СЪЗДАВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ

Споделяйки преживяванията и познанията, натрупани от състезанията, ние правим огромни стъпки напред при несъстезателните си автомобили. Иновативната спирачна технология на нашия състезателен автомобил I‑TYPE ни помага да създадем още повече мощност на батерията в първия ни електрически концептуален автомобил.

Знаете ли, че само за едно състезание автомобилът Panasonic Jaguar Racing Formula E може да улови достатъчно енергия чрез интелигентно спиране, така че да удължи пробега си с до 15%? Как? Използвайки най-новата технология за регенеративно спиране, която е и основно оборудване на електрическия несъстезателен автомобил I‑PACE Concept.При обикновен автомобил с двигател с вътрешно горене автомобилът се забавя чрез конвенционалните спирачки с триене, които притискат спирачните накладки към дисковете. Кинетичната енергия на автомобила се превръща в топлинна, която се хаби. Но при електрическите автомобили с батерия електромоторът може да преобразува тази кинетична енергия в електричество, за да зареди батерията, увеличавайки броя мили, които можете да изминете с едно зареждане.

Във Formula E дължината на състезанието е една и съща за всеки състезател и количеството енергия, позволено за завършване на състезанието, също е фиксирано на 56 киловатчаса, така че ползите от регенеративното спиране в състезанието се преобразуват в допълнителна динамика и потенциално по-бързо време на обиколка. Интензивността на електрическите състезания наистина тества частите на автомобилите до краен предел - както и инженерите им - и с ангажираността на Jaguar както в разработката на състезателни, така и на несъстезателни електрически автомобили, ще има взаимна полза.

yt:XqmDUEb4trM
Jaguar I‑PACE Concept | Създаване на енергия

„Формула Е е невероятно вълнуваща и предизвикателна за един инженер. Можем да използваме уроците, които научаваме, и разработките, които правим при електрическите компоненти, директно в производствената си дейност за новото поколение електрически автомобили на Jaguar.“
Ричард Девънпорт - Мениджър Проучвания, Технологии за Формула Е

Усещането на регенеративното спиране в новия електрически автомобил на Jaguar най-вероятно ще промени начина ви на шофиране. Шофирането само с „един педал“ - използвайки само педала на газта през повечето време - става много по-приложимо, щом водачът усети движещата сила на електрическия автомобил.

Въпреки тези значителни технологични промени иновативният I‑PACE Concept все пак си остава Jaguar.

„Той е електрически автомобил, но преди всичко е Jaguar, така че трябва да остане верен на характеристиките, които нашите клиенти познават и обичат в своите автомобили Jaguar. Очевидно автомобилът трябва да има страхотен дизайн вътре и отвън. Той трябва да е комфортен и изтънчен, но същевременно трябва да предлага вълнуваща и въодушевяваща динамика на задвижване. Точно тези характеристики I‑PACE Concept ще предложи на изцяло нов кръг от клиенти.“
Иън Хобан, Директор на автомобилна серия, Jaguar

ОЩЕ ИСТОРИИ
I‑PACE CONCEPT
Публикувано: 12-01-2018

Впечатляващ бърз поглед към нашия първи електрически автомобил, задвижван от батерия. Задвижване на всички колела, 400 к.с., 5 места и пробег от над 500 км (310 мили).
РАЗГЛЕДАЙТЕ I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Публикувано: 12-01-2018

Състезаването в шампионата Формула Е на FIA ни осигурява тестови полигон на бързи писти в реални условия, където можем да усъвършенстваме технологиите за електрическите автомобили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ДО ПЪТЯ
Публикувано: 12-01-2018

Разглеждаме пътешествието от състезателния автомобил I‑TYPE Formula E до I‑PACE Concept. Вижте първия изцяло електрически несъстезателен автомобил на Jaguar.
РАЗГЛЕДАЙТЕ RACE TO ROAD