Logo jaguar mobile
 • JAGUAR XE

  XE е дългоочакваната промяна в сегмента спортен седан. Най-усъвършенстваният, икономичен и елегантен спортен седан, който сме произвеждали някога, XE предлага изобилие от иновации, технологии и дизайн.
   
   

 • Jaguar XF

  Без съмнение Jaguar. Увереният дизайн на изцяло новия XF откроява модела от останалите. Ненадмината комбинация от бързи реакции на волана, комфорт на возията, изтънченост и мощност - този динамичен луксозен бизнес седан предлага както вълнуващи преживявания, така и икономичност.

 • JAGUAR XJ

  XJ е въодушевяващо съчетание на мощност, красота и финес. XJ е идеалният автомобил независимо дали сте в настроение да шофирате или да се изтегнете, да релаксирате и да оставите друг да управлява автомобила.
   
   

 • Jaguar E-PACE

  Очаквайте скоро - първият компактен SUV на Jaguar


 • JAGUAR F-PACE

  Вълнуващият, нов, мощен SUV автомобил на Jaguar съчетава спортно управление и впечатляваща красота с ежедневна практичност и икономичност.
   

 • JAGUAR F-TYPE

  Мощен, пъргав и забележителен, F-TYPE е истински спортен Jaguar, конструиран за висока ефективност и изключително гъвкаво и интуитивно управление – най-новият представител на едно бележито родословие.

 • JAGUAR I‑PACE CONCEPT

  Представяме Ви концепта I-PACE, визия на първия изцяло електрически пет-местен спортен автомобил на Jaguar.
   

ТЕХНОЛОГИИ НА ДВИГАТЕЛЯ

XF предлага гама усъвършенствани, икономични дизелови или бензинови двигатели – всички, осигуряващи динамично изживяване при шофиране и откликваща динамика на Jaguar.
CO2 ЕМИСИИ г/км

Едва 99 при механична трансмисия
Едва 106 при автоматична трансмисия

РАЗХОД НА ГОРИВО Комбиниран цикъл л/100 км

От 3,8 при механична трансмисия
От 4,1 при автоматична трансмисия

ДИНАМИКА И ИКОНОМИЧНОСТ

Независимо дали изберете един от последните ни високотехнологични двигатели Ingenium или чистата динамика на V6, всеки двигател гарантира откликващо управление на Jaguar.

Конфигурирайте свой модел

Tagline

Lorem ipsum dolor si.

ГАМАТА INGENIUM

ГАМАТА INGENIUM

Ingenium е ново поколение двигатели на Jaguar Land Rover, проектирани да осигурят безпроблемна динамика, финес и икономичност. С усъвършенствани технологии и изцяло алуминиева конструкция, Ingenium осигуряват впечатляващ нисък разход на гориво и CO2 емисии.

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Новите 2,0-литрови 4-цилиндрови бензинови двигатели Ingenium с турбокомпресор на XF осигуряват изключителна мощност и въртящ момент. С олекотения си дизайн и широка употреба на ролкови лагери с ниско триене, те са създадени за плавна, високоефективна динамика.

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

Технологията Ingenium е в основата на три от дизеловите двигатели на гамата XF. Тези изцяло алуминиеви двигатели с ниско триене имат твърди цилиндрови блокове и двойни балансиращи валове, за да осигурят присъщо ниски нива на вибрации за плавна ежедневна динамика. Всички двигатели са оборудвани с технологията Stop/Start* и интелигентно регенеративно зареждане – събиращо кинетична енергия от спирачното усилие, за да зареди акумулатора – за максимална икономичност, особено при шофиране в градски условия.

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К.С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-ЛИТРОВ ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ V6 С 300 К.С. И ДВОЕН ТУРБОКОМПРЕСОР

3,0-литровият дизелов двигател V6 с двоен турбокомпресор предлага изключителна мощност, въртящ момент и управляемост. Той използва иновативния паралелен секвенциален турбокомпресор – концепция, въведена за първи път от Jaguar Land Rover – за плавно, по-непосредствено подаване на мощност при всякакви обороти на двигателя, както и двустепенно водно охлаждане за пестене на енергия.

ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F-TYPE

ДВИГАТЕЛИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ F-TYPE

Бензиновите двигатели на XF предоставят мощност и бързи реакции, като същевременно подобряват икономичността. Пренесен от серията F-TYPE, 3,0-литровият бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър се предлага във варианти с мощност 340 к.с. и 380 к.с. Тези изцяло алуминиеви двигатели осигуряват моментален достъп до високи нива на динамика и въртящ момент при всякакви обороти на двигателя, както и уникален звуков фон.

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

Осемстепенната автоматична трансмисия на XF е с много бързи реакции, плавна и ефективна, осигурявайки бърза смяна на предавките за ускорение без усилие. Със съвременен въртящ се селектор в цвят Satin Black, трансмисията предлага още по-бърза смяна на предавките и по спортен кикдаун в Динамичен режим и по-бързо превключване на по-горна предавка в Еко режим. Можете също така да контролирате смяната на предавките ръчно от перата на волана чрез докосване с пръст.

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ*

МЕХАНИЧНА ТРАНСМИСИЯ*

Тази олекотена, високоусъвършенствана 6-степенна механична предавателна кутия допринася за изключителната ефективност на XF. Корпусът й от алуминиева сплав, кухи валове и кухи зъбни предавки пестят всеки възможен грам тегло, което прави предавателната кутия най-леката в своя клас. Специално проектирана съгласно изискванията за динамика на спортни автомобили, тя доставя плавни, бързи смени на предавките и отлични нива на комфорт.

*Механичната трансмисия се предлага при 2,0-литровия 4-цилиндров двигател E-Performance със 163 к. с. и 2,0-литровия 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомпресор и 180 к. с. В зависимост от пазара.
Автомобилите, показани във видео съдържанието на този уебсайт, може да не възпроизвеждат точно последните промени и подобрения. Моля, обърнете се към вашия местен дилър на Jaguar за най-новите технически характеристики.

ИНЖЕНЕРНО СЪВЪРШЕНСТВО

ИНЖЕНЕРНО СЪВЪРШЕНСТВО

За да предложи свръхмодерно инженерно съвършенство, XF бе създаден чрез използване на някои от най-новите техники в автомобилната индустрия. Изграден върху изцяло нова олекотена алуминиева архитектура, шаси и окачване. Този XF от последно поколение използва свръхмодерни двигатели Ingenium, произведени в новия ни модерен център за производство на двигатели в Обединеното кралство, в който са инвестирани 500 милиона английски лири.