 12-01-2018

Разглеждаме пътешествието от състезателния автомобил I‑TYPE Formula E до I‑PACE Concept. Вижте първия изцяло електрически несъстезателен автомобил на Jaguar.
РАЗГЛЕДАЙТЕ RACE TO ROAD