Logo jaguar mobile

ФОНДЪТ HERITAGE

ФОНДЪТ HERITAGE НА JAGUAR - СЪХРАНЕНИЕ НА ЛЕГЕНДАТА

Фондът Heritage на Jaguar съхранява богатото наследство на Jaguar Cars Ltd. Освен че поддържа безценната колекция на Jaguar от исторически автомобили, Фондът отговаря и за съхранението на обширния архив на Jaguar от фирмени документи, артефакти и производствени данни за някои от най-желаните автомобили, създавани някога.

ГЛАВНА ДВИЖЕЩА АМБИЦИЯ

Създаден за нацията през 1983 г., Фондът Jaguar Daimler Heritage е регистрирана образователна организация с благотворителна цел - да съхрани богатото наследство на Jaguar Cars Limited и всички предшестващи ги марки, между които Swallow, SS, Daimler и Lanchester. Главната цел на Фонда е да събира и съхранява автомобили и артефакти от миналото и настоящето, които са свързани и отразяват историята, индустриалното развитие и общественото въздействие на Jaguar и свързаните с тях дружества.

ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА ЛЕГЕНДИТЕ

Фондът съхранява колекция от над 140 исторически автомобила, много от които можете да видите по събития из цяла Европа, с постоянни изложбени зали в Музея на транспорта в Ковънтри и Heritage Motor Centre в Гейдън - и двата се намират във Великобритания.