• JAGUAR F‑PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE е първият компактен SUV модел на Jaguar. Той е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

 • JAGUAR I‑PACE

  Представяме ви първия изцяло електрически динамичен SUV на Jaguar.

 • JAGUAR F‑TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F‑TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.

 • Jaguar XF

  Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  Премиум луксозен седан, просторен и красив и все пак мощно пъргав.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА JAGUAR

КАЧЕСТВО, НАДЕЖДНОСТ И СИГУРНОСТ

Автомобилите на Jaguar се произвеждат на нашите свръхмодерни поточни линии в завода в Касъл Бромуич. Това е място, където майсторската изработка буди възхищение и респект, където стотици високотехнологични роботи и машини на стойност милиони британски лири работят в перфектен синхрон заедно с хиляди високо квалифицирани работници. А Грант Макферсън, директор по операциите, е натоварен със задачата да следи всеки автомобил да бъде перфектен.

"Jaguar винаги е бил символ на инженерните постижения и красивия дизайн”, казва Грант. “Ролята ни е да осъществим замисъла на екипа за дизайна на автомобила - всеки път, с всяка бройка. Нашата задача е да постигнем точно определени спецификации, а за мен качеството е способността да постигаме непрестанно тези спецификации. Именно това внимание към детайлите влагаме тук. Ние произвеждаме луксозни автомобили."

Уникални автомобили, изработени по поръчка

Всеки Jaguar е изработен по поръчка, така че всяка бройка на поточната линия вече си има собственик, който я очаква. Именно този факт изгражда изумителния производствен процес на Jaguar, в чиято основа е залегнала ръчната изработка.

"За нас най-важни са изненадата и възхищението”, казва Грант. “Искам всеки водач да седне в своя нов Jaguar за първи път и това да бъде прекрасно изживяване за него. Стремим се да надхвърлим очакванията на клиентите ни. Jaguar предлага фантастични продукти с емблематичен дизайн и ние гледаме много сериозно на нашите дисциплини."

Качество от край до край

На практика, това внимание към детайлите означава, че всеки автомобил е постоянно обследван, докато изминава своя път през завода. Например, при производството на всеки XJ – от самото му начало под формата на лист алуминий до момента, в който слиза от окончателната монтажна линия като луксозен автомобил - той ще бъде подложен на хиляди операции по прецизна обработка и проверки на качеството. В редкия случай, когато дадена бройка не е перфектна в края на процеса, тя няма да продължи пътя си, докато проблемът не бъде отстранен, проверен, подложен на повторна проверка и бройката бъде обявена за перфектна.

"Най-важното е всички да са напълно съсредоточени върху онова, което правим тук. Ние произвеждаме премиум автомобили”, казва Грант. “Произвеждаме модели на Jaguar."

В края на процеса специално назначени инспектори обследват внимателно всеки автомобил, проверяват дали всичко функционира, дали няма някакви повреди и дали всяка бройка отговаря на високите производствени стандарти на Jaguar.

Jaguar се представя отлично в проучването за привлекателност на J.D. Power and Associates

Именно това внимание към детайлите доведе до обявяването на Jaguar за "Автомобилен производител номер едно" в проучването "Кой автомобил?" на J.D. Power за 2013 г., за втора поредна година.

Британското проучване за удовлетворение от притежаването на автомобил се основава на оценката, дадена от близо 18 000 собственика след средно двугодишно притежание на автомобил. Оценява се всеки аспект от притежанието на автомобила - от работни характеристики, дизайн и комфорт до качество, надеждност, цена на притежание, икономичност и удовлетворение от обслужването на продавача. "Това е голямо признание за всички в Jaguar", казва главният редактор на "Кой автомобил?" Чаз Халет. "Това проучване показва, че клиентите са много доволни от своите модели Jaguar, изключително важно постижение за всеки производител на автомобили."