• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

Информация за Jaguar

C-X16 — ПОРАЗИТЕЛНА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА JAGUAR

Jaguar C-X16 беше представен за първи път на автосалона във Франкфурт през 2011 г.

C-X16 е двуместен спортен автомобил, отличаващ се от своите събратя. И нещо по-важно - въпреки че е концептуален автомобил, той е и смело послание за бъдещия дизайн и технологичния замисъл на Jaguar.

"Jaguar винаги е имал спортно сърце и C-X16 e съвършеното въплъщение на нашата визия за истински спортен автомобил Jaguar на 21-и век. Той е бърз, красив и подчертава нашия ангажимент към разработването на устойчиви двигателни технологии. Той въплъщава традиционните силни страни на Jaguar - чувствен дизайн, животинска пъргавост и вдъхновяваща динамика, и ги съчетава с качества, които ни насочват по пътя към бъдещите спортни автомобили с ниски вредни емисии" казва Ейдриън Холмарк, глобален бранд директор на Jaguar.

Също като концептуалния автомобил C-X75 преди него, C-X16 не оставя у вас никакво съмнение, че това е високоскоростен автомобил. И, също като C-X75, наеженият външен вид на модела се подкрепя безусловно от впечатляващата му статистика. Това е концептуален автомобил, способен да спринтира от място до 100 км/ч само за 4,4 секунди, който развива максимална скорост от 300 км/ч и ускорява от 80 км/ч до 120 км/ч само за 2,1 секунди.

Алуминиевата каросерия на C-X16 е обвита възможно най-стегнато около усъвършенстваната му механика, а гъвкавата му стойка подчертава мощната му динамика. Използването на опростени, но целеустремени линии в съчетание с нисък аеродинамичен покрив и задница придават на C-X16 атлетичен, но същевременно изящно изваян вид, който може да бъде само на Jaguar.

Ян Калъм, главен дизайнер на Jaguar, се съгласява. "Дизайнът на спортния автомобил Jaguar трябва да притежава ясно изразено движение и C-X16 е съвършената демонстрация на тази цел. Всяка от неговите линии започва с усещане за целеустременост и завършва с усещане за яснота. Точно този подход придава на C-X16 целеустремената му стойка. Само един поглед към C-X16 - и ви се приисква да седнете зад волана – и точно това трябва да ви кара да изпитвате един спортен автомобил Jaguar."

Вижте как вдъхнахме живот на концепцията C-X16.