Logo jaguar mobile
 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.
   
   

 • Jaguar XF

  Без съмнение Jaguar. Увереният дизайн на изцяло новия XF откроява модела от останалите. Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  XJ е въодушевяващо съчетание на мощност, красота и финес. XJ е идеалният автомобил независимо дали сте в настроение да шофирате или да се изтегнете, да релаксирате и да оставите друг да управлява автомобила.
   
   

 • JAGUAR F-PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.
   
   
   

 • JAGUAR F-TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F-TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR I‑PACE CONCEPT

  Представяме Ви концепта I-PACE, визия на първия изцяло електрически пет-местен спортен автомобил на Jaguar.
   

ТЕХНОЛОГИИ НА ДВИГАТЕЛЯ

XF предлага гама усъвършенствани, икономични дизелови или бензинови двигатели – всички, осигуряващи динамично изживяване при шофиране и откликваща динамика на Jaguar.
CO2 ЕМИСИИ г/км

Едва 99 при механична трансмисия
Едва 106 при автоматична трансмисия

РАЗХОД НА ГОРИВО Комбиниран цикъл л/100 км

От 3,8 при механична трансмисия
От 4,1 при автоматична трансмисия

Всички двигатели на XF са оборудвани с технологията Stop/Start* и интелигентно регенеративно зареждане – събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора – за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

*В зависимост от пазара.

Tagline

Lorem ipsum dolor si.

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

XF се предлага с два дизелови двигателя от гамата ни Ingenium: 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор (163 к. с.)* и 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател с турбокомпресор (180 к. с.)*. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция, Ingenium осигуряват впечатляващ нисък разход на гориво и CO2 емисии.

*В зависимост от пазара.

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ

Бензиновите двигатели на XF предоставят мощност и бързи реакции в целия обхват на оборотите, като същевременно подобряват икономичността. 2,0-литровият 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор* (240 к. с.) постига нива на динамика и финес като при 6-цилиндров двигател, но е с по-компактна и икономична структура. Пренесен от Jaguar F-TYPE, 3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър се предлага във варианти с мощност 340 к. с. и 380 к. с.*.

*В зависимост от пазара.

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ*

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ*

Тази олекотена, високоусъвършенствана 6-степенна механична предавателна кутия допринася за изключителната ефективност на XF. Корпусът й от алуминиева сплав, кухи валове и кухи зъбни предавки пестят всеки възможен грам тегло, което прави предавателната кутия най-леката в своя клас. Специално проектирана съгласно изискванията за динамика на спортни автомобили, тя доставя плавни, бързи смени на предавките и отлични нива на комфорт.

*Механичната трансмисия се предлага при 2,0-литровия 4-цилиндров двигател E-Performance със 163 к. с. и 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. В зависимост от пазара.
Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен дилър на Jaguar за най-новите технически характеристики.

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XF е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. Със съвременен въртящ се селектор в цвят Satin Black, трансмисията предлага още по-бърза смяна на предавките и по спортен кикдаун в Динамичен режим и по-бързо превключване на по-горна предавка в Еко режим. Можете също така да контролирате смяната на предавките ръчно от перата на волана чрез докосване с пръст.

ИНЖЕНЕРНО СЪВЪРШЕНСТВО

ИНЖЕНЕРНО СЪВЪРШЕНСТВО

За да предложи свръхмодерно инженерно съвършенство, XF бе създаден чрез използване на някои от най-новите техники в автомобилната индустрия. Изграден върху изцяло нова олекотена алуминиева архитектура, шаси и окачване. Този XF от последно поколение използва свръхмодерни двигатели Ingenium, произведени в новия ни модерен център за производство на двигатели в Обединеното кралство, в който са инвестирани 500 милиона английски лири.