F‑TYPE SVR КАБРИОЛЕТ

С подобрен двигател с мощност 575 к. с., F‑TYPE SVR е конструиран за истинска мощност, въодушевление и динамика, и впечатляваща максимална скорост от 314 км/ч.

МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ
575 К. С.
 
УСКОРЕНИЕ ОТ
3,7 секунди 0-100 км/ч
 
МАКСИМАЛНА СКОРОСТ
314 км/ч

Нашият отдел Special Vehicle Operations (SVO) създава автомобили, които са върхов израз на Jaguar: зашеметяваща динамика, изключителен лукс и свръхмодерни технологии. Последното творение на свръхмодерния технически център на SVO е F‑TYPE SVR – най-мощният ни F‑TYPE досега.

5,0-литровият двигател V8 с винтов компресор суперчарджър елиминира въздушното съпротивление и създава откликваща динамика в целия обхват на обороти на двигателя. Дръжте се здраво – той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,7 секунди и развива максимална скорост от 314 км/ч*.

*Ако се замени аеродинамичното крило на F‑TYPE SVR от карбонови влакна със стандартния отварящ се заден спойлер на F‑TYPE, максималната скорост на F‑TYPE SVR купе ще намалее до 300 км/ч.

РАЗГЛЕДАЙТЕ КУПЕТО
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЯ F‑TYPE
ОТЛИЧИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА МОДЕЛА
ВСЕКИ ДЕТАЙЛ ИЗПЪЛНЯВА СВОЕТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
Открийте най-добрия F‑TYPE. SVR е по-лек и по-бърз — с преконфигурирана аеродинамика, която увеличава сцеплението, и технологията за задвижване на всички колела на Jaguar, която осигурява максимално сцепление по всяко време. Всеки сантиметър е оптимизиран за ускоряваща пулса динамика, която е типична за Jaguar.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:_5pnXq3zLLI
ИНТЕРИОРЕН СТАЙЛИНГ
Подплатените седалки Performance осигуряват комфорт, опора и ултра модерни покрития, които създават усещане за максимален лукс.
ОЛЕКОТЯВАЩИ ТЕХНОЛОГИИ
Теглото е враг на динамиката. Затова проектирахме F‑TYPE SVR да бъде възможно най-лек. Всеки грам има цел. Олекотената изпускателна система от титаний и никелови сплави спестява 16 кг, а поразителните ковани алуминиеви джанти намаляват общото тегло с 13,8 кг. Всеки препроектиран шарнир на задното окачване спестява 0,6 кг в сравнение със стандартните шарнири, а 398-милиметровите предни и 380-милиметрови задни карбоно-керамични спирачки, които се предлагат като допълнително оборудване, намаляват теглото с 21 кг спрямо некерамичните варианти. Всеки спестен милиграм осигурява на F‑TYPE SVR по-бързо ускорение, по-пъргаво управление и по-рязко спиране – за незабравимо усещане при шофиране.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ДИНАМИКАТА НА УПРАВЛЕНИЕ
АЕРОДИНАМИКА
Аеродинамичното крило на SVR е неразделна част от подобрената динамика на автомобила и осигурява едновременно по-малко въздушно съпротивление и по-високи нива на притискаща сила. Крилото е по-широко и по-издигнато, което му позволява да действа по цялата ширина на автомобила. Когато се отвори, то осигурява намаляване на коефициентите на въздушно съпротивление и подемна сила съответно с 2,5% и 15%. Други аеродинамични подобрения управляват въздушния поток през двигателния отсек за оптимално охлаждане и балансирана притискаща сила. Гладкият външен под и задният дифузьор намаляват въздушното съпротивление, управляват въздушния поток и подобряват стабилността.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕКСТЕРИОРА
ТЕХНОЛОГИЯ НА СИЛОВИЯ АГРЕГАТ
5,0-литровият двигател V8 на F‑TYPE SVR предлага върхова мощност и е рекалибриран да осигури невероятните до 575 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Системата за задвижване на всички колела работи заедно с Активния диференциал с електронно управление, за да увеличи сцеплението и стабилността, отприщвайки върховата динамика на F‑TYPE SVR.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТЕХНОЛОГИЯТА НА ДВИГАТЕЛЯ
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА F‑TYPE SVR КАБРИОЛЕТ
5,0-ЛИТРОВ ДВИГАТЕЛ V8 С 575 К.С.
Този рекалибриран 5,0-литров двигател V8 с 575 к.с. прави F‑TYPE SVR най-мощния сериен автомобил, произвеждан някога от Jaguar. Той ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,7 секунди и развива максимална скорост от 314 км/ч.
УСЪВЪРШЕНСТВАНА АЕРОДИНАМИКА
Множество подобрения в аеродинамиката, включително прецизен преден сплитер и по-широк спойлер, осигуряват на F‑TYPE SVR по-високи нива на притискаща сила и същевременно намаляват въздушното съпротивление. В резултат на това F‑TYPE SVR пори въздуха безпроблемно, постигайки бързо ускорение и плавно пътуване.
УНИКАЛНИ ДЖАНТИ
F‑TYPE SVR е оборудван с поръчкови 20-инчови алуминиеви джанти в цвят Satin Grey. Тези джанти с двойни спици използват уникални гуми Pirelli P ZERO™, които са с 10 мм по-широки от стандартните гуми на F‑TYPE за подобрено управление и сцепление.
ЕКСКЛУЗИВЕН ИНТЕРИОР
Интериорът на F‑TYPE SVR е демонстрация на вниманието към детайла от страна на нашия отдел Special Vehicle Operations. Навсякъде, където погледнете, има ексклузивни материали - от фини контрастни шевове до ултра модерни покрития, които създават усещане за максимален лукс.
СТАНДАРТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ВСИЧКИ F‑TYPE МОДЕЛИ
NAVIGATION PRO
Навигационните упътвания улесняват планирането на пътувания и следването на маршрути, благодарение на гласови упътвания завой след завой и изглед на кръстовища. Функцията Dead-reckoning може да определи точното местоположение на автомобила, дори когато сигналите от GPS вече не се улавят - което е идеално за централните части на града или при шофиране през тунели.
EPAS
Воланът с електрическо сервоусилване (EPAS) предлага отлична обратна връзка и контрол и се активира при необходимост - пести енергия за моментите, в които наистина ви е необходима, а освен това пести и гориво. Усъвършенстваното компютърно управление осигурява променливо подпомагане според потребностите - увеличава подпомагането при маневри с ниска скорост и подобрява усещането при висока скорост.
TOUCH PRO
Стандартно оборудване за всички F‑TYPE, хардуерът и софтуерът на Touch Pro от ново поколение усъвършенстват свързаността и забавлението в F‑TYPE до най-високо ниво. Изключително откликваща, със силно интуитивен потребителски интерфейс и отчетлива графика, системата прави всяко пътуване по-лесно и по-приятно.
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™
Разработена в сътрудничество с британските аудио експерти Meridian™, аудиосистемата с 380 W на F‑TYPE вдъхва живот на музиката ви. С 10 високоговорителя, включително 2 субуфера, тази система адаптира звука ви към уникалната акустика в купето на F‑TYPE чрез обработка на цифрови сигнали (DSP) и усъвършенствани алгоритми за корекция в купето.
ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ
Векторното разпределение на въртящия момент на F‑TYPE увеличава максимално възможностите на автомобила дори в най-тесните завои. Технологията за векторно разпределение на въртящия момент прилага контролирано спирачно усилие поотделно върху вътрешното предно и задно колело, за да увеличи въртящата сила, която действа върху автомобила.
ПЕРСОНАЛИЗИРАЙТЕ СВОЯ F‑TYPE

Направете своя F‑TYPE уникално свой. Изберете цветовете на каросерията и покрива, както и джантите, които ги допълват. Персонализирайте стила на интериора, като изберете идеалните за вас седалки, текстури и и цветови комбинации. Благодарение на изключителната колекция от стилизиращи пакети, аксесоари и опции на Jaguar, вашият F‑TYPE става наистина индивидуален.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЯ F‑TYPE
ИНФОРМИРАЙТЕ МЕ ЗА F‑TYPE

Вижте актуални новини за F‑TYPE.

ЖЕЛАЯ ДА ПОЛУЧАВАМ ИНФОРМАЦИЯ
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ИЗТЕГЛЕТЕ Е-БРОШУРА
Научете повече за автомобилите Jaguar
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Потърсете търговец на Jaguar близо до вас