НАЕЛЕКТРИЗИРАЩА ДИНАМИКА

Изцяло електрическата платформа на I‑PACE Concept даде възможност на инженерите ни да се фокусират върху възможно най-добрата динамика за този автомобил с нулеви вредни емисии.

Най-вълнуващото нещо относно I‑PACE Concept е, че той е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил с батерия (BEV).Това, че успяхме да сложим всички важни електрически компоненти на автомобила - мотор, батерия, колела и други - точно там, където искахме, ни откри страхотни възможности.

Черпейки от същата интензивност, страст и умения, които ще откриете в отбора на Jaguar в световния шампионат Формула Е на FIA, инженерите зад I‑PACE Concept избраха два компактни и икономични синхронни електрически мотора с постоянни магнити на предната и задната ос.

„Точната концепция за електрически автомобил е плоска батерия под пода и два мотора - един пред и един зад тази батерия. Задният мотор е най-подходящ за задвижване на колелата, а предният - за възстановяване на енергия.“
Д-р Волфганг Цибарт, Технически директор Дизайн, Jaguar Land Rover

С генерирането на общо 400 к.с. и 700 Нм незабавен въртящ момент, ускорението от 0 до 60 мили/ч може да бъде постигнато за около 4,0 секунди. Това е наистина спиращо дъха ускорение като при спортен автомобил и то безопасно, тъй като всички ползи от проходимостта върху всякакви повърхности са осигурени от съчетанието на задвижване на всички колела и два електрически мотора.

yt:0bfQjMyoIYU
Jaguar I‑PACE Concept | Наелектризираща динамика

I‑PACE Concept е проектиран да побере голяма литиево-йонна батерия, която намалява проблемите с пробега на автомобила. Тя използва най-новата литиево-полимерна технология и има капацитет от 90 kWh. Казано по-просто, това означава, че I‑PACE Concept ще може да пътува много по-далеч преди необходимостта от зареждане. Пробегът му е изчислен на 500 км по европейския цикъл на тестване (или 220 мили по американския цикъл). Това е напълно подходящ пробег за ежедневното пътуване до работа на повечето водачи, а другите ще трябва да презареждат само веднъж седмично.

За да има място за голямата батерия между колелата, предната и задната ос са изместени напред и назад. За щастие този подход към дизайна също така освобождава пространство за водача и четиримата пътници вътре.

„Тъй като това е безкомпромисен електрически автомобил, можем да постигнем оползотворяване на пространството, непознато досега при автомобили с такива размери. Външната дължина на I‑PACE Concept се различава с милиметри от тази на Jaguar XE, но вътрешната дължина - от педала на газта до вътрешността на задната врата - е между дължината на Range Rover и Range Rover с дълго междуосие. Освен по-голям интериор това дълго междуосие дава и предимството на стабилна возия.“
Д-р Волфганг Цибарт, Технически директор Дизайн, Jaguar Land Rover

Поради разположението на батерията ниско долу в автомобила I‑PACE Concept има доста нисък център на тежестта. В съчетание с типичното качество на предното окачване с двойни носачи и задното окачване тип Integral Link на Jaguar резултатът е страхотно усещане при шофиране, което настоящите водачи на Jaguar вече познават.

Липсата на двигател с вътрешно горене в този електрически Jaguar означава, че няма нужда от трансмисионен тунел, който да изпъква в купето. Пътниците ще имат полза от допълнителното място, създадено от новия интериор с равен под, и дизайнерите на Jaguar са грабнали тази възможност, като са добавили пространства за съхранение отпред и отзад в купето. Но чрез интелигентно разположение на електрическите компоненти на автомобила все още има багажник с доста добри размери.

ОЩЕ ИСТОРИИ
I‑PACE CONCEPT
Публикувано: 12-01-2018

Впечатляващ бърз поглед към нашия първи електрически автомобил, задвижван от батерия. Задвижване на всички колела, 400 к.с., 5 места и пробег от над 500 км (310 мили).
РАЗГЛЕДАЙТЕ I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Публикувано: 12-01-2018

Състезаването в шампионата Формула Е на FIA ни осигурява тестови полигон на бързи писти в реални условия, където можем да усъвършенстваме технологиите за електрическите автомобили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ДО ПЪТЯ
Публикувано: 12-01-2018

Разглеждаме пътешествието от състезателния автомобил I‑TYPE Formula E до I‑PACE Concept. Вижте първия изцяло електрически несъстезателен автомобил на Jaguar.
РАЗГЛЕДАЙТЕ RACE TO ROAD