Logo jaguar mobile
 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.
   
   

 • Jaguar XF

  Без съмнение Jaguar. Увереният дизайн на изцяло новия XF откроява модела от останалите. Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  XJ е въодушевяващо съчетание на мощност, красота и финес. XJ е идеалният автомобил независимо дали сте в настроение да шофирате или да се изтегнете, да релаксирате и да оставите друг да управлява автомобила.
   
   

 • Jaguar E-PACE

  Очаквайте скоро - първият компактен SUV на Jaguar


 • JAGUAR F-PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.
   

 • JAGUAR F-TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F-TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR I‑PACE CONCEPT

  Представяме Ви концепта I-PACE, визия на първия изцяло електрически пет-местен спортен автомобил на Jaguar.
   

УСЕЩАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Открийте финеса на XJ с изключителни двигатели, светкавична трансмисия и гама усъвършенствани технологии на шофиране.
CO2 ЕМИСИИ г/км

Едва 99 при механична трансмисия
Едва 106 при автоматична трансмисия

РАЗХОД НА ГОРИВО Комбиниран цикъл л/100 км

От 3,8 при механична трансмисия
От 4,1 при автоматична трансмисия

XJ предлага комфорта и финеса на луксозен автомобил с бързите реакции и участието на водача като при спортен автомобил.

МОЩНИ, ОТКЛИКВАЩИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ

XJ се задвижва от гама изключителни двигатели, конструирани да задоволяват различни изисквания на шофиране, но винаги с впечатляваща динамика. Всички модели се характеризират с 8-степенна трансмисия за безшумна и гладка смяна на предавките, осигуряваща по-откликваща возия и икономия на гориво.

КРАСОТА, СИЛА И БЕЗОПАСНОСТ

КРАСОТА, СИЛА И БЕЗОПАСНОСТ

Изцяло алуминиевата конструкция на XJ е здрава, изключително твърда и много лека. Занитено и без нито един заваръчен шев, 100% алуминиевите шаси тип монокок и структура на каросерията превръщат този автомобил в най-лекия в класа.

Отличното съотношение мощност/тегло подобрява всички аспекти на динамиката, а конструкцията тип монокок осигурява по-голяма здравина за по-добро управление, както и отлична безопасност.

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

КОМФОРТ И КОНТРОЛ

Системата Adaptive Dynamics засича движенията на автомобила до 500 пъти в секунда, регулирайки действието на амортисьорите в съответствие с пътните условия. Това постоянно регулиране поддържа XJ стабилен и плътно долепен до земята, подобрявайки контрола без да прави компромис с комфорта на возията.

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XJ се управлява от Jaguar Drive Selector, който се издига в ръката ви след натискането на бутона "Старт". Jaguar Drive Control предлага два режима на шофиране - режим Dynamic осигурява по-откликващо ускорение, а режим Winter предоставя постоянен контрол при хлъзгава пътна настилка.

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

ПОДОБРЕНО УПРАВЛЕНИЕ И ВЪРТЯЩ МОМЕНТ

Активният диференциал с електронно управление осигурява въртящ момент на задните колела. Пълният електронен контрол върху задния блокаж на диференциала дава възможност на системата да приложи почти мигновено пълен блокаж върху въртящия момент, за да ограничи превъртането на колелата, да увеличи максимално сцеплението и да предостави още по-високо ниво на контрол върху автомобила.

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА

ЗАДВИЖВАНЕ НА ВСИЧКИ КОЛЕЛА

Интелигентната система за задвижване на всички колела реагира светкавично, така че ако задните колела започнат да поднасят, тя моментално преразпределя въртящия момент, за да компенсира. Над 90% от въртящия момент на двигателя може да се разпредели от задните към предните колела, за да осигури оптимално сцепление.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Уникалната система All Surface Progress Control (ASPC) на Jaguar представлява автопилот за ниски скорости, действащ при скорост между 3 и 30 км/ч. Тя помага на XJ да се справи със ситуации на слабо сцепление при всякакви метеорологични условия и позволява на водача да се съсредоточи върху управлението на автомобила. Системата има и функция за потегляне, позволяваща на XJ да потегли по хлъзгава настилка, както и функция за спускане по наклон, която контролира скоростта на автомобила по стръмни склонове.