ЗВУКОВ ДИЗАЙН

Когато електрическите автомобили поемат по улиците, градският звуков пейзаж ще се промени завинаги.

Всеки, който е гледал (и слушал) Формула Е, знае, че електрическите автомобили са много по-тихи от автомобилите с двигател с вътрешно горене. Действително тази сравнителна тишина е фактор, който позволява на състезанията от Формула Е да се провеждат в градска среда, където Формула 1 би изпитала трудности, и прави Формула Е по-съвместима със застроени и гъстонаселени места.Тази тишина ще бъде характерна и за новите електрически несъстезателни автомобили на Jaguar и това е особено добра новина за малките и големите градове - както за водачите, така и за жителите. Но това ниво на тишина също крие потенциални предизвикателства.

yt:hMZM6gvRSJ4
I‑PACE Concept | Звуков дизайн

„Градовете ще станат много по-тихи с електрическите автомобили. Ние намаляваме шума на всичките си автомобили от години, но новата технология на електрическите автомобили ни задава интересно предизвикателство с това, че изведнъж те са прекалено тихи. Има потенциална опасност пешеходците да не чуят, че автомобилът се приближава. Така че като ползвател на градското пространство ние трябва да се уверим, че нашите автомобили са безопасни и отговорни.“
Иън Съфийлд, Технически специалист по шума и вибрациите, Jaguar Land Rover

Автомобилите Jaguar винаги са имали репутация, че звучат страхотно и новият електрически автомобил на Jaguar няма да прави изключение. Но за да бъде чуван безопасно при ниски скорости, той трябва да издава нов тип звук, за да предупреждава останалите участници в движението за присъствието и посоката си. Същевременно звукът трябва да ангажира водача и да дава обратна връзка за динамичния прогрес на автомобила. Що се отнася до това какви ще бъдат тези звуци, клиентите ще трябва да изчакат, за да тестват серийния модел, който ще бъде пуснат в продажба от 2018 г.

ОЩЕ ИСТОРИИ
I‑PACE CONCEPT
Публикувано: 12-01-2018

Впечатляващ бърз поглед към нашия първи електрически автомобил, задвижван от батерия. Задвижване на всички колела, 400 к.с., 5 места и пробег от над 500 км (310 мили).
РАЗГЛЕДАЙТЕ I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Публикувано: 12-01-2018

Състезаването в шампионата Формула Е на FIA ни осигурява тестови полигон на бързи писти в реални условия, където можем да усъвършенстваме технологиите за електрическите автомобили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ДО ПЪТЯ
Публикувано: 12-01-2018

Разглеждаме пътешествието от състезателния автомобил I‑TYPE Formula E до I‑PACE Concept. Вижте първия изцяло електрически несъстезателен автомобил на Jaguar.
РАЗГЛЕДАЙТЕ RACE TO ROAD